Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2009 19:44 - Милост за Цеца Величкович !
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1303 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.07.2009 23:47


Милост за Цеца Величкович!

image


Западните ни съседи, които нито са членове на ЕС, нито на НАТО, въобще не си поплюват стане ли дума за корупция, далавери и ощетяване на бюджета. Тези дни се оказа, че отново са подгонили своята турбо-фолкикона Цеца Величкович. Тя е известна освен като балканска красавица и певица и като вдовица на убития паравоенен лидер Желко Ражнятович – Аркан, който играеше с Милошевич, после се скара с него и смъртта го застигна не на бойното поле, ами прозаично пред хотела му.

Христо МАРКОВ

Осиротя Величкович, но се впусна в множество бизнес-авантюри, наследени от именития войвода. Сега Сърбия подготвя през месец март да влезе в сила закон за конфискация на имущество, придобито по престъпен начин и предвидливо описали и замразили
имотите на предполагаемите обекти, т.е. съмнителни бизнесмени. Дори предупредили чрез средствата за информация всички сърби да не купуват от тези лица, защото можели да останат съвсем законно без придобивките след два месеца.
Нещо да ви напомня българската действителност? Нищо, нали? То и ние имаме цяла държавна структура за такива наказателни операции, но за три години си играе на гоненица с вдовицата на Косьо Самоковеца и реален резултат няма. Оглавява я царския на неговото Му величество бивш депутат Стоян Кушлев. Два-три пъти заплаши самоковската вдовица Ангелинка и това беше цялата дейност на прословутата комисия.
За разлика от родните антимафиоти, ДАНС и Кушлев сърбите се ориентирали най-напред към лидерите в организираната престъпност. Според техни медии трябвало да се ударят спешно трите мафиотски клана с най-голяма нерегламентирана печалба , а именно „боклукчийската”, „митническата” и „магистралната” мафии. Така гори собственика на „Градска чистота” в Белград Драган Игнятович, съдбата му последваха митническите босове Велибор Лукович и Игор Мискин, собственикът на култовата дискотека „Мадона” Милан Кузманов. За нея казват, че била най-луксозната в Европа. Сърбите не пожалиха и най-добрия си футболист за всички времена Драган Джаич, който сгазил нещо лука, докато бил президент на бившия европейски шампион „Цървена звезда”. Много тъмни облаци надвиснаха и над Боголюб Карич – медиен, строителен и туристически бос, потопил се и в политиката.
Както виждате в
България си имаме пълни аналози на сръбските юнаци с тая разлика, че тук са „национално-отговорен бизнес” и никой не си и помисля да им търси отговорност.
Нашата приятелка, изкусителната вдовица Цеца пък са я погнали за далавери, докато била президент на футболния клуб „Обилич”. За времето от 1998 до 2003 год. спечелила 22.5 млн. германски марки и 480 000 долара. Тези приходи дошли преди всичко от продажби на футболисти, някои чисто фиктивни, т.е. – парите не отивали в касата на клуба, а в банковите сметки на чернокосата фурия. Иначе футболният клуб си функционирал, дори шампион на Сърбия станал един или два пъти. Още по-любопитно е, че основния трансферен пазар за вдовицата-футболен президент била нашенската „А” група. Та голяма част от тези почти 23 млн. лв. оборот дошли от продажбата на сръбски футболисти в нашето първенство. Освен да изнася концерти в
България, да гостува в „Шоуто на Слави” и да разменя прегръдки с Бойко Борисов Цеца Величкович не си губела времето, а активно се включвала в трансферния пазар на родна почва.
Значи и нашенските футболни босове са намесени в неблогополучията на бляскавата Цеца и то за джобни пари за тях. Пасти да ядат братята сърби – за пет години някакви си 20 млн. лв. успяла да спастри колежката им. То, ако се разровим в родната действителност направо в джоба си ги слагаме. Например във футболен клуб „Левски” има един бразилец, Жоан Карлос, който струва на президента Батков 3 млн. лв., а за две години е изиграл 7-8 официални мача и я е вкарал пет гола, я не. Злите езици твърдят, че това бразилско момче не играело какъв да е футбол, а бил звезда в родината си, но ... по плажен футбол. Има и един друг герой – мароканеца Бензухан, за който издухаха около 1 млн., а той няма и една минута в игра. Просто с пристигането си в
България взе да се контузи. Разправят, че си дошъл контузен още от Африка „звездата”. Да не говорим за социалдемократа Александър Томов, който разпертушини и Кремиковци, и ЦСКА за отрицателно време, но казват, че вече е от най-заможните люде. Прехвърлял пари от едното дружество в другото, докато следите им се губят така загадъчно, че и Митал не успя да се справи с нашенския спортен деец.
С оглед на балканската солидарност новото ръководство на БФС, барабар с президентите, трябва да подеме инициатива „Милост за Цеца”. Така хем ще подобрят отношенията със сръбската спортна общественост, хем може да се порадваме на красивата певачица отново, пък може и да се отворят нови възможности за футболни трансфери, които да освежат закъсалото ни първенство.
Нека да оставим борбата с мафиите в боклука, митниците, магистралите, футбола и шоу-бизнеса на сърбите. Ние нали влязохме в ЕС и НАТО, пък те тепърва ще чакат покана, ако въобще искат да влизат в някакви международни структури. Родният бизнес процъфтява в тези сфери и футболните хора да се средоточат върху помилването на Цеца Величкович, защото в сразнение с тях тя направо си е беднячка. Западните ни съседи ще придобият челен опит в избелването на капиталите и накрая вдовицата ще развее коси на поредния концерт на някой български олигарх.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9544245
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031