Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2019 16:15 - ХОРАТА НЕ МОГАТ БЕЗ БОГ И БОГ НЕ МОЖЕ БЕЗ ХОРАТА или Будизъм ли е християнството
Автор: kabulivarna5 Категория: История   
Прочетен: 1047 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ХОРАТА НЕ МОГАТ БЕЗ БОГ И БОГ НЕ МОЖЕ БЕЗ ХОРАТА

или Будизъм ли е християнството
––––––––––––––––

КОЛЕДА - славянски бог на зимното слънце (слънцестоене - 22 - 24 декември). Тези три дни на слънцестоенето са сакрални за религиите, понеже всички богове са разпрати на кръста на 22 декември и са възкръсвали на 25, т.е. когато Слънцето се ражда отново.
--------
АТИС - В Гърция, 1600 преди Христос живее Атис, слънчевото момче, родено на 25 декември от плода на бадемово дърво, което е храна на боговете, изяден от майка му Нана, речна девствена нимфа, обречена на глад от речния бог Сангарий, които е неин баща.
Атис също е роден от девственица, също е разпънат на кръст и след три дни взкръсва.
АТРУМ - самосъздал се от океана египетски бог, родоначалник на всичко живо и божествено.
ВАРЛААМ - свети мъченик. Житието на Варлаам е „покръстена“ версия на живота на принц Сидхарта (Буда - създател на будизма), преведена от индийски източници на персийски, след това на арабски и гръцки версии, като по този начин религиозният път на светеца е променен.
Това потвърждава моята мисъл, че християнството е форма на будизма, тъй като Христос е приел будизма при неговото 18 годишно отсъствие. Но в това няма нищо чудно защото будизма от столетия навлязъл сред гърците.
ДЕВАКИ - създадена от Бог;майка на бог Кришна, еквивалентно на „дева“, което в романйсе девб - богиня, богородица.
„Богородица си Ти, Деваки, измежду жените, добре дошла при свещените риши. Ти си предназначена за Спасението. Той ще дойде със светеща корона, небето и земята ще бъдат изпълнени от радост Дево и майко, ние те поздравяваме, Ти си нашата майка, защото от тебе ще се роди Спасителят. Ще го наречеш Кришна.“
ДЯУС - индийски бог на небето. Християнският бог на небето е Деус; латински - Deus.
Познавачите но Библията и религията би трябвало да имат логични отговори на тази еднаквост и да отговорят безпристрастно КОЙ ОТ КОГО Е ВЗЕЛ и дали християнството не е форма на будизма, защото на литовски - един от най-древните съвременни езици, който се е запазил почти непокътнат от 3500 години - Бог е Dievs; на испански.
Dios; на италиански Dio; на шотлански келтски, един от древните съвременни езици - Dia; на френски Dieu; на гръцки Theos.
КАМА - индийски бог на любовта. По молба на боговете той щял да разпали страстта на Шива към Парвати, която щяла да роди спасителя Сканда.
Отново допир на Библията с ииндийския божествен пантеон. В Библията ангелът казва на Мария: „Не бой се Мария, защото ти намери благодат у Бога... и ето, ти ще заченеш и ще родиш Син и ще Го наречеш с името Иисус... Светият Дух ще слезе върху теб и силата Всевишния ще те осени...“
КРИШНА - черен, тъмен/санскрит/Ади Шанкара, дава различно обяснение: Кришна е 57-то име на Вишну, което също означава „съществувание в знание иблаженство“.Осми син на Деваки и Васудева, която го ражда девствена на 25 декември. Роден 3228 години преди Христос в град Матхура, в Индия и има царски произход.Прекарал е детството си
в град Гокул, под възпитанието на приемната си майка Ясодха. Той е разпнат на кръст и възкръсва на третия ден.
МОИСЕЙ - Десетте божи заповеди съвдсем не са негови, а са извадка от закони използвани много преди него от народите на Близкия Изток и Индия. Те са презапис на Законите на Хамурапи (1728 - 1686 пр. н. е.) и имат за основа хилядолетните индийски Ригведи. Обаче
„чудесата“му са преразказ на легендата за античния бог Бакхус, който също бил спасен от водата, преминал по суша през Червено море, написал законите на каменни плочи. Неговите армии били водени от огнена колона, а от челото му излизали светлинни лъчи.
Тук отново се забелязва близост с индийския епос, в който Рама повежда народа си към Индия.Той също е велик законодател и голям герой, притежаващ необикновена сила и качества - накарал да извира вода от пясъците на пустинята, през която водил народа си. Завладял Цейлон, като изсипал върху него огнен дъжд, преминавайки по сухопътен мост, който днес се нарича „Моста на Рама“ и може да се види от космоса. И всичко това е станало поне пет хиляди години преди Моисей.
(Prof. Flinders Petri: Researches in Sinai, 1906)
ЗОРОАСТЪР - Според гръцките писатели Евдоксий, Аристотел и Хермодор Киракийски 5000 години
преди Мойсей живял някой си Зороастър (Заратустра). Той бил с царска кръв, бил отнет от майка си и бил хвърлен в една река. На тридесет години станал пророк на нова религия. Бог му се появил облечен в светлина на огнен трон и под тътен на обхванатата от пламъци свещена планина Алборди му дал свещения си закон.
Зороастър заедно с привържениците си отишъл в далечна „обетована страна“.
Когато достигнал до брега на морето, с Божията помощ водата се разделила, така че богоизбраният народ да премине пеша през морето.
ОЗИРИС (Узирис) -гръцкото име на бог Озар.Египетски бог на растенията, Луната и нилските води. По-късно върховен бог на мъртвите и владетел на тяхното царство; съдия на душите.
След като бил разчленен от злия бог Сет, Изида успяла да събере всичките части на тялото, с изключение на пениса. Тя го направила от глина и чрез него вдъхнала нов живот на мъртвото тяло. Така се появил нов празник, по времето на който жените вървели щастливи и горди с кукли в ръцете си, с подчертани пенис и влагалище. А така „необходимото“ червило, без което жените от древността до наши дни не могат, а в последно време на новопоявяващата се джендър епоха и мъжете, е изобретение също на египтенките, което било използвано като знак за висок „професионализъм“. Така че, нищо ново под слънцето!
ОФИР - митична страна, упомената в Стария завет и Библията. Приказно богата страна, в която се отивало плавайки с кораб от пристанище на Червено море. От там един от корабите доставил на Соломон 420 таланта злато (!!!), сандалово дърво, слонова кост, маймуни и пауни. Само златото е над 1200 килограма.
Не ви ли намирисва на Индия!? Слонова кост, маймуни и пауни има в Индия, нали?




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tres1 - Не ви ли намирисва на Индия!?
08.12.2019 17:43
Хич даже не ми замирисва на Индия /без ни най-малкото желание да наскърбявам когото и да било/ Кой какво е съчинявал, на кого и как го е предавал не се наемам да коментирам, но и в махабхарата и доста други индийски фрагменти се говори за светли /бели/ хора, имащи връзка с боговете и за това, че от тях са понаучили най-различни неща /доста от които напълно неразбираеми за тогавашното познание/ касаещи човека, неговото тяло и душа. Явно са се опитвали и в определени времена в стечение на различни обстоятелства са съжителствали и живяли с тях, което и до днес индийците признават. За това в северна индия има умалено копие на китайска стена /само 20-тина км/, която и до днес се нарича кумбалгарх. Колкото до съседите ни те яростно се опитват да крият и присвояват онова, което са успели да усвоят или изопачат от по-грамотните и добри /във всяко отношение/ наричани от тях траки. То не са божества, нимфи, чудовища и чудесии, родени и измислени от тях. За това една от поредните тъпотии /разпространявана до днес/, че траките били народ безписмен категорично е доказано, че истината е обратно на това. Което са могли да усвоят са усвоили от знанията на тоз народ, което не са изгорили /като Александрийската библиотека/ за това потомците и днес наивно смятат, че всичко което са оставили и някакси предали е тяхна собственост и нищо повече от това. Добре, но знания и вярвания сходни с техните е имало и доста преди тях на различни места по света - Китай, Индия, Египет /и упорито се избягват Балканите/ Освен това днес се оказва, че Египет като страна и цивилизация е свързана с траките /такива били първите им династии/ Какво да се каже друго след това - че до гостуването на Орф ей в египет там вярвали и почитали редица божества, а след неговото гости, когато си отишъл там бил въведен монотеизам - какво по-кратко и по-ясно от това. Относно "Само златото е над 1200 килограма" бих казал, че за последните 30 години от България колкото злато е изнесено - индийците не са и сънували, че и не само те.
цитирай
2. barin - Здравей, Кабули. Бог е един, но х...
12.12.2019 06:58
Здравей, Кабули. Бог е един, но хората по различните места го наричат по различен начин. Преди са мислили, че има много богове, но са стигнали отдавна до този извод. Привържениците на различните религии се мъчат да надделеят и да изкарат своя Бог за най-добър.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kabulivarna5
Категория: История
Прочетен: 116871
Постинги: 128
Коментари: 90
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031