Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2017 21:31 - СПОМЕНИ ОТ СОЦ.-а ШОКИРАХА Соросоидните Тролове! „Мръсните комунисти“ Летели за 12 лева от Бургас до София! Вижте как:
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 1917 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 15.08.2017 21:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://skandalno.net/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%BE%D1%86-%D0%B0-%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B8%D0%B4%D0%BD%
D0%B8%D1%82-177582/


СПОМЕНИ ОТ СОЦ.-а ШОКИРАХА Соросоидните Тролове! „Мръсните комунисти“ Летели за 12 лева от Бургас до София! Вижте как:

image

Роден сайт, измъчен от летните жеги и пълната липса на новини, пусна необмислени и несъгласувани с американските си спонсори „спомени от соца“ и то точно за транспорта.

Така изумените и с промити от американска пропаганда мозъци читатели на въпросния сайт във възрастовата група до 40 г. научиха, че в България е имало самолети. Не говорим за международните полети. Те са едно на ръка. Става дума за Гражданската авиация, която ежедневно извършваше курсове – София-Бургас, София-Търговище, София-Варна, София – Шумен и обратно… И така за нула време хората отиваха до столицата да си свършат някоя работа… и се връщаха същия ден, без да се таралянкат по влакове и автобуси или пък с коли. Без да ги лъжат разни превозвачи и без фалиралото вече БДЖ да ги държи с часове по гарите, както днес.

На всичкото отгоре тези самолети стрували 12 лева в едната посока, и 20 лв. с билет в двете посоко, разказва въпросната статия. Последните години цената била хвръкнала на 20 лева при минимална работна заплата 180 лева и средна 280 лв. в страната.

Внезапно обаче под статията се развихри такава дискусия, че самите автори останаха изненадани от небивалия интерес.

Оказа се, че хората до 45 годишна възраст нямат идея, че в България  е имало гражданска авиация. Спомнят си само тези, които са пътували на ученически екскурзии, както и част от студентите. Тогавашна студентка, а днес достолепна дама споделя, че така се прибирала в Шумен всеки месец, защото имала стипендия от 80 лева, техните й давали още толкова, общежитието й струвало 5 лева, а купонът за стола- 50 стотинки. И нямала проблем да се връща у дома със самолета. Варненка пък си припомни как благодарение на аеропланите на „Балкан“ водела майка си всеки месец до София на гости при внуците.

imageИ троловете на „Америка за България“ в мрежата побесняха… и се развихриха: Написаната статия била пълна лъжа. Първо било икономически неизгодно самолетът да излети и след половин час да кацне. Хабяло се много гориво. И второ, сигурно тези полети били само за комунистите!

Омразата и отрицанието на миналото, които се вихрят в нета от 5 000 наети и платени тролове и още толкова безмозъчни противници на соца минава всякакви граници. Някой съзнателно се опитва да изтрие всеки хубав спомен и всяка придобивка от онова време.

Защото: Какви комунисти, Боже!? Пътуваха си всички българи, които имаха работа в София. За сведение, само от Бургас до столицата и обратно имаше по 6 полета на ден, а понякога и повече, особено когато наближаваха празници. Има още живи и здрави хора, които помнят тези времена. Помнят и експрес „Чайка“, който пътуваше от Бургас до София за 4 часа и 20 минути. И вечерта се връщаше за също толкова кратко време. И това беше през 80-те години, когато в света нямаше високоскоростни влакове.

Сега БДЖ не успява да докара един влак и на половината разстояние за тези часове. За сметка на това обаче горят локомотиви, аварират вагони, падат жици на поразия… Преживяването е кошмар, а от време на време прехвърлят ж.п.-пътниците на автобуси и след 50 км. ги вкарват в друг влак. Пък когато стигнат…

По социализма имаше експреси с имена: „Синият Дунав“, „Пирин“, Диана експрес“, „Тракия“, „Слънчев бряг“, „Сините камъни“  и още, и още… Пътуваше се безпроблемно, закъснения нямаше.

Сега обаче всичко това трябва да се заличи от съзнанието на младите. Те не трябва да знаят, че майките и дядовците им са можели да прекосят страната за час, че влаковете наистина бяха чисти и бързи, че вътре стюарди разнасяха кафе, чай, безалкохолно и закуски на всеки час, че имаше вагон-ресторанти, където можеш да хапнеш прилично, или да седнеш с компания на питие… и неусетно пътуването вече е свършило. Ето и сайт, който показва как е било: /ТУК/

imageИ този лукс, който сега липсва и е заменен от пълна мизерия, днес трябва да се изтрие от историята. В главите на новото поколение трябва да се насади, че миналото ни е било страшно, бедно, окаяно. Внушава им се, че не сме летяли със самолети и експреси, а с конски каруци и раздрънкани рейсове.

Защо?

Кой има за цел да заличи историята и да я изкриви?

Тези, които искат да ни уверят нас, окаяните, че сега живеем в рай, цъфнали сме и сме на път да вържем.

Тези, които са ни яхнали и не ни дават дъх да си поемем.

Тези, които доят народа както турчин не го е доил през робството!

Тези, които искат да забравим, че сме българи!

Е, няма да стане!

Народната памет е жива, а все още има хора, които помнят и хубавото и лошото.

Нека заедно се преборим истината да остане такава, каквато е била, историята – също.

Иначе скоро няма да сме народ, а армия от безмозъчни зомбита!

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net



Тагове:   България,   спомени,   от соц,


Гласувай:
3



1. zaw12929 - РУСЕНЦИ ЗАРАН ПРИСТИГАХНЕ В сОФИЯ И ВЕЧЕР СЕ ВРЪЩАХМЕ ЗА 32 ЛЕВА
24.08.2017 04:02
пропуснали сте- ПОЛЕТИТЕ София Русе- Русе София на ден имаше по 4 курса и билета беше 16 лева- колкото и билета за първа класа с бързия влак , но път 45 минути и страхотна гледка отгоре над България. Всеки път различна- над облаците, дневна България или нощна- над осветените селища и летенето бе подарък от красота- което ти показва красотата на Българската земя.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13704916
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031