Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2017 23:39 - ИСТОРИИ ОТ „БЕЗ ЗАДРЪЖКИ“ – КОМЕНТАР ЗА 8.10.2017
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 733 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 09.10.2017 23:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

***

Във връзка с настоящата ми дейност като ежеседмичен зрител в предаването на Наталия Кобилкина по BIT „Без задръжки“ реших, че ще Ви е интересно да списвам ИСТОРИИ ОТ „БЕЗ ЗАДРЪЖКИ“. В тази рубрика ще описвам моите впечатления по време на записите, както и Behind the scenes тайни.

***

На 4-ти октомври 2017 записвахме новия епизод на предаването #БезЗадръжки с Наталия Кобилкина. Когато пристигнах там около 13:00, с нетърпение зачаках хората, с които бяхме в публиката предходния път. Оказа се обаче, че в крайна сметка пристигнаха нови лица. Притесних се дали те не са тук само от любопитството, а не да помагат. Повтарям се, но няма как – с предните се бяхме сработили и се усещаше взаимно желание да подадем ръка.

За моя голяма радост още при първите ни разменени реплики установих, че новата смяна е не по-малко достойна от предходната! Влезнахме в студиото, запасихме се кой с вода, кой с носни кърпички и зачакахме новата история, която дори не предполагахме колко ще ни разтърси.

23-годишната Емилия Костадинова е моя кака с едва 4 години, но това, което й се е случило през краткия й земен път, не е изживявано и от столетници. Макар за повечето хора тази възраст да предполага беден житейски опит, Емилия има какво да разказва, но за съжаление всичките й истории са изстрадани и не пожелавам да се случат на никого.

Емилия е израстнала в семейство, в което побоят като възпитателен метод се възприема за нещо напълно нормално. Дотолкова нормално, че в много от случаите на „помощ“ към познатите шамари, юмруци и ритници се присъединява и точилката, която бива чупена в тялото на крехкото, нежно момиче. Не очаквайте баща й да изпитва вина – този тип родители възприемат, че така трябва да правят, за да се почувстват истински мъже. Винаги съм наблюдавал с интерес как такива МЪЖЕ припознават в жените и дъщерите си физическа и психическа боксова круша, на която да изливат емоциите си.

Говорим, разбира се, за огромна душевна слабост, но това не им пречи да се обграждат с абсурдни алибита от сорта на: „Правя това за дъщеря ми“, но пък за сметка на това не е посягал на сина си. Тегобата на Емилия не приключва дотук – тя е била подложена на сексуални посегателства от страна на чичо си и братовчед си. Първият я изнудвал да го целува, за да й дава цигари, а вторият я насилвал да му прави фелацио.

Емилия започва да прави секс едва на 16, търсейки по този начин опит да избяга от вътрешната си трамва, която не успява да признае пред себе си и до днес. Тя е правила няколко аборта, страхувайки се, че бащата няма да се грижи за детето.

Гледайки към Емилия и нейните оплаквания, че мъжете не правили нищо за нея, почти неусетно я възприемаш за лигаво момиченце.Но ситуацията е изключително сериозна и няма място за такива интерпретации.

Емилия може да бъде опреличена на секс кукла, която не изпитва никакви емоции, както и гняв към тези, които са й причинили това. Не успява да разграничи нормалното от ненормалното, дори оправдава побоищата и сексуалните извращения. Тя е типичната жертва на стокхолмския синдром.

Тъжно ти е да гледаш как това младо момиче е с увредена психика, „благодарение“ на собствените й роднини. Наталия Кобилкина успя да отключи емоциите на Емилия за пръв път. Тя се разплака истински и си позволи да прогледне, че това, което е преживяла, е напълно нередно.

Играта на котка и мишка, която чичото и братовчедът на Емилия са извършвали с нея, е достойна за хорър филм, който обаче не е измислен от човек с развинтено въображение, а е реално преживян.

Не случайно казах: „Казвам се Мимо Гарсия, студент съм по журналистика. За мен при Емилия проблемът е доста голям, за мен тя се държи като малко дете, което отказва да признае това, което й се е случило, но не я оправдавам по простата причина, че тя иска да стане известна, да стане певица, да стане артист. Всички знаем, че една от най-големите звезди на шоубизнеса – Опра Уинфри – също е изнасилена на седем години, но не й е попречило да се развие и да стане стойностна. За мен Силвия, извинете, аз понеже по памет. За мен Емилия отказва да признае това и изключително грозно е, че в България домашното насилие се възприема за нещо нормално. Баща й я е удрял с точилка – не е голяма работа, братовчедът й я е натискал да му прави св*рка – не е голяма работа, чичо й я е бутал по ъглите да я целува – не е голяма работа. Огромен проблем е, че нито има реална Комисия за защита, за закрила на децата, нито някой се трогва от тяхната съдба. За мен такива хора като нейния баща и нейния чичо изобщо не трябва да имат деца. Просто трябва да им бъдат взети и настанени в приемни семейства. Какво означава това „не е голям проблем“. Самият факт, че си е позволил собственото си дете – тя е толкова, както и Вие казахте, фина, да я удряш с точилка, това означава, че баща й или не е добре с психиката, или е един садист, който не трябва да има деца. В никакъв случай. И оттам насетне идва целият проблем, че тя не може да приеме, че да се държат лошо не означава, че тя има вина“.

След това Наталия Кобилкина разпредели ролите – аз станах бащата на Емилия, Снежана Йорданова – майка й, а самата Емилия за първи път си позволи да изрече на глас това, което винаги е имала нужда да каже. Прегръдката, с която констелацията завърши, беше не само искрена, но и желана от всички ни. Имахме нужда да покажем на Емилия, че сме с нея, до нея и зад нея.

image

image








Гласувай:
0


Вълнообразно


1. ladylady - Мимо..това е цирк..
10.10.2017 00:03
има лекари, моля те!!!!!!!
срамота..
спрете с тази ТВ мания
и парична кампания.....
каква е тъзз Наталия..кобилина, има ли моралното право , да си играе с емоциите на всички зомбирани..
аз съм Юлия,майка, съпруга 25г, Жена..
любима..
многоо по-сложен е ..проблема..
не ви е срам, срамотаа...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1924209
Постинги: 1802
Коментари: 2941
Гласове: 1011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031