Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
15.12.2016 10:58 - Сътворението, азбуката и доматите
Автор: syrmaepon Категория: Други   
Прочетен: 2291 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 16.12.2016 09:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
или защо българите трябва да бъдат вписани в Червената книга на божествените народи.

   Наскоро възникна полемика, за това как да изразим сложното с прости думи, възможно ли е това и дали не се нарушава чистотата на абсолютната истина. Тъй като човекът е малка прашинка в необятната Вселена, най-сложното и необхватно за него е Сътворението. Хилядолетия човечеството търси истината и при все , че едвали му е съдено да я открие, той се опитва да създаде разказ и предаде със свои думи, от неговия заобикалящ свят истината за Сътворението. Като пример реших да представя тук един кратък разказ на африканското племе бамбара, което живее по горните течения на реките Сенегал и Нигер в Мали.


image Карта на Западна Африка от 15 век Girolamo Ruscelli

В началото бил Гла - звукът на пустотата или пустотата на звука. Той създал свой двойник / сигурно му станало скучно/ и така се появила двойката Глан-Гла. Техният съюз родил едно трептене , което се носело като множество "знаци" за несъздадените още, но оповестени от знаците неща. След това Глан-Гла създал своята "мисъл-действие" Йо, а Йо създал нещата, оповестени вече от "знаците". Йо създал Земята, която е тежка - Пемба, и Небето, което е леко и трепти - Фаро. Пемба получил от Фаро оплождаща вода и породил съпругата си Мусо Корони, която създала растенията и животните. Фаро родил две близначки, които създали човечеството. Пемба решил да увеличи могъществото си и да се слее с всички жени на човечеството. Мусо Корони се разсърдила и от ревност издала всичките тайни на съпруга си на хората. Настъпил хаос. Пемба бил ненаситен искал соковете и кръвта на жените и мъжете. За да продължи да злоупотребява с хората, той им дарил огъня. Обезкървени хората започнали да загиват. Фаро ги спасил като им дал доматите - плод-близнак богат на кръв. Започнала битка между Пемба и Фаро. Хората обезобразили дървото-символ на Пемба, а той ги направил смъртни. Фаро победил в битката, преустроил света, времето и пространството и поставил духове да пазят реда. И така Фаро, благодарение на мъдростта си, създава реда в света, объркан и изтощен от сексуалната ненаситност  на Пемба.
  Читателят тук ще попита - какво общо  имат с това българите ? Както се вижда от този много древен мит от най-стари времена се е знаело, че така наречените "знаци" или както днес им викаме "азбука" са божествена работа, начало на началата, така да се каже, сътворени преди самите неща и тяхна първопричина. За това логично, само тия народи, които са наследили умението да създават "знаци" могат сами да сътворят, а значи и са и богоподобни. Но, ще каже читателят, не само българите са създали "знаци", а някои дори ще промърморят, че повечето са ги преписали от други народи. Така е, но преписали ги само защото тия народи са изчезнали, тоест станали са смъртни, или пък проклетите гърци щат щото да ги унищожат, а българите съхраняват техните "знаци", щото един ден, като увеличат мощта си да ги породят отново. Но, ще каже пак читателят, не са ли всички народи братя, рожби на прамайката Ева? Да, рожби са на прамайката Ева, но както казват от стари времена - майката само се знае, а бащите кои са - не. И затова народите се избиват помежду си, защото не знаят кои са бащите им. А като разберат кои са бащите им и ще спрат да воюват. А дотогава само доматите ще ни спасят, така ни научи Небето. Ще възкликне пак недоверчивия читател - ама и други народи славославят доматите и даже специален празник са им отредили. Да, има народи, които обичат доматите, но те пък никога не са създали азбука, така че и те са по-малко богоподобни от нас. "А защо трябва да ни впишат в Червената книга ?" - ще попита любопитния читател. Щото демографското положение е много лошо и ако българите изчезнат, дано не дава Небето, когато в Европа дойдат китайците няма да има кой да им напише нова азбука. А китайците са един упорит народ, който няма, но иска да има домати и имат "знаци", които са различни от нашите, защото китайците са от друга майка. Както се вижда от горния мит, прамайката не е само една - Ева, а цели две майки - близначки.


image
Небесни знаци върху кърпа от Мали, Африка




Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: syrmaepon
Категория: Други
Прочетен: 1435833
Постинги: 611
Коментари: 2088
Гласове: 6226