Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2009 14:37 - За "матриала" на Бойко и журналистическия слугинаж
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1660 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 31.07.2009 23:44


  За „материала” на Бойко, изборите и малко слугинаж ...
image

 


С наближаването на пустите избори ще се нагледаме на тъпизми и нескопосно организирани пиар кампании. Засега първенци в това отношение са трите партии от тройната коалиция. НДСВ всеки ден се врътка около избори 2 в 1, ДПС все са „загрижени за националните интереси”, но БСП вече имам чувството, че се чуди какво да прави. Досега вярвах, че грижливо се подготвят за коалиция с ГЕРБ, но след последните събития силно се съмнявам.
Христо МАРКОВ
При бившите комунисти се появи нещо като „ББ – комплекс”. За Бойко Борисов става дума, не за Бриджит Бардо. Да проводиш специален агент до Чикаго да следи столичния кмет, да ходи на срещите му, да го записва и да праща тези записи на „Позитано” си е чиста шизофрения. Гражданинът на Херсон Сергей Дмитриевич вече по-често става и ляга с Бойко, отколкото с Елена Йончева, май.
Уж столичният кмет бе отишъл за молитвената закуска при Барак Обама, ама свърнал до Чикаго да се срещне със сънародници и там, според колегите на Станишев, го заловили в уклон към расизъм. По-голяма шашкъния не бях чувал дълго време. В интерес на истината, в началото на скандала заподозрях, че Бойко може да се е изпуснал и да е изтървал пак нещо от рода, че пазил реколтата в Делиормана по време на възродителния процес, но когато чух пълния запис от изявленията му на американска земя съм склонен дори да го поздравя. Всъщност лидерът на ГЕРБ какво казва? Електоралният корпус в
България, според него е: 1 милион цигани/мисля, че са повече дори/; 700 – 800 000 турци и 2.5 млн. пенсионери. Нещо да е объркано тук в статистиката? Нищо. Просто национално-обществена тайна е, че в България активното население брои около 1 млн. души, които произвеждат, обслужват, орат, сеят, плащат данъци и осигуровки, абе „формират БВП”. Останалите около 500 000 са безработни, мутри, проститутки, скрити емигранти, политици и спортисти. Ами прав си е Бойко Борисов – трудно е да намериш „матриал” за управление сред тази картинка на народонаселението, нали?
Поне десет пъти съм писал тук, че сме най-скоростно топящата се нация в Европа. Демографският ни прираст е отрицателен официално от 1986 год. Миналата година смъртността надвишава раждаемостта с 1.8 или на родено дете – двама починали. Хайде добавете и непрекъснатия поток от емигранти и ще се убедите, че Бойко Борисов дори е поскрил от мрачната картина. За пенсионерите на морето няма нужда да говорим. И за грижовната им майка Масралова – също. Как успяха БСП и компания да направят от истината скандал наистина не е за вярване, но пресолиха манджата и от тупурдията столичния кмет май ще излезе в бяло. Защото хората вече искат да им се говори директно и искрено за простичките неща, които и без това виждат в ежедневието си.
В петък сутринта пре-любопитен диалог се проведе в националната телевизия между водещия и един от домакините на Борисов Хамид Русев, който между другото е от най-успелите ни сънародници в САЩ. Пита водещият „Г-н Русев не ви ли притесниха изявленията на лидера на ГЕРБ?” и получава отговор: „Нищо не ни притеснява. Г-н Борисов беше аплодиран и изявлението му се прие много добре”. Водещият повтори въпроса и получи същия отговор. Накрая вече директно нашенския журналистически кадър изтърси „Ама не сте ли възмутени?” и получи следния урок: „Ама защо да се възмущаваме от факти, които са безспорна истина. Как може да ми задавате такива въпроси?”. Накрая Хамид Русев гневно обясни, че издава български вестник в Чикаго от 30 год. и е научил работещите в него да не спестяват фактите и тресна телефона на националната ни телевизия. Получил поръчката с друга насока, журналистът преглътна смутено няколко пъти и забрави за темата. Слугинажът в родните ни медии винаги е бил на почит, какво да се прави.
В друга национална телевизия – БТВ – Николай Бареков се опита да надскочи отново боя си и покани самия шеф на Комисията за защита от дискриминация Кемал Еюп и циганския барон Дон Цеци. Двамата се надпреварваха да обясняват как те и „сънародниците им” се почувствали засегнати. За какво обаче не можаха да обяснят. А трябваше Еюп да привика в комисията по дискриминация съпартиеца си Лютфи Местан, който при обсъждането на закона за референдумите каза буквално следното: „Не може да създаваме със закон автономен и конкуриращ властови източник.” Значи, според говорителя на Доган, провеждането на референдуми било „конкуриращ властови източник”, т.е. властта може да се упражнява само от парламента и министерския съвет. Бре!? Ами в чл. 1, ал. 2 на Конституцията, другарю Местан, пише, че властта се упражнява непосредствено от народа и принадлежи на него. Отдавна съм изразил мнението си, че тези юнаци от ДПС трябва да бъдат озаптени, иначе ще сътворят сума поразии в държавата, ама... Изявлението на Местан е директна дискриминация, но кой да се сети.
Дали Дон Цеци щеше да е така „възмутен”, ако не го помилва президента Гоце? Против фактите на Борисов бил и Иван Костов, който пък се обиди на целия народ и мълча тъкмо две години. И НДСВ са възмутени, а техния лидер Симеон Рилски директно предложи да се смени чипа на българите. БСП пък щели да пишат кърваво писмо до европейската комисия срещу Борисов. Там много добре ще го приемат след като техните министри докараха дотам „матриала”, че същата комисия ни обяви за най-корумпираната страна в ЕС и резнаха финансирането. Даже организацията на члена на висшето ръководство на БСП Емил Кало „Шалом” се възмути за цвят.
Резултатът от „възмущенията” бе, че подкрепата за Бат Бойко скочи във форумите с пъти, а Милен Цветков и Петър Волгин приемаха обаждания в подкрепа на кмета. Накрая „Алфа Рисъч” обяви, че 74% от анкетираните сочат пълно съгласие с изявлението на столичния кмет.
Този път, май без да иска, Борисов си направи страхотна реклама. То и в политиката ни нещата се случват без никой да ги иска.



Гласувай:
1



1. gothic - Не е баш тъй. Реклама му направиха ...
07.02.2009 16:12
Не е баш тъй. Реклама му направиха тези, дето подскочиха като ущипани госпожици и неадекватните журналисти...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542447
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031