Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2017 14:06 - ПРИЛИЧА НА ШЕГА: Бойко Борисов пожела на лекарите да нямат пациенти
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 589 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Премиерът: В Пирогов идват най-тревожните покрай децата хора и е важна обстановката

 Премиерът Бойко Борисов откри обновените клиника и спешна детска хирургия в "Пирогов", като пожела на лекарите да нямат пациенти. Средствата за ремонта са по линия на държавата и на инициативата "Малки герои" на фондация "Америка за България". 

Премиерът Бойко Борисов, който преряза лентата на обновеното отделение заяви, че тук идват най-тревожните покрай децата си хора и е важна обстановката, апаратурата и компетентността на специалистите, за да бъдат хората по-спокойни. 

Министър-председателят допълни, че откакто е построена болницата, отделението не е ремонтирано и пожела на лекарите да нямат пациенти

Министърът на здравеопазването Николай Петров изтъкна ангажимента на правителството към обновяването и посочи, че с този жест се показва, че "Пирогов" е важен. 

Нанси Шилър, президент на фондацията заяви, че над 8 хиляди души са направили смс-дарения, обновени са 65 стаи на три етажа и е направено пълно преустройство на над 2000 кв.м болнична площ. Освен това има изградена и нова детска площадка. Общата сума на дарението по линия на инициативата е 400 хил. лв.

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов коментира, че в обновените клиники се приемат над 3000 деца годишно и се правят над 1800 операции.

„Тежкото за нас беше, че обновяването трябваше да бъде извършено в движение. Нямахме право и възможност да спрем работата на тези детски отделения. „Пирогов“ не може да се разшири повече от това, но сме направили така, че да има оптимално възможност, даже да има разширение и да бъдат поставяни допълнително легла, така че да могат и майките като придружители да бъдат в стаите с децата си, както и допълнително пациенти да бъдат поети“, допълни той.

Проф. Балтов уточни, че е имало леко забавяне.

„Бяхме обещали да бъде направено до 15 септември, но за съжаление понякога нещата не се случват така, както искаме. Слава Богу в рамките на един месец закъснение ние сме готови. Клиниките в момента са пълни – детско коремно, детско кърмаческо и детско гръдно. Обстановката наистина е друга и по друг начин изглеждат хората. Ремонтът продължи 7 месеца“, поясни шефът на "Пирогов".




Тагове:   пирогов,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 853065
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930