Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2015 01:15 - "ЧЕРНАТА ТЕТРАДКА" НА ИЛИЯ БЕШКОВ
Автор: slavimirgenchev1953 Категория: Изкуство   
Прочетен: 8381 Коментари: 28 Гласове:
11

Последна промяна: 20.03.2015 06:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ХРУМВАНИЯ

19.03.2015 | автор:  Страници от дневника на Илия Бешков (1950–1955)

Кой народ се е хвалил така нахално с едно православие, взето назаем, с една азбука, подарена му от българите, със социалистически атеизъм, взет от немския евреин Маркс, с поети от Абисиния и Шотландия, с художник (да речем Репин), чиято картина, изнесена от Русия, струва само разноските по превоза?

 

image 

Днес един свещеник ми каза, че Русия ще победи, защото руският човек търси винаги правдата. Тази е най-употребяваната дума и в Русия, и у нас. Аз не зная една употребявана дума доколко е достояние, копнеж или липса. Словото ще ни съди по-леко, когато ни липсва, отколкото когато е произне- сено напразно. А за лъжата да не говорим.

Слушам руските радиопесни – русите пеят възторжено за Москва, за Сталин, за Червената армия, за Волга. Това им е родината и те я обичат. Тази обич поддържа живота им. Българинът отдавна не е обичал родината си и е отвикнал да я обича. Отвикнал е да обича въобще – той бди за прехраната и живота си и се опитва да пее не свои песни. Но той не познава чуждата песен, която е чужда душа, и мълчи. Тъжни са нашите песни, а той не смее гласно да тъжи. И тъжната песен – изпята свободно – се превръща в радост, в живот. Не се пеят песните, не текат реките на радостта. Само радиото пее – народът слуша и мълчи: радва ли се той, плаче ли скришом, милва ли децата си или пие, потънал в хулни мисли и в дълбоката си неизразена скръб. Не зная какво става с него, не го познавам вече – само със скръбта на сърцето си го усещам.

 * Всички трябва да подпишат петицията за мир. Защо? Защото всеки трябва да признае с подписа си, че мирът му липсва, че го няма в сърцето си, че го търси там, където му го предлагат, и то такъв, какъвто му го предлагат. Хората ще се увлекат неусетно или насила в измамата, че мирът е извън тях, че им го гарантира този или онзи, а не е техен дар, тяхна благодат.

Комунистическата акция за мир е в стоманените ръце на властта, а в главите на комунистите е налята като олово. Няма нищо по-изумително и по- зловещо от това да чуете от устата на комунист думата мир! Те поставят тази дума в устата на децата, майките и бащите, както поставят куршума в дулото на пистолета. При всяко произнасяне на тази дума виждам мъртви – всички човеци мъртви и цялото Слово повалено и оглозгано от вълча глутница. Не, те не лъжат, не хитруват, както правят човеците – те дояждат вселената, както ненаситният мрак поглъща видимостта.

Не е необходимо сравнението между българина и русина, ако не беше създадена необходимостта да „станем едно“. Не бива да се отрича разликата поначало. Русинът обитава огромно земно пространство, което той не успява да насели и да овладее – то доминира над него. Оттук идва първото чувство на подчиненост. Един огромен труп, който търси за своята неограниченост (пространственост) една глава, която да координира действията и движенията му, за да ги доведе до какъвто и да е порядък, подобен на човешкия. И ако тази глава е в Кремъл, той я приема за своя, каквато и да е тя.

Какво би правил този огромен труп без глава? Съвсем основателен страх, тъй като не са достатъчни костният и мускулният мозък, за да гарантират безопасното съществуване на това живо туловище.

Русинът няма глава и винаги намира такава, задължително чужда, на която той е подчинен и покорен, а не свободен, разумен и целесъобразен с нея. И естествено, най-много се хвали с нея, не познава и не признава друга, боготвори я и задължава всички хора към това. Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ – в нищо невярващ, защото е дълбоко опорочен. Неосъзнал и непознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка и без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите. Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и не вярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство.

Русинът има единствената потребност – да се похвали с нещо – каквото и да е – царизъм, болшевизъм, деизъм, атеизъм, анархизъм или нихилизъм, стига те да са „най-“ и да заплашват света, което отговаря тъкмо на страха му от света.

Бои ли се русинът от света? Не, но той съзнава, че е ненавистен, непоносим или в най-добрия случай съжаляван в цивилизования свят, в който свят той няма дял и никакво участие в изграждането му през вековете. Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията.

„Православна“ Русия води единадесет „освободителни“ войни, за да завоюва Полша, България и Турция, и като не успя – това правоверно православие бе заменено за 24 часа с болшевизъм, с атеистично православие, което започна нови „освободителни“ войни срещу България, Полша, Турция... и целия свят.

Христос бе заменен със Сталин (досега успешно!). Иконките под ризите на мужика са заменени със Сталин, без да се е извършила някаква промяна в мозъка му. Църквите са пълни с „богомолци“ и всички те любят всеотдайно своя вожд и баща на човечеството, който е първият, откритият и най-ожесточеният хулител на Бога и Христа. Това би могло да се дължи на едно разюздано свободомислие, ако русинът можеше да мисли, но той е негоден за мислене – този процес за него е приключен или не е започнал.

Един познат русин, избягал от революцията, поет, пушкинист, интелигентен и неокачествим мерзавец, идва редовно у дома, когато не успявам да се прикрия. Той се хвърля върху мен с християнско целувание, но не целува, а ме заставя да го целувам аз и то три пъти по трите от безбройните негови страни. Каква е тази отвратителна нужда. След напиването му, на тръгване той пристъпва към мен и ме хапе. Каква вулгарна нужда е пък тази? Напоследък изостави разговорите за Бога, стана болшевик, лектор по сталинизъм. И продължава да идва и да ме хапе...

Кой е опорочил това нещастно същество? – то не е било никъде, освен в Русия. Та където и да е, то носи своята родна атмосфера – една ужасяваща глутница от бесове, които крещят думи от Пушкин, Блок, Достоевски, Маяковски, цитати от Ленин. Кому е нужно всичко това, освен на руснака, да се хвали, да дотяга и да заплашва света. Ако това е от полза, човек не би пропуснал да го вземе. Ако дори за самия руски човек е от полза, щеше да е налице резултат някакъв – но там, в душата на този нещастен човек, грозотата се наслагва всеки ден.

Кой народ се е хвалил така нахално с едно православие, взето назаем, с една азбука, подарена му от българите, със социалистически атеизъм, взет от немския евреин Маркс, с поети от Абисиния и Шотландия, с художник (да речем Репин), чиято картина, изнесена от Русия, струва само разноските по превоза? Това се отнася до цялата руска живопис и не става дума за някак- во майсторство, а за това, че в картината неизбежно се отразява същината на русина: лъжлив, нескромен, развратен, преднамерен.

Русинът няма духовно състояние. Той писа по подражание дълго време за Бога и светия Дух, докато убеди и света, и себе си, че му липсва. От 30 години крещи за социализъм и труд, справедливост, правда, мир и благоденствие, за светов- но водачество, докато убеди света, че всичко това е пълна негова липса.

Русинът е въобще нуждаещ се – той няма дар и когато е дълбоко убеден, че дава – той всъщност взема, защото откъде ще вземе бездарният, за да даде? Защо русинът отрече с новата си материалистическа идеология (по-право религия) дара Божий, именно защото му липсва. Та дарът Божий наистина не съществува за русина и у русина, и той излишно бе задължен и обременен с Него от властническата руска църква.

Дарът Божий изисква боязън и смирение, а русинът е годен за животински страх и дързост. „Ради Христа“ – казва вярващият русин, прекръства се, убива с нож заспалия си приятел, взема му часовника и заминава. Продава часовника, напива се и плаче неудържимо за приятеля си, за да се похвали с него, със сълзите си, с „голямата“ си съвест, да се похвали, и то пред целия свят, със своята мерзост, с безкрайната си богата „душевна“ амплитуда. Това е огромното туловище на руския ихтиозавър с мъничка глава – ехидна и зла. „За Сталин!“ – казва сегашният русин, взима ти венчалния пръстен и часовника и заминава без изражение, без срам, без злина дори. Среща другиго, който се оказва без часовник. Русинът изважда десет часовника, които цъ- кат весело и безразборно в шепите му, и предлага настойчиво, с дълбоко осъзната добронамереност, да си избере който желае часовник. Трогателно! Горкият русин, той няма друго съзнание, освен на обиран и обирач.

Между тези две фази стои неизбежното напиване – бързо, стихийно „до чертого“. Тогава той заплашва, хвали се и безутешно плаче. Един пиян руски войник между граждани и деца желаеше и той да види мач на едно игрище. Беше някак мил и добродушен – младежката обстановка го радваше или спомняше за далечните му близки. Някакъв особен началник го забеляза и сурово му заповяда да се прибере (навярно). Войникът се посмути, изрече нещо неразбираемо, засрамен и недоволен... Чуха се няколко изстрела. Началникът прибра пистолета си и бързо отмина. Там, на мястото си, смутеният пиян войник лежеше в кръв, потръпващ със същата усмивка на смутен и посрамен пред децата.

Децата, децата... те останаха с широко отворени очи, яркият ден нахлу в зениците им и след доста време очите им се замрежиха от сълзи.

Духът, плътта и същината на Русия е Толстой. Аристократ, мужик, граф. Християнин, който мрази Бога и човека от сатанинска гордост! Богаташ, който не е дал никому повече от 5 копейки, и то срещу целуване на ръка. Въздържател и вегетарианец, дълбоко и всестранно порочен, всмукал в себе си цялата земна жизненост, лишен абсолютно от небесен дар, този „човек“ стана писател с чудовищна упоритост от завист към Шекспир, Сервантес и... Омир (дори), от завист към Новия завет и лично към Христос – този човек изгради своето литературно дело – евангелието на безлюбието и омразата, които той извлече от руската и (от) своята душа и вмени тези скрижали на русина за вечни времена.

Познавам лично всички комунистически водачи и деятели, мога да изброя имената им. Зная ги през целия им живот. Те са стотици и хиляди тук и в провинцията: съученици, колеги, познати, приятели и неприятели, дори и  лоши, умни и глупави, но те всички си приличаха в едно – не работеха, не обичаха да работят. Ненавиждаха всяко нещо, което трябваше да мине през ръцете им, та дори и чашата вино. За труда говореха намръщени и усилено търсеха някакъв по-дълбок смисъл в тази дума, която произнасяха като име на скъп покойник (със свръхестествен страх), който ще възкръсне и ще съди и живи, и мъртви. Плетяха стихове и оди от тази дума, плашеха себе си и задължаваха другите с нея. Бяха готови да убиват невярващите в „труда“, тези, които си гледаха работата и от обич и скромност се стесняваха да говорят за нея. Мисля дори, че те ненавиждаха работниците и трудолю- бивите като прахосници на тази свята дума и като свои изобличители. Те не дружаха с тях, а с истинските ленивци и симпатични безделници. И днес, управляващи, те са същите, със същата фанатична ревност към своя Бог „труда“, и понеже е светотатство да се трудиш от удоволствие, от радост и за пари, направиха труда насилствен и безплатен, а те станаха негови жреци.

Ноември 1950 г.


http://www.fakel.bg/index.php?t=4361



Гласувай:
13



1. luky - !
20.03.2015 04:22
Като откровение е!!
цитирай
2. vmir - "Мольчат, не рассуждать! Начальство все знать!"
20.03.2015 05:26
"Един пиян руски войник между граждани и деца желаеше и той да види мач на едно игрище. Беше някак мил и добродушен – младежката обстановка го радваше или спомняше за далечните му близки. Някакъв особен началник го забеляза и сурово му заповяда да се прибере (навярно). Войникът се посмути, изрече нещо неразбираемо, засрамен и недоволен... Чуха се няколко изстрела. Началникът прибра пистолета си и бързо отмина. Там, на мястото си, смутеният пиян войник лежеше в кръв, потръпващ със същата усмивка на смутен и посрамен пред децата."

На Витоша някаква рускиня на всеослушание обясняваше огромната разлика между българските и руските деца. Само ще обобщя с мои думи, че според нея излизаше, че българчетата са смотанячета, които познават света само под полите на майките си, докато русначетата били свободни души и всичко разбирали. Знам, че има тъпаци, коиото веднага с ентусиазъм ще се захванат да доказват колко е права, и дори ще приемат нетактичността и простащината на пришълката като "доказателство" свише за нейната правота и добродетелност. България пребивава в борба за оцеляване с подобни тъпаци, които правят всичко по силите си да поставят и най-умните българи под ботуша или моментните капризи на най-елементарния и примитивен руснак. И това е толкова безкористно, колкото безкористно в Русия ги правят притежатели на собственост в България на неща, които никога преди това не са виждали.
цитирай
3. apostapostoloff - Много добре е "разшифровал"
20.03.2015 06:08
москалите и Русия.
цитирай
4. slavimirgenchev1953 - Поразително. Имам "Словото на Бешков", но тези части липсват. Явно ги е написал, без да
20.03.2015 06:29
luky написа:
Като откровение е!!


посмее да ги включи в официалното издание преди 10 ноември. Марий Ягодов, който написа "Големият най-малък син" - биографичен роман за Илия Бешков и за някогашното село Долни Дъбник, от което е майка ми, ми споделяше някои истини, но и той нямаше представа, че Бешков е кътал подобни страници, които нямаше как да излязат преди падането на комунизма. Много впечатляващо.
цитирай
5. slavimirgenchev1953 - Виждам колко правилно преценяваме руснаците, след като и геният Бешков ги е преценявал така.
20.03.2015 06:33
vmir написа:
"Един пиян руски войник между граждани и деца желаеше и той да види мач на едно игрище. Беше някак мил и добродушен – младежката обстановка го радваше или спомняше за далечните му близки. Някакъв особен началник го забеляза и сурово му заповяда да се прибере (навярно). Войникът се посмути, изрече нещо неразбираемо, засрамен и недоволен... Чуха се няколко изстрела. Началникът прибра пистолета си и бързо отмина. Там, на мястото си, смутеният пиян войник лежеше в кръв, потръпващ със същата усмивка на смутен и посрамен пред децата."

На Витоша някаква рускиня на всеослушание обясняваше огромната разлика между българските и руските деца. Само ще обобщя с мои думи, че според нея излизаше, че българчетата са смотанячета, които познават света само под полите на майките си, докато русначетата били свободни души и всичко разбирали. Знам, че има тъпаци, коиото веднага с ентусиазъм ще се захванат да доказват колко е права, и дори ще приемат нетактичността и простащината на пришълката като "доказателство" свише за нейната правота и добродетелност. България пребивава в борба за оцеляване с подобни тъпаци, които правят всичко по силите си да поставят и най-умните българи под ботуша или моментните капризи на най-елементарния и примитивен руснак. И това е толкова безкористно, колкото безкористно в Русия ги правят притежатели на собственост в България на неща, които никога преди това не са виждали.

цитирай
6. slavimirgenchev1953 - Това тепърва ще добива известност и русофилието много ще се хапе отзад.
20.03.2015 06:34
apostapostoloff написа:
москалите и Русия.


Да му кажем като културни хора кратко: "Да ви е сладко!"
цитирай
7. josarian - Потресаващо откровение!
20.03.2015 07:06
И колко актуално звучи само!
цитирай
8. yotovava - Хората ще се увлекат неусетно или ...
20.03.2015 07:43
Хората ще се увлекат неусетно или насила в измамата, че мирът е извън тях, че им го гарантира този или онзи, а не е техен дар, тяхна благодат.
цитирай
9. sullltan - В Украйна имало паметник на някакво руско генералче - Николай Ватутин.
20.03.2015 07:47
Смятали да го демонтират. Па да действат! Няма да ми липсва.
цитирай
10. sullltan - А чухте ли другата новина?
20.03.2015 07:49
Финландски журналисти отишъл в Украйна по работа и там го пребили руски зелени човечета. Сега Финландия смята да скъса всякакви отношения с руските престъпници и техния вампирясал водач Путин.
цитирай
11. slavimirgenchev1953 - Сега да видим дали ще посмеят да очернят Илия Бешков. А баба Пана - майката на
20.03.2015 08:29
josarian написа:
И колко актуално звучи само!


Бешков, и прабаба ми по майчина линия от рода Игнатовци - известен род в Долни Дъбник, са братовчедки. Кръвта вода не става, другаре.
цитирай
12. slavimirgenchev1953 - )))
20.03.2015 08:30
yotovava написа:
Хората ще се увлекат неусетно или насила в измамата, че мирът е извън тях, че им го гарантира този или онзи, а не е техен дар, тяхна благодат.

цитирай
13. slavimirgenchev1953 - И на мен няма да ми липсува... )))
20.03.2015 08:30
sullltan написа:
Смятали да го демонтират. Па да действат! Няма да ми липсва.

цитирай
14. slavimirgenchev1953 - Тоя верно е вампир - само кръв пие.
20.03.2015 08:31
sullltan написа:
Финландски журналисти отишъл в Украйна по работа и там го пребили руски зелени човечета. Сега Финландия смята да скъса всякакви отношения с руските престъпници и техния вампирясал водач Путин.

цитирай
15. getmans1 - Наборе, прочетох и коментарите под статията и във Факел ...
20.03.2015 09:02
... само трички са, не им се вярвало това да е писано от Бешков.

И преди, и тук да се появят блоговите прогресивни интелигенти и други подобни елементи ще кажа, можело е да се напишат но не е можело да се прочетат.

През 71-72 г живях на квартира в къщата на най-близкия човек на Бешков, Христо, негов братовчед и съученик, виждал съм рисунки, графики, записки в оригинал.
Разглеждахме рисунки и карикатури но от записките не прочетохме нищо, „за наше добро било“ според Бай Христо и даже ни помоли на никого да не се хвалим че сме виждали тези неща у него.
Разказвал ни е много неща но винаги е било под условие пак за наше добро.
цитирай
16. slavimirgenchev1953 - Да, и аз ги видях. Големи "познавачи" на Бешковото Слово. Мизерници.
20.03.2015 09:06
getmans1 написа:
... само трички са, не им се вярвало това да е писано от Бешков.

И преди, и тук да се появят блоговите прогресивни интелигенти и други подобни елементи ще кажа, можело е да се напишат но не е можело да се прочетат.

През 71-72 г живях на квартира в къщата на най-близкия човек на Бешков, Христо, негов братовчед и съученик, виждал съм рисунки, графики, записки в оригинал.
Разглеждахме рисунки и карикатури но от записките не прочетохме нищо, „за наше добро било“ според Бай Христо и даже ни помоли на никого да не се хвалим че сме виждали тези неща у него.
Разказвал ни е много неща но винаги е било под условие пак за наше добро.

цитирай
17. slavimirgenchev1953 - За Христо Босев ли става дума? За София или Дъбник става дума? Майка пита, за да се подсети. Тя познава хората там.
20.03.2015 09:08
getmans1 написа:
... само трички са, не им се вярвало това да е писано от Бешков.

И преди, и тук да се появят блоговите прогресивни интелигенти и други подобни елементи ще кажа, можело е да се напишат но не е можело да се прочетат.

През 71-72 г живях на квартира в къщата на най-близкия човек на Бешков, Христо, негов братовчед и съученик, виждал съм рисунки, графики, записки в оригинал.
Разглеждахме рисунки и карикатури но от записките не прочетохме нищо, „за наше добро било“ според Бай Христо и даже ни помоли на никого да не се хвалим че сме виждали тези неща у него.
Разказвал ни е много неща но винаги е било под условие пак за наше добро.

цитирай
18. slavimirgenchev1953 - Некъв червен
20.03.2015 09:34
мангал е сложил минус на Илия Бешков. Това е простата сган комунистическа. (((
цитирай
19. getmans1 - За Д.Дъбник става въпрос, улица мисля че беше „Хр. Ясенов“ ...
20.03.2015 09:58
slavimirgenchev1953 написа:
getmans1 написа:
... само трички са, не им се вярвало това да е писано от Бешков.

И преди, и тук да се появят блоговите прогресивни интелигенти и други подобни елементи ще кажа, можело е да се напишат но не е можело да се прочетат.

През 71-72 г живях на квартира в къщата на най-близкия човек на Бешков, Христо, негов братовчед и съученик, виждал съм рисунки, графики, записки в оригинал.
Разглеждахме рисунки и карикатури но от записките не прочетохме нищо, „за наше добро било“ според Бай Христо и даже ни помоли на никого да не се хвалим че сме виждали тези неща у него.
Разказвал ни е много неща но винаги е било под условие пак за наше добро.



... в страничната уличка имаше голяма изворна чешма с три Чучура, а в двора му „така на кьоше“ голям трап останал след разрушаването на кръчмата му „ Който я разрушил, той да зарие трапа и да го огради“ така казваше чешита Бай Христо.
цитирай
20. slavimirgenchev1953 - Да, нашата къща
20.03.2015 10:09
е на "Христо Янчев" 56, посока Плевен. Не е "Христо Ясенов". На тази странична улица беше фурната, към барата. Сетих се, сети се и майка. )))
цитирай
21. ko642 - Удивително е до какви изводи е ст...
20.03.2015 16:02
Удивително е до какви изводи е стигнал! Жалко, че през годините, този тип блгарски интелектуалец е погинал за да освободи место за 'безгръбначните'.
цитирай
22. slavimirgenchev1953 - Брат му Иван Башев е убит от червениата. Той също си отива много млад - на 58 години.
20.03.2015 16:18
ko642 написа:
Удивително е до какви изводи е стигнал! Жалко, че през годините, този тип блгарски интелектуалец е погинал за да освободи место за 'безгръбначните'.

цитирай
23. mamkamu - +
20.03.2015 19:32
Това не бях го чел... Забележително! Дядо ми, мир на праха му, го е познавал лично... Резбар беше.
цитирай
24. slavimirgenchev1953 - )))
20.03.2015 19:52
mamkamu написа:
Това не бях го чел... Забележително! Дядо ми, мир на праха му, го е познавал лично... Резбар беше.

цитирай
25. ok3223 - Пееш се на една нота ....
21.03.2015 15:11
Бешков е добър художник, талантлив, ноо в никакъв случай не е ... гений.
Иии, глупак. По един човек и няколко случки да съди за цяла една нация, па била тя и Руската показва, че с интелекта и културата не е бил за завиждане.
А казаното за Толстой и Достоевски, гений от световна величина, го дооформя като ограничено човече, с нисък таван и ограничен ум.
Нещо, което не е необичайно за доста добри майстори на четката.
Та с цитата показваш, че и си дребно човече, живяло прилични и нагодило добре при соца, а и сега си се приютил на топличко да ... редактираш.
С НАПЪНИТЕ СИ ДА КЕПАЗИШ ВСИЧКО РУСКО СТАВАШ СМЕШЕН НАДНИЧАР, ОТ ТЕЗИ, НАЛАЗИЛИ КАТО ДЪРВЕНИЦИ бг, КОИТО СЕ НАДЯВАТ ДА НАПРАВЯТ НЯКОЙ ЛЕВ И КАРИЕРА В ТЕЗИ МЪТНИ ВРЕМЕНА.
цитирай
26. slavimirgenchev1953 - Глупчо, я се скрий. Едно от най-свестните стихотворения за Булат Шалвович аз съм написал, че и песен, бездарнико. Руснаци
21.03.2015 16:16
ok3223 написа:
Бешков е добър художник, талантлив, ноо в никакъв случай не е ... гений.
Иии, глупак. По един човек и няколко случки да съди за цяла една нация, па била тя и Руската показва, че с интелекта и културата не е бил за завиждане.
А казаното за Толстой и Достоевски, гений от световна величина, го дооформя като ограничено човече, с нисък таван и ограничен ум.
Нещо, което не е необичайно за доста добри майстори на четката.
Та с цитата показваш, че и си дребно човече, живяло прилични и нагодило добре при соца, а и сега си се приютил на топличко да ... редактираш.
С НАПЪНИТЕ СИ ДА КЕПАЗИШ ВСИЧКО РУСКО СТАВАШ СМЕШЕН НАДНИЧАР, ОТ ТЕЗИ, НАЛАЗИЛИ КАТО ДЪРВЕНИЦИ бг, КОИТО СЕ НАДЯВАТ ДА НАПРАВЯТ НЯКОЙ ЛЕВ И КАРИЕРА В ТЕЗИ МЪТНИ ВРЕМЕНА.


със сълзи на очи са ми благодаряли за него. Обичам руската култура и народ, но не и тези, които ти обичаш, глупи. Ето ти линк за стихотворението http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=318&WorkID=13165&Level=3
цитирай
27. ok3223 - Обичаш руската култура ...
21.03.2015 20:35
а служиш, и се продаваш за зелено на фондациите Соросови и ЦРУ, и помагаш доколкото са останали трохи от мизерните ти талантчета, по един мръснишки и подъл начин на ВРАГОВЕТЕ НА РУСИЯ.
Личи си наемника долен чаак от Луната. Благодарили му били, защото посредствено човече като него благоволило, и написало стихо за Окужава. Кого мразиш и обичаш бе катил. Тези, които искат да ликвидират и разграбят Русия, да ликвидират руската държава, култура и мисъл и поробят руският народ, да унищожат една велика нация, което не успяха да постигнат Наполеон и Хитлер.
Да я разтурят като държава и направят колония на немци, френци и американци, носителите на една залязваща цивилизация, която донесе на народите по света само войни, тотална мизерия, липса на бъдеще, и го тикат с всички сили и средства към ЯДРЕН АПОКАЛИПСИС, СЛЕД КОИТО НЯМА ДА ОСТАНЕ НИЩО ЖИВО ЧИТАВО НА ЗЕМЯТА.

ПУТИН Е ЕПИЗОД ОТ ИСТОРИЯТА НА РУСИЯ И НЕ Е РУСИЯ. Като всеки от нас и той е гост на земята и е избран от руският народ, който е вечен и е истинската Русия, да я защитава от нейните врагове, доколкото му стигат силите и възможностите.
И ЗА СЕГА ТОЙ ГО ПРАВИ ДОБРЕ, КОЕТО НИКАК НЕ СЕ ХАРЕСВА НА ТЕЗИ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ПОРОБЯТ РУСИЯ, ДА Я ЛИКВИДИРАТ КАТО ВЕЛИКА СЛЯВЯНСКА ДЪРЖАВА.
МОЖЕ ДА НЕ НИ ХАРЕСВА КАК СА СИ УРЕДИЛИ ДЪРЖАВАТ, НО ТОВА Е ТЕХЕН ПРОБЛЕМ, НЕ Е НАШ, А ОЩЕ ПО-МАЛКО НА ЗАПАДНЯЦИТЕ, КОИТО НА НЯКОЛКО ПЪТИ СЕ ОПИТАХА ДА Я ЗАРОБЯТ, НА БЯХА РАЗГРОМЕНИ И ПРОГОНЕНИ ПОЗОРНО. НА НЕМЦИТЕ И ФРЕНЦИТЕ ТОВА ОЩЕ ДЪРЖИ ВЛАГА, СЕГА Е РЕД И НА АМЕРИКАНЦИТЕ, АКО МНОГО НАСТОЯВАТ, ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО.
ВСЕКИ НАРОД ИМА ПРАВО ДА СИ УРЕДИ И НАРЕДИ ДЪРЖАВАТА СЪОБРАЗНО СВОИТЕ ТРАДИЦИИ, ИСТОРИЯ, МАНТАЛИТЕТ И ВЪЗМОЖНОСТИ, И НЕ Е РАБОТА НА СУЛЬО И ПУЛЬО ОТВЪН ДА МУ НАРЕЖДА, КАК, ОТ КАКВО И С КАКВО, И КАК ДА ЖИВЕЕ И НА КОЙ ГОСПОД ДА СЕ КЛАНЯ.
ТОВА Е СВЕЩЕННО ПРАВО НА ВСЕКИ НАРОД ПО СВЕТА,
В ТОВА ЧИСЛО, РАЗБИРА СЕ, И НА РУСКИЯТ НАРОД.
цитирай
28. slavimirgenchev1953 - Я стига си спамил. Само ми губиш времето. Толкова съм напред в сравнение с такива като теб, че нямам намерение да се обръщам.
21.03.2015 21:25
ok3223 написа:
а служиш, и се продаваш за зелено на фондациите Соросови и ЦРУ, и помагаш доколкото са останали трохи от мизерните ти талантчета, по един мръснишки и подъл начин на ВРАГОВЕТЕ НА РУСИЯ.
Личи си наемника долен чаак от Луната. Благодарили му били, защото посредствено човече като него благоволило, и написало стихо за Окужава. Кого мразиш и обичаш бе катил. Тези, които искат да ликвидират и разграбят Русия, да ликвидират руската държава, култура и мисъл и поробят руският народ, да унищожат една велика нация, което не успяха да постигнат Наполеон и Хитлер.
Да я разтурят като държава и направят колония на немци, френци и американци, носителите на една залязваща цивилизация, която донесе на народите по света само войни, тотална мизерия, липса на бъдеще, и го тикат с всички сили и средства към ЯДРЕН АПОКАЛИПСИС, СЛЕД КОИТО НЯМА ДА ОСТАНЕ НИЩО ЖИВО ЧИТАВО НА ЗЕМЯТА.

ПУТИН Е ЕПИЗОД ОТ ИСТОРИЯТА НА РУСИЯ И НЕ Е РУСИЯ. Като всеки от нас и той е гост на земята и е избран от руският народ, който е вечен и е истинската Русия, да я защитава от нейните врагове, доколкото му стигат силите и възможностите.
И ЗА СЕГА ТОЙ ГО ПРАВИ ДОБРЕ, КОЕТО НИКАК НЕ СЕ ХАРЕСВА НА ТЕЗИ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ПОРОБЯТ РУСИЯ, ДА Я ЛИКВИДИРАТ КАТО ВЕЛИКА СЛЯВЯНСКА ДЪРЖАВА.
МОЖЕ ДА НЕ НИ ХАРЕСВА КАК СА СИ УРЕДИЛИ ДЪРЖАВАТ, НО ТОВА Е ТЕХЕН ПРОБЛЕМ, НЕ Е НАШ, А ОЩЕ ПО-МАЛКО НА ЗАПАДНЯЦИТЕ, КОИТО НА НЯКОЛКО ПЪТИ СЕ ОПИТАХА ДА Я ЗАРОБЯТ, НА БЯХА РАЗГРОМЕНИ И ПРОГОНЕНИ ПОЗОРНО. НА НЕМЦИТЕ И ФРЕНЦИТЕ ТОВА ОЩЕ ДЪРЖИ ВЛАГА, СЕГА Е РЕД И НА АМЕРИКАНЦИТЕ, АКО МНОГО НАСТОЯВАТ, ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО.
ВСЕКИ НАРОД ИМА ПРАВО ДА СИ УРЕДИ И НАРЕДИ ДЪРЖАВАТА СЪОБРАЗНО СВОИТЕ ТРАДИЦИИ, ИСТОРИЯ, МАНТАЛИТЕТ И ВЪЗМОЖНОСТИ, И НЕ Е РАБОТА НА СУЛЬО И ПУЛЬО ОТВЪН ДА МУ НАРЕЖДА, КАК, ОТ КАКВО И С КАКВО, И КАК ДА ЖИВЕЕ И НА КОЙ ГОСПОД ДА СЕ КЛАНЯ.
ТОВА Е СВЕЩЕННО ПРАВО НА ВСЕКИ НАРОД ПО СВЕТА,
В ТОВА ЧИСЛО, РАЗБИРА СЕ, И НА РУСКИЯТ НАРОД.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: slavimirgenchev1953
Категория: Поезия
Прочетен: 5581503
Постинги: 1439
Коментари: 15766
Гласове: 52238
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031