Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.01.2020 06:09 - ВНОСЪТ И ГОРЕНЕТО НА БОКЛУК = МРЪСЕН ВЪЗДУХ
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 1017 Коментари: 3 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                  ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ПОДКРЕПЯ МОРАТОРИУМА
                                                  върху вносът и горенето на боклук

БОКЛУКЪТ - той е виновен за мръсния въздух, който дишат хората по целия свят.

“Комисията е готова да подкрепи българските власти в осигуряването на ефективно прилагане на правилата за превози на отпадъци и високо ниво на опазване на околната среда”, се казва в писмен отговор от говорител на комисия. В него се признава, че вносът на отпадъци в България се е увеличил значително.

“Държавите-членки отчитат ежегодно данни за превоз на нотифицирани отпадъци, заедно с друга информация, изисквана от Регламента за превоз на отпадъци. Данните показват наистина значително увеличение на количеството на нотифицираните отпадъци, превозвани в България – например през 2017 г. той се увеличава с 50% в сравнение с 2016 г. и достига 150 хиляди тона“, пише Комисията с препратка към данни на Евростат.

Директивата посочва, че местните власти могат да дерогират европейския регламент за отпадъците, предназначени за инсталациите за изгаряне. Това е позволено, ако местните власти установява, че българският трябва да се обезврежда с предимство или обработката на вносните отпадъци не отговаря на “националните планове за управление на отпадъците”.

Директивата приема се, че “някои държави-членки може да нямат възможност да осигурят мрежа от пълния набор от инсталации за окончателно оползотворяване на тяхна територия“. Това означава, че ако директивата е превърната пълноценно в национално законодателство, което е задължително, то налагането на мораториум ще е излишно.






Като говорим за мръсен въздух, имам  предвид, това, което горим през зимата. 90% от българските села и по-малките градчета хората се отопляват с камини, печки на дърва или пелети. Този начин на отопление ЦАПА въздуха. Всяка сутрин като извеждам кучето на разходка дишам изгорели газове и дим излизащ от комините на сградите. Така е още от старо време, когато България беше селскостопанска държава и навсякъде горяха дърва и въглища за отопление. Днес, в съвременните домакинства камините нямат дюзи за горене на въглища, но и изгарянето на дървета, прави въздуха мръсен и наситен с прахови частици.

ОСВЕН ТОВА, нека не забравяме, че и от КОСМОСА всеки ден се изсипва върху ни милиони частици разпадащи се сателити изгорени в атмосферата на планетата ни.

И...най-модерната техника на века не може да се справи с този космически отпадък. Като не забравяме и ИЗРИГВАНЕТО и отделянето на газове от ЗЕМЕТРЪСНИТЕ райони - ето ви още причини за мръсния въздух.

Днес "мръсния въздух" стана модерна дума и заради него, се харчат милиони евра, УЖ за да се справят институциите с проблема.  
ИСТИНАТА обаче е друга - по този начин всеки, който внася и изгаря боклука на другите държави е начинът за ПРАНЕ НА ПАРИ И ТРУПАНЕ НА БОГАТСТВО.

ДАНС открили в Бургас, Варна и още куп градове боклук  внесен незаконно (КОНТРАБАНДА) - това ще рече, че държавата си затваря очите за престъпниците от години и че е ясно, че нямаме достатъчно закони, с които да контролираме т.н. БОКЛУК.





Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krassko - А дали наистина е така ?
19.01.2020 06:47
Печките в София сега не са повече от печките през 1950 г,
когато колите са били по малко от 1 000, а сега са над 1 000 000.
А през 1950 г въздуха си е бил прекрасен.
цитирай
2. dalida - В миналото градове като София, Пловдив, Русе и останалите големи градове,
20.01.2020 06:17
не са били толкова населени, колкото са днес. В София вече живеят около 2 милиона население. Как ще се контролират газовете излизащи от толкова много автомобили, автобуси и др. с двигатели горящи петрол? Девня, Лукоил и др.такива замърсяват въздуха всекичастно, особено вечер или рано сутрин, когато въздуха е изпълнен с мирис на запъртък. Налагат им глоби...кел файда, когато ние се тровим. А малките деца, бебетата в детските колички те също го дишат този мръсен въздух. Къде е правителството, да забрани на всички замърсяващи въздуха, употребата на вредни горива? Защо в Македония, Италия и Германия е забранено горенето на вредни отпадъци, а у нас е разрешено. ГЕРБ ли разреши това или всички управляващи партии до сега са виновни за мръсния въздух?
6 милиона останахме в държавата, а бяхме около 9 милиона преди преврата. Малка държава сме, а администрацията ни е почти 1/3 от населението, тази администрация казано честно - почти не работи, кабинетите им заключени...работно време - 2-3 часа на ден....началници, управители, министри...депутати....и всякакви търтеи...на работна заплата минимум около 1500 лв...от държавната хранилка.....
цитирай
3. dalida - Ревизоро се изказа по повод отпадъците
20.01.2020 19:07
Ще продължат вносът на боклуци от други страни, но само със строг контрол!?..който досега изобщо не е имало, въпреки препоръките на ЕС в доклада от миналата година.
И...щял да се гори само в лицензирани тецове с разрешение....такъв има в Сливен. ТЕЦ Сливен все още притежава разрешение да гори отпадъци освен въглища и др.подобни. ....явно е, че бизнеса с боклуците е доста силен в България и носи милиони печалба на всеки, който ги внася и складира. . . . и ще трябва да се примирим с положението в което сме. Скоро чист въздух няма да имаме, докато управляващите издават такива разрешения. В Македония внос и горенето на отпадъци е забранено. Затова техния болкук идва у нас, вече се знае официално.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156257
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031