Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2018 19:20 - Преизпълнени с кретенизъм
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1114 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.09.2018 19:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През май 2018-та г. столицата на (из)родната ядрена енерГЕПИка град Дудуй решава да си спретне паметник на герба на населеното място, на входа към него. Броени дни след това общински съветник от местния парламент забелязва ДВЕ от наличните ТРИ грешки в кичозната структура, след което тя е ремонтирана. На вас ще предоставя удоволствието да откриете третото недорязумение и ако искате да го докладвате на дудуйските власти.

image

Така е изглеждал паметника в деня на откриването му. А ето, какво пише за него след броени дни местното медийно издание "Козлодуй инфо":

Монтираният на У-образното кръстовище на входа на града Символ на Козлодуй е със сгрешен герб. Грешката беше забелязана от общинският съветник Юлиян Тошев, който незабавно е подал писмен сигнал до кмета на общината Маринела Николова и председателя на Общинския съвет Мая Занева. В него се казва, че с изпълнението на символа е нарушена Наредба №15 на ОбС за символиката и отличията на Община Козлодуй. Тя регламентира точно какво е изображението на герба, което не може да бъде преправяно или подменяно по никакъв начин. Според Наредбата: „Гербът има щитовидна форма. В стилизиран вид са изобразени символите на града – АЕЦ, река Дунав, изправен лъв. В горния край на щита на бял фон е изписано с жълти букви името на града – Козлодуй; в средната част на червен фон с жълт цвят е изобразен изправен лъв; долната част на червения фон завършва с две вълнообразни линии в жълт и син цвят; в тясната част на щита на бял фон е изобразена емблемата на АЕЦ“.

В поставения вече символ на входа на града обаче името на града „Козлодуй“ е изписано с черни букви, а не така както трябва с жълт цвят. Липсва и един от символите на града – река Дунав, която трябва да бъде в син цвят. На въпросите на Тошев защо са допуснати грешките и как ще бъдат поправени, от администрацията са отговорили, че изпълнителят още не е получил възнаграждението си по договора и ще отстрани грешките за своя сметка.

За съжаление, обаче, или нарочно общинския съветник не забелязва и не докладва ТРЕТАТА грешка!!!

image

Кадър от ремонта на смешното творение. От ляво на работниците се забелязва рамката със сините вълни в нея, символ на река Дунав. Старият надпис на града е изтрит.
Коя е ТРЕТАТА ГРЕШКА, обаче? Коя? КОЯ?
Няма да ви го кажа директно, но ще ви дам жокер:

image

В интерес на истината местни жители са ЗАБЕЛЯЗАЛИ и коментирали във форума на местното издание липсата на корекцията за третата грешка. Властите за сега мълчат.

Разказвам ви тази жалка история за да си представите, как шепа болни глави не могат да си спретнат един елементарин герб, а имат претенциите да управляват и държат в безопасност ядрени реактори. Сега по-спокойно ли ще спите?

Дали лично съм виждал въпросното недорязумение и дали имам снимка пред него остава въпрос с много неизвестни.

Извън герба, над наго е поставена гарнитура ИЗПЪЛНЕНИ С ЕНЕРГИЯ. Май и това е грешно? Препоръчвам на ядрената мафия да използва заглавието на настоящето писание.

Георги Котев


Тагове:   Козлодуй,   ГЕРБ,   кретени,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9842075
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031