Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2014 15:40 - Лечение със сол и вода по книгата на Д-р Батманжелидж
Автор: budha1 Категория: Други   
Прочетен: 32767 Коментари: 0 Гласове:
2



 image    Никога не съм вярвал в нетрадиционната медицина, но се случи така, че се излекувах точно по този начин. Предлагам на вниманието на читателите ви лечение с водна терапия, която помага на организма сам да се лекува, т.е. да подобрява функциите на болните органи.
В началото на март 2004 г. ми дадоха книгата “Тялото жадува за вода”, чието мото е: “Ти не си болен, а си жаден”. Авторът, доктор Батманжелидж, в края на 80-те години открива метод на лечение на човешкия организъм, който възстановява жизнените функции на тялото и неговите органи.
За да ви стане ясно за какво става дума, ще ви дам кратка информация за моето здравословно състояние до започване на лечението. Аз съм хипертоник с инсулинозависим диабет, увредени клапи на сърцето, разширени вени, вътрешни хемороиди, главоболие, безсъние, киселини в стомаха, схващане на пръстите на лявата ръка, холестерол - 9 единици, склерозирали мускули на крайниците, схващане на мускулите по време на сън, с увредено дясно коляно, наднормено тегло - 113 кг, камъни в бъбреците, хроничен запек, разширен черен дроб вследствие на прекарана малария, полиневропатия, сковаваща болка в кръста, която не ми позволяваше да вървя повече от 100 метра, без да се наведа, за да се облекча от нея, болки в коленете при ставане.
На 3 март 2004 г. започнах терапията, като продължих да вземам предписаните ми лекарства, и ...
След няколко дни болките в кръста изчезнаха! Сега без усилия всяка сутрин изминавам от 4 до 8 км за около час и половина - два.
Още в първите дни започна да пада нивото на кръвната захар, започнах да намалявам сутрешните дози инсулин. След месец и половина спрях сутрешната доза, а след 100 дни - и вечерната. Преди започване на терапията взимах по 20 единици инсулин сутрин и вечер, а сега съм само на диета - без захар и бял хляб, а вечер - само на салата и плодове. Другите лекарства започнах да спирам постепенно.
В началото на април студените ми стъпала се стоплиха и тлъстините започнаха чувствително да се стопяват и към април 2005 година вече бях 97-98 кг. Кръвното ми налягане се нормализира. Разширените вени започнаха да се прибират и вече от година не са се възпалявали. Тежестта в краката ми изчезна, отоците и мораво сините кръвоизливи от стъпалата ми също. Кръвоизливите в очите започнаха да се избистрят.
Повече от година и половина хемороидите ми не са кървили, вече нямам и запек.
Сърдечната аритмия изчезна, болките в коленете също, въпреки че все още се качвам и слизам трудно от превозни средства. Мускулите на краката ми вече не се схващат по време на сън, а през 2006 г. установих, че и черният ми дроб се е свил почти до нормалните си размери.

КАКВА Е РЕЦЕПТАТА? (Използвайте нерафинирана, нейодирана морска или каменна сол. При рафинирането остава само натриев хлорид, а се изчистват други полезни минерални соли и освен това се добавят 5% други примеси, които са вредни. Каменна сол може да намерите във ветеринарните аптеки. от блога бел.)
Тя е проста за прилагане, но е нужно постоянство. На един килограм телесно тегло е необходимо да се приемат 30 мл обикновена чешмяна вода дневно, като на 2 л вода се слага 3 грама сол. Специално при моето тегло - 113 кг, аз изпивах 3390 мл вода. Започнах с 3.5 л изворна вода и 5, 25 г сол. Разделя се на 6 дози. Приема се по 1 доза половин час преди ядене (закуска, обяд, вечеря) и два и половина часа след ядене, т.е. общо 6 дози. Лекарствата не се пият с тази вода. Примерен режим на пиене на водата. Водата се пие на глътки.
- 7.00 ч - вода;
- 7.30 ч - 8.00 ч. закуска;
- 10.30 ч - вода;
- 12.00 ч - вода;
- 12.30 ч - 13.00 ч - обяд;
- 15.30 ч - вода;
- 18.00 ч - вода;
- 18.30 ч - 19.00 ч. вечеря;
- 21.30 ч - вода.

Важно! Ако пропуснете някое хранене, водата не се пропуска! Трябва да се спрат храните с подсладители - захарин и др. (Не само подсладителите, но захарта и захарните продукти. Д-р Батманжелидж съветва, ако почувствате жажда по време на хранене, пийте няколко глътки вода. На някои хора метаболизма е по-бърз и изпитват жажда преди да са минали 2.5 часа след хранене. Не се лишавайте от вода, а приемете малко количество вода, но основното трябва да бъде след 2 или 2.5 часа след хранене. - от блога бел.)

Внимание! Ако сте пили по половин литър вода, започвате със същото количество, разделено на 6 дози. През 2-3 дни увеличавате количеството вода. При болни бъбреци също, няколко дни следете урината, като постепенно увеличавате водата и солта. Само режимът на пиене на вода със сол дава фантастичен резултат. Както пише авторът, това е революция в здравеопазването. Ако желаете, отделно може да пиете чай или кафе. Сега на ден пия по 3 л вода с 4,5 г сол , понеже вече тежа 96 кг. Тази смес ( вода и сол) помага за възобновяване на физико-химичните реакции в организма, започва да сваля излишния холестерол, прочиства кръвните, водните и нервните пътища в организма и му позволява сам да се лекува. През април 2004 година се простудих силно и белите ми дробове се възпалиха, имах силна кашлица. Само за 10 дни всичко отмина без употреба на лекарства, а през ноември 2005 г. хремата ми премина без никакви лекарства само за няколко дни. Не можем да принудим всички хора да опитат това средство, но можем да им дадем шанс, най-вече на пенсионерите, страдащи от постоянна липса на средства. През декември 2006 година кръвната ми захар рязко падна и това ме принуди да взимам и вечер въглехидрати - бял хляб по една филийка, дебела 1 см. Дотогава вечер бях само на салата. Явно панкреасът почти напълно е възстановил функцията си да произвежда инсулин.
Авторът пише, че по начало след 20-годишна възраст всички хора трябва да спазват този режим, за да поддържат тялото си в добро здраве. Той препоръчва разходка всеки ден сутрин и вечер, минимум по един час и петнайсет минути. Доктор Батманжелидж пише, че при изследване на ракови клетки в тях е установена няколкократно по-малка концентрация на сол спрямо здравите клетки в организма. Недостатъчното количество сол в организма води до високо кръвно налягане и чупене на костите при възрастните хора. С този метод има възможност да се лекуват всякакви заболявания, например астмата се лекува за около месец.
С пожелания за скорошно оздравяване,
Ваш Л. В. Шилигарски, София. Статията е публикувана в http://blitz.bg/article/7628.

Статия: Как и колко вода трябва да пием?

Някои коментари:
Анонимен, при пиенето на вода с 0,15% NaCl всъщност не се внася излишен Na, а се отмива поради отслабване на осмотичното налягане в междуклетъчното пространство/декомпресия на "натриевата помпа"/. Още по -полезно е да се пие вода с диетична сол, съдържаща калиева сол, тя е балансирана. Разбира се, следи се да не настъпи хиперкалиемия, да не забравяме че натриевите соли са първи по концентрация в повечето гръбначни организми. Но! Има хора, които не се нуждаят от толкова вода, те генетично са с по-динамичен вътрешен обмен на водата и солите, или просто не губят толкова вода. Все пак, да се пие по-малко от 20 мл.на кг живо тегло неизбежно води до заболявания, задръства "филтрите", забавя метаболизма на клетката. Всъщност поддържането на електролитното равновесие е по-сложно, зависи от вътрешната и външната температура, отделянето, влажността на средата, солеността на средата/човек може да се обезводни и в солено море или да загуби много от солите си в чиста вода...Трябва да се реагира избирателно, а не с рутинна норма "на кило".Освен това, трябва да се добавят минерални и органични вещества, микроелементи,витамини, не само вода и сол.
Анонимен, Аз искам да ви кажа, че разговарях по телефона с г-н Шилигарски (беше публикуван в един вестник) и съм сигурна, че той казва истината. Прочетете книгата "Тялото жадува за вода". Аз свалих кръвното си точно с вода и сол от 140 на 85 на 115 на 65!

От блога бележки!...Вода трябва да пиете около 2-2.5 литра на ден, като постепенно увеличавате докато стигнете до това количество. Същото е и със солта. Внимателно увеличавате приема на сол, като се наблюдавате. Специално при лаймска болест трябва да се стигне до 15-18 гр. на ден и освен това да се приема витамин C. Увеличете постепенно и приема на сурови зеленчуци, зелени салати и плодове. Консумирайте пълнозърнест хляб.
Връзка за статията: Лаймска болест – Алтернативно лечение

Ако при режима на пиене на вода ходите много често до тоалетна пробвайте понякога да заместите водата с айран. Айранът е уникална и много полезна напитка за задоволяване на жаждата. На половин литър вода добавете около 2 с.л. кисело мляко, 2-3 щипки сол и разбъркайте.

И не забравяйте да пиете достатъчно вода независимо какви лекарства вземате, или каква диета или лечение провеждате. Липсата на вода в тялото или дехидратацията на тялото довежда до множество от болести и симптоми. Дехидратацията причинява увреждане на черния дроб, който е производител и износител на много от жизненоважните елементи на тялото. Той е център за обезвреждане на химическите отпадъци. Ако се обезводни черният дроб, това може да доведе до загуба на много функции (Ти не си болен, а просто жаден, стр. 147)

Може би причината за вашето заболяване в момента е липсата на достатъчно вода в тялото. Прочетете книгата на д-р Батманжелидж ” Ти не си болен, а просто жаден”.

Повишавайки приема на вода, ще трябва да повишите и количеството на приеманата сол (нерафинирана морска или каменна). Солта съдържа жизненоважни минерали и следи от минерали и освен това е най силното антибактериално средство.

Някои може да не понасят или да чувстват съпротива да пият вода със сол, организмът им може да е наситен със соли и поради наличие на киселинни зони в тялото. Но трябва да си наложите да пиете вода и то достатъчно според теглото. Водата ще спомогне за отмиването на киселинните натрупвания в тялото и облекчава работата на лимфната система. Съдържанието на вода в лимфната система е два пъти повече отколкото в кръвта и снабдяването с достатъчно вода на тялото облекчава изхвърлянето на токсичните отпадъци от клетките. След време след като тялото се изчисти достатъчно може да започнете да прибавяте към водата малко сол.

Ясен индикатор за обезводняването е цветът на урината. Ако урината е светла, почти безцветна, може да се смята, че тялото е достатъчно хидратирано, защото получава достатъчно количество свободна вода и може без особен да се освободи от токсичните отпадъци.
Ако урината получи траен естествен жълт цвят – не от пигменти получавани с храната, като например витамини, това означава, че тялото започва да изпитва недостиг на свободна вода. Бъбреците са принудени да полагат по-големи усилия, за да изхвърлят токсичните отпадъци от обмяната на веществата.
Постоянният оранжев цвят на урината е сигурен признак на сериозни проблеми свързани с тежка степен на дехидратация. Ако тези проблеми още не са станали очевидни, значи бедата ще се яви в най-скоро време, може би под формата на тежка стенокардия, инсулт или дори внезапна смърт от обширен инфаркт.
Резервът от свободна вода може да се попълни само чрез редовна хидратация, т.е. Насищане на организма с питейна вода!

image

Д-р Батманжелидж обяснява в книгите си "Ти не си болен, а просто жаден", "Водата - натурално лекарство" как безсолната диета и обезводняването на тялото (дехидратация) могат да причинят множество заболявания, като астма и алергия, Алцхаймер, диабет, ракови заболявания, психически разстройства (депресия, страхова невроза и др.), остеропороза, сърдечни и бъбречни заболявания, автоимунни заболявания и др.
Солта играе важна роля за профилактиката и лечението на рака. Раковите клетки се страхуват от кислорода, понеже са анаеробни организми. Когато организмът е добре наситен с вода, а солта повишава обема на циркулиращата кръв, като и помага да достига до всички части на тялото, кислородът и активните и „мотивирани” имунни клетки попадат в раковата тъкан и я разрушават.
Недостигът на вода и сол потиска имунната система и активността на нейните клетки, които се борят с болестите.
Приемането на достатъчно вода дневно спомага за отмиването на токсичните отпадъци от различните части на тялото и облекчава работата на черния дроб и бъбреците, които ги обезвреждат. Не замествайте водата с кафе, чай, кока кола или други безалкохолните напитки, които са диуретични. Натурални сокове приемайте допълнително. Вода трябва задължително да се пие половин час преди ядене (1-2 чаши) и 2.5 часа след ядене (1-2 чаши).

~Повече от всичко друго що пазиш, пази сърцето си, защото от него са изворите на живота.~ (Библия, Притчи 4:23)

Болките като последствие от обезводняването
Не обръщане внимание на симптомите на болка, даже и на най малките, колкото и да са незначителни и подтискането им с лекарства, без да се знае причината за техния произход може да доведе в един момент до сериозни заболявания в напреднал стадий на развитие и тяхното лечение ще изисква много повече време и усилия.

Хро­ничните болки, които не могат да бъдат обяснени с наранявания или инфекции, а преди всичко като сигнали за не­достиг на вода в мястото на болките (киселинни зони) - като локална жаж­да. Към тези хронични болки се отнасят храносмилател­ни оплаквания, болки при ревматоидния артрит, сър­дечни оплаквания (при тичане и в състояние на покой), болки в долната част на гърба, постоянно повтарящо се накуцване (болки в краката при бягане), мигрена или приличащи на махмурлук болки в главата, стомашни болки и свързания с тях запек и др.

Продължителното прилагане на болкоуспокояващи средства, които трябва да заглушат главните симптоми на хроничното и локалното обезвод­няване, като при гореизброените класически болести може да повлияят вредно върху здравето.
Преди да се започне някакво ле­чение, първо трябва да се изключи възможността болки­те да са признаци за обезводняване. В продължение на няколко дни трябва да пое­мате минимум два и половина литра вода. Едва тога­ва, ако не отшумят болките можете да преминете към някакво лечение.

Схващане на ставите или болки при движение- спрете приема на кофеинови напитки, като кафе, черен и зелен чай, безалкохолни напитки като кока кола или други подобни. Топла или гореща вана със морска сол може да облекчи или премахне болките в ставите заедно с приема на достатъчно вода според режима.

Сърдечни заболявания и оплаквания - извадки от книгите на д-р Батманжелидж, ”Тялото жадува за вода” и ”Водата лекува лекарствата убиват”.
- Обща причина за различни забо­лявания на сърцето и на белите дробове е трайното обез­водняване. Сърдечните болки изчезват, когато започне да се пие повече вода.
- Ангинозните болки (при стенокардия) в сърцето са признак за недостиг на вода в областта на анатомичната ос „сърце-бял дроб". Те трябва да се лекуват чрез увеличаване на поеманата вода дотогава, докато болката утихне и пациентът престане да зависи от лекарствата. Най-добре е курсът на лечение да се прави под лекарско наблюдение. Впрочем, водата е естествено лекарствено средство за лечение на стенокардия.
Усложнения: когато обезводняването стигне такава степен, че кара сърдечния мускул да изпраща аварийни сигнали, това може да бъде смъртно опасно поради възникване на такива проблеми със сърцето като сърдечни пристъпи, емболични състояния, инсулт, хипертензия, сърдечен паралич, както и бъбречни заболявания, влошено разпределяне на кислорода, отоци и много други.
- Ако отдавна съществува­ща хипертония поради обезводняването вече е довела до проблеми със сърцето, количеството вода трябва да се увеличава постепенно. По този начин ще бъдем сигурни, че събирането на течности в организма няма да се увели­чи драстично и да предизвика проблеми.
Механизмът на задържане на солта при такива хора е хипер реакция на организма. Когато увеличаваме приемането на вода постепенно и отделяме пове­че урина, течността от отоците, която е пълна с токсични вещества, се промива и сърцето се отмо­рява.
Статия: Дехидратацията - причина за инсулт, стенокардия и ролята на холестерола.

Писмо от: Джон Фокс, Арлингтън, 25.3.1992 г.
През пролетта на 1991 г. чух от един член на „ Фон­дацията за простота в медицината " за значението на водата като лечебно средство. Шест месеца преди то­ва получих два сърдечни инфаркта и бях подложен на ангиопластична операция. След операцията ми предпи­саха силни дози калций, бета-блокери, детски аспирин, нитроглицерин (за болката) и медикаменти за регули­ране на холестерола. Ангиограмата след операцията показа, че една от сърдечните ми артерии е блокирана към 97% от холестеролови отлагания. Съобщиха ми, че сърцето ми е тежко увредено.
След като шест месеца стриктно спазвах предпи­саната ми оздравителна програма, забелязах, че със­тоянието ми бързо се влошава. Паради болките в лява­та ръка, гърба и гърдите спях лошо, а чувствах, болки и по време на моите ежедневни разходки. Вече се виж­дах пред операция за поставяне на байпас. По същото време чувствах и силни странични явления от взимани­те лекарства: простатата ми предизвикваше задър­жане на урината, имах проблеми със зрението и па­метта си.
За подобряване на състоянието си започнах да пия в продължение на три дни 6 до 8 чаши вода (по чет­върт литър). Беше ми казано, че трябва да пия водата половин час преди ядене. Престанах да вземам антихолестероловите таблетки, аспирин и нитроглицерин. След като почувствах ползата от водата, изглежда таблетките повече не ми бяха нужни. Освен това пиех портокалов сок и отново започнах да употребявам сол (защото спазвах безсолна диета). След първите три дни с допълнителна вода се почувствах по-добре. В про­дължение на следващите три седмици намалих посте-пено калция и бета-блокерите и установих положи­телни промени. Когато почувствам болки, пия вода и веднага усещам облекчение. Храната си остана съща­та — плодове, зеленчуци, пилета, риба, портокалов сок и сок от моркови. За повече триптофан (важна амино­киселина) ям бяло сирене и супа от леща.
Д-р Батманжелидж ми препоръча да правя по 2 ед­ночасови разходки всеки ден (с темпо 25 минути за 1.5 км). След два месеца вече нямах никакви болки — дори когато изкачвах стръмен път. След пет месеца съкра­тих разходките си на половин час дневно, но затова пък засилих темпото — 15 минути за миля. По време на разходките никога не съм имал чувство на стягане в сърдечната област и енергията ми нарасна двойно. Паметта ми отдавна отново е наред, също и зрението ми отново е нормално.
През октомври 1991 г. се подложих на серия хими­чески и физически тестове, направих рентгенови снимки, сонограма, ехокардиограма и електрокардиограма, за да установя състоянието на сърцето си. Тес­товете показаха, че състоянието на сърцето е норма­лно и повече не се нуждая от никакви медикаменти, за да поддържам нормален живот. Моят лекар не искаше да повярва, колко просто са постигнати тези измене­ния в здравето ми.

Хипертензия
Хипертензията представлява опит на организма да се приспособи към общото физиологично обезводняване, когато водата не достига, за да напълни всички кръвоносни съдове, осигуряващи нормалната дифузия на водата в жизнено важните клетки. Повишаването на кръвното налягане е част от механизма на обратната осмоза, при който водата се извлича от кръвния серум и се вкарва във важните клетки през микроскопични отвори в техните мембрани. За да се осъществи това е необходимо повишено налягане. Приблизително така, както лекарите вкарват с инжекция лекарство във вената на болния, организмът вкарва вода в десетки билиони клетки едновременно. Водата и малко сол ще върнат кръвното налягане в нормата! Минералните добавки, необходими за задържане на вкараната в клетките вода, също ще предотвратяват повишението на кръвното налягане.
Ако повишеното кръвно налягане не се признае за един от главните индикатори на обезводняването и се лекува чрез диуретици, които още повече обезводняват организма, след време това ще доведе до запушване с холестерол на сърдечните артерии и на артериите, носещи кръв в главния мозък. Резултатът може да бъдат сърдечни пристъпи и локални или масирани инсулти, парализиращи тялото. Сред другите последствия са бъбречните заболявания, уврежданията на мозъка и неврологичните разстройства като болестта на Алцхаймер.
Статия: Липсата на вода - предпоставка за хипертония или високо кръвно налягане (Д-р Батманжелидж)

Диабет от втори тип
Диабетът при възрастните представлява още един начин за адаптиране на организма към силното обезводняване. За да осигури достатъчно количество вода за кръвоносната система и за приоритетните потребности на мозъка, организмът прекратява производството на инсулин, който отговаря за постъпването на вода в клетките. При диабет само някои видове клетки получават толкова вода, колкото им е необходима, за да оцелеят. Приемането на вода и неголямо количество сол в ранните етапи на диабета при възрастните може да обърне процесите назад. За връзката между обезводняването и диабета от първи и от втори тип се разказва подробно в моята книга „Тялото жадува за вода".
Ако диабетът при възрастните не се признае за усложнение от обезводняване, след време това може да предизвика обширно поразяване на кръвоносните съдове. В крайна сметка това може да доведе до гангрена и загуба на пръстите на краката, на ходилата и на самите крака. Друга последица са пораженията на очите и дори слепота. Хората с диабет от втори тип постепенно изпадат в инсулинова зависимост. За да контролират съдържанието на захар в кръвта, те са принудени да си инжектират инсулин.
Статия: Диабет - следствие от хронично обезводняване на организма.

Холестерол
Високото ниво на холестерола е индикатор, че се е задействала програмата за борба с физиологичното обезводняване в нейния ранен стадий. Холестеролът е материал, подобен на глина, запълващ отворите в мембраните на някои видове клетки, за да предотврати изтичането на необходимата за живота на клетките вода в циркулиращата наблизо кръв, която има по-силен осмотичен потенциал. Освен че холестеролът е материал за производството на мембрани на нервните клетки и на хормони. Той защитава от прекомерна загуба на вода други важни клетки, като им осигурява авариен запас от вода, вкарвана през мембраните. Съществува пряка зависимост между повишената чупливост на костите вследствие на извличането на калций от тях, от една страна, и равнището на холестерола, от друга, тъй като под действието на слънчевата светлина холестеролът се превръща във витамин D. Витамин D е необходим като стимулатор за изграждане на новата костна тъкан. Възможно е ускоряването на производството на холестерола да е един от начините за борбата на организма с остеопорозата.
Холестеролът изпълнява функцията на водонепроницаема превръзка, която предпазва стените на артериите от изтъняване и скъсване, които могат да възникнат при повишена плътност и киселинност на кръвта вследствие на обезводняване и намалено уриниране (когато урината става тъмна).
Ако хората, чийто организъм се нуждае от увеличаване на производството на холестерол, за да изпълнява множество изключително важни функции, поемат препарати, понижаващи неговото равнище, това в крайна сметка предизвиква маса сериозни и опасни за живота проблеми, включително поражения на черния дроб. Холестеролът е абсолютно необходим за живота. Организмът няма да увеличава неговото производство, ако не изпитва действително остра нужда от него.

Депресия, Синдром на хроничната умора, Вълчанка (Лупус), Множествена склероза, Мускулна дистрофия
Тези състояния се предизвикват от продължително хронично обезводняване. Те изчезват веднага, щом организмът започне да получава редовно необходимото количество вода и важните вътрешноклетъчни минерали. При тези състояния задължителна част от програмата за лечение трябва да станат физическите упражнения.
Статии:
1. Депресия - липса на сол в организма, най обикновена нерафинирана морска или каменна сол.
2. Множествена склероза, болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон (Лечение с вода и сол.
3. Автоимунни болести (Д-р Батманжелидж).

Извадки от книгата: "Водата лекува, лекарствата убиват" - Д-р Ф. Батманжелидж.       



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha1
Категория: Други
Прочетен: 1227772
Постинги: 429
Коментари: 28
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031