Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2008 11:50 - Симеон няма да иска каляските, засега.
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1900 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 23.09.2009 20:53


Симеон се нагуши, нямало да си иска каляските

image

PlovdivMedia - Симеон се нагуши, нямало да си иска каляските

Симеон Сакскобурггота, или Кадет Рилски, се разприказва в дълго интервю по Дарик в събота в характерния си стил – т.е. да каже колкото се може по-малко конкретни неща. Защото тази царствена особа от началото на 90-те, когато се появи официално в обществения живот на страната, не е спирала да лъже и маже. Превърна се символ на нищоказването, мрънкането, увъртолването, смяната на мнения и становища, с една дума на перманентните мъглявини.

Христо МАРКОВ

 
В началото на прехода се кълнеше, че няма и никога не е имал претенции за
имоти в България, а откакто е на власт основната му дейност е да прибере и това, което не е негово. Даже съди държавата в няколко проточени дела. Много държеше на родовата памет, а шитна ордените на дядо си Фердинанд в аукционните къщив Лондон. Уж не щеше да се включва в политиката след Жан Виденов, но пристигна с чартър на „Мултигруп” през 1996 год. във Велико Търново, за да стане кръстник на Обединението за национално спасение на Доган и Илия Павлов. После го докараха бившите генерали от ДС, за да обещае „оправяне за 800 дни”, „незабавно и несимволично увеличение на пенсиите”, „нов морал” и „ново време”. За 15-годишния му медиен образ журналиста Найо Тицин издаде книга от 600 страници, събрала всичките царствени интервюта – демонстрация на пустословието. Но кадета Рилски продължи. Кълнеше се преди четири години, че никога, ама никога няма да прави съюз с БСП, а само след дни спретна тройната коалиция в добавка с Доган.
Във въпросното интервю пак се прави божа кравичка, която
имоти не пасе, задоволява се само с родна тревичка. Но натърти, че делата, които държавата водела били абсурдни, защото всичко било негово по така наречения „списък на Кимон Георгиев”, на интенданството. Ама премълчава, че никой още не се е произнесъл дали това интендантство е семейна реликва. „Бих могъл да си поискам някакви каляски и други неща” продължава да каканиже Величеството. Във връзка с обсъждания закон за културното наследство го казва Сакскобурготски, който е внесен от депутатката му Нина Чилова. Като се има предвид, че дъщеря му си завеща даже сватбената рокля на Националния исторически музей нищо чудно утре фамилията да си поиска и нея. Нали е движим паметник на културата. Фустата, де. Може и търг да се обяви за „движимите вещи на короната” – така както се продадоха ордените на Фердинанд. Засега Величеството отрича, че ще си иска движимите вещи. Уж за последно, ама...
По нататък кадета Рилски искрено изразява удивлението си от „некакви дела за горите”, но пропуска да спомене, че същите гори ги няма в „списъка на Кимон” и са му наддадени повече от 5 000 декара в най-красивата част на Рила. И тихомълком в тях тече юнашка сеч. Който не вярва нека се разходи до планината над село Бели Искър и поразпита местните хора какво става в „горите царски”.
В интервюто царската особа не пропуска да направи поредния поклон на стария си управленски другар Ахмед Доган, който си „поддържал своя стил” и подчертава, че е доволен от „много интересната коалиция”, в която другаруват вече осем години. Даже искал да се пенсионира, защото либералната му партия не носела неговото царствено име, ама можел да помисли. Нали в началото на прехода каза, че учил за цар, но не спомена къде е това училище, та и Първанов да го завърши. Толкова ще имаме и пенсиониран цар, не мислите ли?
Но да се върнем на „движимите
имоти”, които Симеон категорично отрича да си иска или да води дела за тях. Пак си припомнете началото на 1990 год. „Аз? Да имам претенции за имоти в България!? Това е абсурдно и невъзможно. Немам такива претенции или некакви такива позиции или положения!”. Буквално го цитирам бившия цар. Съвсем буквално.
Вече в 2008 година има ли още някой да вярва на този човек? След предложението българите да си „сменят чипа” и откровението му, че е премиер само „на гласувалите му”, защото не бил „гледач”. За всеки случай ще припомня на уважаемите читатели и стр. 243 от спомената по-горе книга с лъжите и увъртането на персоната: 
- Ваше Величество, колко Ви е часът?
- Какво?
- Колко Ви е часът?
- Ми колко може да бъде, 4 и нещо не е ли...
- Мерси за конкретния отговор.
По кое време обаче – по испанското, по българското или по това, на часовника от списъка „Кимон Георгиев”, все още не ни е ясно.


Тагове:   далавери,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ok3223 - Те тоя е за затворо
17.02.2013 11:29
Мошеник, нищожество и айдук от светована класа.
Мамка му мръсна ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9575410
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930