Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2009 10:32 - За Меглена Кунева-Пръмова ...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 4956 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 31.07.2009 23:33


Най-лесно казващата „да” на Брюксел увърта и се гъне

image

PlovdivMedia - Най-лесно казващата „да” на Брюксел увърта и се гъне

По време на газовата криза отново изплува въпросът в двата блока на АЕЦ „Козлодуй”, които затворихме като скъпа цена за влизането ни в ЕС. Буквално в последния момент го сторихме и май не договорихме никакви съществени компенсации. Ядрените експерти бяха почти единодушни, че реакторите имат още живот, че са безопасни, според същите тези изисквания на европейските чиновници, но нямахме сериозни застъпници в европейската комисия и врътнахме кранчето на реакторите.

Христо МАРКОВ


Но имало един чл. 36 от предприсъединителния договор, който в аналогични ситуации ни дава право да се борим за отварянето им. Че каква по-сгодна ситуация от огромните загуби, предизвикани от спирането на газа?
По времето на царското правителство се събраха над 500 000 подписа с искане за провеждането на референдум, относно затварянето на блоковете. Уви, след като се внесоха подписите в Народното събрание, то царският му председател Огнян Герджиков взе, че ги загуби някъде и допитването пропадна. Да сте чули тогава президента Гоце да се загрижи за реакторите, както сега или поне да насрочи референдум, което правомощията му позволяват. Мълча си като доносник пред комисия президента ни, защото по онова време бе много важно да си отъркаме пеша по коридорите на Брюксел.
А трябваше поне един път да се допитат до мнението на хората, но как да стане, след като Соломон Паси каза, че народът не мислел с европейските перспективи и нямало нужда да бъде питан по такива сложни неща като атомната енергия. Така сложно мислели само той, любимата Грънчарова и Меглена Кунева-Пръмова. После в Брюксел се разплака на рамото на кадета Симеон Рилски. Едва ли е тъжал за затворените реактори?
Онзи ден в София около 10 000 направиха отново опит да подсетят управниците за затворените реактори. Имаше речи, знамена, лозунги и скандирания. Доводите, поне на мен ми изглеждаха напълно логични, защото се оказва, че „европейските компенсации” са значително по-малко, отколкото, ако работеха 3 и 4 блок на Козлодуй, демек отново сме прекарани.
Веднага от Брюксел долетя Меглена Кунева-Пръмова и заговори по всички възможни телевизии как, видите ли, не е хубаво да ядосваме европейската комисия с такива искания, как тя, като комисар за защита на потребителите, ако имало решение на правителството, щяла да защитава отварянето на реакторите, но трябвало да и` поднесат много, много сериозни аргументи, иначе... И пак започваше отначало: „компенсациите”, „не е сега удобен момента”, „да имам сериозни доводи”, „ама аз съм в деликатна ситуация”. Жената, която стана известна преди година като най-лесно казващата „да” на Брюксел в родната си страна увърташе и се гънеше да носи от девет дерета вода, че „проблемът със затворените блокове вече не е актуален”, ама ако има решение на Станишев и ко, тя, видите ли... И т.н., и т.н. Не може да се отрече на новите ни политици, че се изпедепцваха да говорят много, много и нищо да не казват по същество – царе са в тая
работа, нямат равни на себе си, дори, ако става дума за наистина защита на националните интереси. Да бяха се научили от другите бивши комунистически страни, защото една Полша подлуди еврочиновниците само, за да си увеличи квотата за производство на картофи. Какво ли щеше да стане, ако ги задължаваха да си затворят енергийните мощности?
Царската партия прие присърце фундаменталната задача да направи другарката Кунева-Пръмова същи европеец на годината и за целта се бръкнала дълбоко да отправи цели 35 000 картички с призиви да се гласува за нея в сайта на сп. “Юропиън адженда”. Според НДСВ така “щяла да спечели цяла
България”. Масирана реклама за нея се лееше и в Интернет, та в крайна сметка 7 500 европейски граждани дадоха гласа си за миловидната йесменка да стане цял европеец на годината и комисар на годината, защото като европейски комисар се занимава с правата на потребителите, например за правата им в електронната търговия – дейност практически напълно безсмислена, защото в родната и` страна тази търговия е популярна за по-малко от 1% българи.
Въпреки че съпартийците куневи бяха разпространили биографията не е лошо и да се вгледаме в истинското и` животоописание, защото то е типичен пример за прехода. Родената през 1957 год. еврокомисарка е дъщеря на буфосинхрониста Щилян Кунев, който май е посетил и комунистическия концентрационен лагер Белене, но рано-рано осъзнала, че за сериозна кариера трябва и тъмно-червено рамо, та се сродила с др. Андрей Пръмов – син на секретаря на ЦК на БКП от 1962 до 1978 г. мастития другар Иван Пръмов. Сдобила се със здраво комунистическо рамо, тя е доведена в правителството на Любен Беров от шефа на правния му отдел Андрей Делчев и заработва там, независимо, че преди това е работила за кратко като журналист в радиото. Даже тръгват слухове за нейна топла връзка с Делчев, но бързо-бързо се забравят.
От онова време е пре-прелюбопитно участието на др. Меглена Пръмова-Кунева в печално известната, а сега напълно забравена Габонска афера – една от симптоматичните акции за преливане на държавни пари в червени джобове. За тази мегаафера и за комисията, посетила братската африканска страна, в която членувала и настоящата комисарка ще разкажа друг път.
Настоящият ни еврокомисар е горещо приета и в администрациите на Жан Виденов и особено при Иван Костов, докато през 2001 г. става депутат като резерва от царската на Неговото му Величество листа. Скоро-скоро типичната й черта да се съгласява с всичко, предложено от европейските чиновници, я изстрелва за министър и бързо-бързо е охарактеризирана като “йесменка”, т.е. човек, който казва на всичко “да”, независимо дали е в интерес на държавата, която представлява. Нататък кариерата и` е известна: европейски министър, т.е. „комисар” по тамошната терминология.
След като прочетохте всичко дотук имате ли съмнение дали тази любезна дама и цял комисар европейски ще защити отварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй”? Хайде да се обзаложим, че нищо няма направи, абсолютно нищо. Миловидно и разпалено ще мрънка през очилцата за „бедната
България”, „газовия блокаж”, „загубите”, „корупцията” и царските имоти, но резултатът ще е нулев, изцяло нулев, защото слугинажът не защитава, той само изпълнява чужди заповеди. В случая на евроначалниците...



Гласувай:
2



1. maistora - Благодаря за информацията
21.01.2009 21:41
Точно навреме попаднах на постинга ти.
цитирай
2. panazea - Ние можем да направим референдум .
29.03.2011 11:51
Ако дамата не се свени , че предаде българските интереси и сега е на Европейската хранилка , ние можем да защитим интересите си !
http://panazea.blog.bg/lifestyle/2011/03/14/jenite-evropeiki.707428
цитирай
3. анонимен - CV
25.10.2011 14:43
ОПИТАХ СЕ ДА НАМЕРЯ ИНФОРМАЦИЯ ЗА БИОГРАФИЯТА НА Г-ЖА КУНЕВА-ПРЪМОВА
ЗА ПЕРИОДА 1981 Г. ДО 1987 НО НЕ НАМЕРИХ ТАКАВА. ВЪЗМОЖНО Е ДА Е БИЛА В МАЙЧИНСТВО, НО АКО А ТАКА ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГО КРИЕ? В БИОГРАФИЯТА СЕ СПОМЕНАВА ЗА РАЗНИ СПЕЦИАЛИЗАЦИИ С НЕЯСНА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ, НО МАЙ САМО ВРЪЗКИТЕ СА Й ПОЗВОЛИЛИ ДА СИ НАМЕРИ РАБОТА В РАДИОТО В НАЧАЛОТО НА КАРИЕРАТА Й.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9561151
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930