Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2008 12:02 - Само-убийствената държава
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1352 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.09.2009 21:05


Само - убийствената държава

image

PlovdivMedia - Само - убийствената държава

Абе нещата в "тази страна", както казваше незабравимият ФД, нещо съвсем се объркаха. Вчера за около 16 часа бяха открити двама самоубийци, а в такива случаи следователите винаги проверяват и версията дали не са самоубити.
В този кратък отрязък от време са решили да се разделят с живота неслучайни люде - бащата на съдебната медицина в
България, републиканският експерт д-р Стойчо Раданов и началника на кабинета на всесилния Ахмед Доган, едва 46 - годишният Ахмед Емин Хюсеин.

Христо Марков

Д-р Раданов е намерен обесен на катерушка в центъра на София - колко зловещ знак за самоубиец... В средствата за масово осведомяване познавалите го единодушно твърдят, че не са забелязали у него признаци на депресия или някакво психично отклонение. Колегите му също отричат да са имали такива подозрения. И за капак не може да се намери специалист, който да извърши аутопсията на техния учител. А доколкото знаем, окончателно заключение дали е самоубийство или не, може да се даде само след извършване на аутопсията и приключване на оперативно-следствените действия.
Името на д-р Раданов нашумя през последните седмици с два от най-заплетените криминални случаи в страната. Най-напред ръководената от него петорна експертиза по убийството на двете сестрички Белнейски обърна заключенията от предходната с главата надолу. Според републиканският специалист по съдебна медицина сестрите са блъснати от автомобил или камион и след това са пренесени телата им там, където са открити. Това заключение обезсмисли
работата на полицията и се оказа, че тя съзнателно или не, е вървяла през цялото време по погрешна следа. Отпочнаха се престрелки с колеги, заглъхнаха за малко, а сега предстои нова експертиза след есхумацията на телата. Иначе слуховете за мистериозната катастрофа обикалят района на Пещера и Брацигово и все по-често са свързани със сина на висш политик от уплавляващата партия. Другият нашумял случай на професора е експертизата по убийството на Ангел Димитров-Чората. За разлика от колегите си експертизата на д-р Раданов категорично доказа, че Чората вместо да бъде задържан е съзнателно убит от петима полицаи. Осъдиха ги на 82 год. затвор, върнаха делото и отново ги осъдиха на същия срок. Експертизата на д-р Раданов "закова" вината на петимата полицаи-побойници. Както каза един от родствениците на Чората, без експертизата на съдебните лекари можело и да им се размине на полицаите.
Другият случай е още по-стряскащ. В късния следобяд в Бояна е намерен с огнестрелна рана Ахмед Емин Хюсеин - през последните пет години несменяем началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган. Който познава нрава на мандатоносителя Доган знае, че в никой случай той няма да допусне толкова близо до себе си човек, който не е много, ама наистина много вътре в делата на партията му. За Емин се знае, че е бил кмет на търговишкото село Козница, че е управляващ, заедно с Доган на фондациите "Хермес" и "Избор-2001". Явно, става дума за човек, посветен в най-съкровенните тайни на партията, с който мандат се управлява държавата. Г-н Емин е и собственик на "Еко кауза" ЕООД, която има предмет на дейност търговия с ел. енергия и електроразпеделение. Дори не е член на Централния съвет на ДПС, но съпартийците му го определят като сянката на Доган и безприкословно доверен лично нему. През 2007 год. избухна разтърсващ скандал - шефът на център "Солидарност" Сезгин Мюмюн обяви, че ДПС е спонсорирало с 1.6 млн. лева за изборите през 2005 г. кръвния си враг "Атака". Извади се даже докладна на Емин до лидера Доган, с бланка на ДПС, печат и неговия подпис. Волен Сидеров се ядоса и нахлу в редакцията на вестник "168 часа", ДПС си замълча, уж се предизвика разследване, но и досега прокуратурата мълчи. И тук се заговори за експертиза. Само още веднъж името на Емин се появи в публичното пространство. Неговият предходник като шеф на кабинета на Доган Мохамед Реджеб в свое интервю спомена, че Емин бил разработван от службите и по точно - Второ главно. После отново всичко бе покрито в депесарска мъгла.
И в двата случая, самоубийците ги свързват някои неща - експертизи, полицаи, тайни служби, пари, власт - по странен начин, но факт. Какво ги е накарало да си самоотнемат живота? Във всички случаи това не е световната финансова криза или Брюксел. Защо държавата ни става сцена на такива зловещи събития. Щеше ли да ги има тези трагични новини, ако бе решен бързо "казуса Чората" и дали е давал пари на биячите си, за да си затварят очите или ако бе изяснен случая с докладната на Емин, че ДПС е спонсорирало Атака ?... Сега се сещам и за моя бивш колега Любомир Начев - министър на вътрешните работи при Виденов, който също избра пътя на самоубийството и дали щеше да постъпи така, ако не бяха го предали и оплюли съпартийците му? Мир на праха им - някой бе казал, че самоубийците са смели хора.
Самоубийствена държава - откъдето и да я погледнеш.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9567805
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930