Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2008 12:37 - Бой земеделски - запазена марка
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1365 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.09.2009 21:10


Сей, Земеделецо, ако Китов нокаутира Пинчев, ако Личев тръшне Върбанов, ако Мозер препъне Гошо...

image

PlovdivMedia - Сей, Земеделецо, ако Китов нокаутира Пинчев, ако Личев тръшне Върбанов, ако Мозер препъне Гошо...

Не знам защо, но земеделците обичат да си правят конгресите все на църковни празници – преди на Архангеловден или Димитровден. Днес, Никулден, едно от БЗНС-тата - това на Георги Пинчев, си спретна 36-я конгрес и разбира се, за пореден път се избиха. Боят при земеделците е като лъвчето за СДС или розата за БСП – без него не може.

Христо МАРКОВ


И понеже регистрираните БЗНС-та са 17:18 побоищата и ъперкътите са си направо като в сериите на К-1, където са разрешени всякакви удари – с крака, ръце, глава, столове и облегалки. Почти всеки месец има някакъв конгрес земеделски и следва поредната порция бой и разцепление. И все се обединяват, ама така се обединяват, че броят им расте в геометрична прогресия – има земеделци-страдалци, т.е. – николапетковисти; има земеделци на Пинчев, Мозер, Личев, Тадаръков, Върбанов, на Гошо Тъпото; има земеделци - комунисти от БЗНС-Александър Стамболийски на Спас Панчев; при Яне Янев също има земеделци и още гичевисти, врабчевисти, обединени, съюзни. С една дума – край нямат.
На пинчевия конгрес се скарали кой да води, да е шпикер или модератор, демек – който държи микрофона, той печели.
Нахлули 200-300 млади хора с вид на мутри и издигнали неграмотно написани плакати срещу лидера Пинчев, а после щурмували микрофоните и трибуната. Водел ги Николай Ненчев – млад земеделец от Ямбол и бивш служител в администрацията на вице-президента Тодор Кавалджиев. Техните делегати направо били анулирани от старите „пушки” по областните събрания. Пинчевистите контраатакували, че същите тези хора воглаве с Ненчев били изключени още на изборите за евродепутати, щото едните искали да са със СДС, а другите – с Бойко и Мара Капон, по-известна като Мисса. Делегатските списъци се скъсали и кой-кого...
Бившият лагерист Георги Пинчев направо закри конгреса и нарече следовниците на Ненчев провокатори, а „истинският” конгрес щял да се проведе друг път. Младите земеделчета пък тутакси обявили сбирката за „конгрес” и тръгнали да избират Управителен съвет, Постоянно присъствие и поредния лидер. Междувременно се разменили поредните бизмилостни ритници и крошета.
Предварително конгреса бе обявен за два дни. БСП, ГЕРБ, СДС, даже ДСБ приключват за един ден, а тук ... Причината е да имат земеделците време за боксови схватки и на втория ден да спретнат поредната нова регистрация. Така ще стане и сега – в неделя ще имаме нови две земеделски партии и задължителните обжалвания в съда. Айде, след това идете и бройте колко са БЗНС-тата и кои от тях са „легитимни” и истински продължители на делото на Стамболийски и Никола Петков.
И за какво е тази жестокост и умения в свободните боеве? ... За свещенните букви БЗНС, за надеждата биографичното гласуване да отпрати някой в поредната коалиция. Има земеделци в групата на БСП, има земеделци при СДС – самият Пинчев, има такива и при БНС – там са мозеристите, разделени на Върбановци и Личевисти, има даже при гранда Бойко – евродепутатката Петя Ставрева, има и земеделци-царе при НДСВ – национално-известният Гошо Тъпото...
Всичко започна в началото на прехода, когато се проведе конгрес на БЗНС-Никола Петков в зала „Универсиада” и юмручните схватки се водиха с променлив успех на всеки час, даже и по коридорите. Спомням си, че бившия кмет на София Александър Янчулев , тогава николапетковист и депутат във ВНС, го биха три пъти за два дни. В един сюблимен момент имаше извикани три линейки – една за припаднал на преклонна възраст, а две за пострадали в земеделската серия на К-1. Така си върви от 1990 год. и няма изгледи да спре скоро.
Настоящият 36 конгрес има шанс да остане в историята на земеделското обединение, ако приложи нестандартна стратегия за събирането на всички под едно зелено-оранжево знаме. Да се обявят национални битки за обединение след предварителни елиминации. Накрая всяка фракция ще излъчи по един баш-побойник и на произволно избран стадион се провеждат финалните боеве. Така, както правят в Япония – побой без правила – кеч ес кеч кян. Който спечели ще е аграрният Дан Колов и ще има правото да е главатар със „Сей земеделецо”. Вместо конгреси на всеки две или три години да се провеждат селски спартакиади по бой без правила – победителят става шеф. Ако Китов нокаутира Пинчев – той развява знамето, ако Личев тръшне Върбанов – представлява всички дружби, ако Мозер препъне и затисне Гошо с оня прякор – продължава делото на земеделските трибуни. Хем справедливо, хем в традициите, вместо безкрайни конгреси и битки с неясен финал.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9572692
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930