Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2018 15:46 - Бесове
Автор: mihala Категория: Лични дневници   
Прочетен: 551 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.05.2018 10:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Това е въпрос, който интересува някои, но има различни виждания. Ще цитирам моя опитност,през която преминах за да зная и пиша.

Не съм чела всички свети отци, но от опит ще кажа,че бесовете действат като ангели . Както ангелите помагат на всички, така бесовете действат противоположно.Те нападат,изкушават, внушават, представят се за светли ангели и всички действия, които може да си представи човек, но не могат да влезнат в човек, ако Бог не допусне.Когато има болестно състояние и болният не е напълно във вярата Христова, той може и да е причина за болестта. Така че разните гонители екзорсисти си представят,че гонят бесове, а в същност се бият с духовни невидими сили на поднебесната подобно на врачките,които правят бяла магия. Тя е бяла колкото черното е черно. Особено много са нападателни при неопределени във вярата за да ги отделят от правилния път на спасение в Христа. Не напразно Бог Исус Христос казва, "когато отида ще ви изпратя утешител,който да пребъдва във вас" . С това ни предпазва от тази напаст на незнаещия невидим свят, който продължава с козните си, а някои човеци не искат да вярват в Бог Исус Христос. Не знам друг учител да е говорил така, както Исус Христос.
Проф.Осипов разглежда въпроса от гледна точка на православен учител, но това,което казвам се отнася предимно до протестантите. При тях козните са по-ясно изразени. Достатъчно е човек да вярва за да бъде нападан. За това ,до голяма степен, роля играят други човеци, които със своето незнание допускат козните на дявола върху други вярващи. Един вид естествен подбор, ако някой на някого не му харесва. Някои заблудени, че вършат Божия воля, също са впрегнати в тази машина на тщеславие и унищожение на новоповярвали.Който издържи-издържи, а останалите да не са ходили където не трябва.

P.S. И при някои свети отци се потвърждава това,което изпитах на себеси, но не трябва да се приема всичко за меродавно, ако не отговаря на писанието в библията.

http://www.youtube.com/watch?v=KTdSgXgsWXg
http://www.youtube.com/watch?v=pw7EplglSyk



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mihala
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1658953
Постинги: 1637
Коментари: 1307
Гласове: 9199
Спечели и ти от своя блог!
Архив