Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2009 00:31 - Пловдивска история
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1421 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.07.2009 23:57


Едно е Гурбангули Бердимухамедов, друго Путин и Хилари
image

PlovdivMedia - Едно е Гурбангули Бердимухамедов, друго Путин и Хилари

ВМЕСТО ХИЛАРИ И ПУТИН В ПЛОВДИВ ЧАКАМЕ ГУРБАНГУЛИ БЕРДИМУХАМЕДОВ
Бесен съм! Наистина човек може да избеснее. Като всички
пловдивчани трепетно прочетох на 16 февруари съобщението: „Пловдив ще е събитие № 1 в световния новинарски поток от 22 до 24 април, когато ще е домакин на Световния енергиен форум, на който се очаква държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън и премиера на Русия Владимир Путин".

Христо МАРКОВ


Двадесет и осем /28/ държави ще бъдат представени с президентите или премиерите си. Само американската делегация ще е между 400 и 700 души. Има заявки от някои страни да наемат цели хотели. В Пловдив има 53 хотела, но няма да стигнат. Създава се специализиран щаб, който да работи за посрещането на делегациите.” Официално изявление от кмета на Пловдив Славчо Атанасов.
Е, кажете ми при тази новина как разследващия гъдел да не подтикне към търсене на допълнителна информация?! За читателите – изпишете на всички възможни езици „Световен енергиен форум в Пловдив – 2009”, пускайте търсачките и чакайте... След това наберете в Google пак на всички възможни езици „програма на Хилари Клинтън или програма на Владимир Путин” ...
Резултатите няма да Ви изненадат. Ще откриете, че програмата за посещения на държавния секретар на САЩ /Х. Клинтън/ е разчетена до края на 2009 г. и не Пловдив, ами България въобще не съществува в нея. За премиера на Русия Владимир Путин – тоже. Външните му посещения са разчетени до средата на 2010 г. и родината ни липсва, защото тази година е година на България в Русия, т.е. ако трябва да ходи някой са български политици в Русия, а не обратното. Аз поне пуснах запитвания на четири езика и резултатите – все същите. Хилари и Путин нямат в посещенията си дестинация Пловдив, нямат и дестинация България...
Бесен съм, защото Ивайло Калфин опроверга очевидното. Вчера го направи. „Не сме канили Клинтън. Путин няма да посети
България.” Защо забъркват хубавия ни град отново в разни мазмантийски номера?
Чукайте горното съобщение в Интернет от 16-того и откривате 1 342 преразказа, че в Пловдив ще дойдат Хилари и Путин, че се „създава специален ЩАБ”, който ще подготви посещението им, че града на тепетата „ЩЕ СВЕТНЕ”. Някакъв член на кметския консултативен съвет Христо Лазаров и представител на местния бизнес чевръсто предложил да се махнат по случай „световния енергиен форум” всички полегнали полицаи по пловдивските улици. Кво да се прави, другаря Лазаров така си представя да се подпомогне пловдивския бизнес? До толкова му стигат силите на човека. Долу полегналите полицаи! Вперьод, маладци...
В пловдивски ежедневник има подлистник с телевизионните програми всяка седмица. Там някаква благородна дама съвсем сериозно рони сълзи, че е възможно местния чешит Стефчо Автографа да не получи личен достъп до Хилъри и Путин. Пловдивската журналистика за първи път щяла да се сблъска с таквози височайше постижение и, видите ли, дори тя, ветеранката се вълнува. Ама за Стефчо е по-важно да вземе подписи.
Ей, хора и коментатори, управленци и наивни електорални единици, в столицата на Източна Румелия никога броят на лудите не е надвишавал средния за страната... Кой ви каза, че има такъв „ФОРУМ”, че е „СВЕТОВЕН” и так далее?
Затова съм бесен! Напразен труд няколко дни в световната мрежа, за да ме „светнат”, че през април ще сме домакини на „експертна среща за бъдещите енергийни проекти, отнасящи се до транзита на природен газ”. Никакви Хилари, Путин и хилядни делегации. Хептен никакви 53 хотела и легнали полицаи.
Истината е, че пристигат експерти по преноса на природен газ от страните на Централна Азия, Югоизточна Европа, Кавказ, Русия, Турция и Иран. Ще се обсъжда проекта „Набуко” и основните „участници” ще са представителите на акционерите в проекта, а това са фирмите OMV/Австрия/, MOL/Унгария/, Transgaz/Румъния/, Botas/Турция/, RWE/Германия/ и Булгаргаз/България/. Към тях ще се присъединят и някакви иранци, защото проекта „Набуко” няма да тръгне, ако няма съгласие от аятоласите в Иран, откъдето ще се взима природното гориво. Това, драги читатели е основната задача на пловдивската „световна конференция”.
Атрактивното и забележимо присъствие са потвърдили обаче екзотики от бившите републики на СССР, които имат сериозно влияние в търговията с тръби и природен газ. В Пловдив чакаме приятели на
България, оформили се след посещенията по тези дестинации на президента Първанов, придружаван в някои от тях от кмета ни. Присъствието си е потвърдил наследника на Тюркменбаши /Сапармурад Ниязов/ и настоящ президент на Тюркменистан – неповторимия Гурбангули Бердимухамедов. Уверявам ви – струва си да го видите, най-малко, защото в неговата страна официално е забранил ... библиотеките. Поканен е и бившият член на ЦК на КПСС – настоящ президент на Узбекистан Аслам Каримов, който пък е ограничил ползването на Интернет в подопечната му държава. Дългото ми ровене за „световния енергиен форум в Пловдив” ме информира за още екзотични гости по великденско време: първият секретар на Казахската комунистическа партия /ККП/ Нурсултан Назърбаев, киргизстанския владетел Курбанбек Бакиев, а през Душанбе щял да дойде таджикския владетел Елеомаме Рахмон. Все страни, източници на природен газ и бъдещи „транслатори на синьо гориво”. В компанията им попада и Беларус с президента си Александър Лукашенко, който преди две години с „Указам” определи държавния бюджет за „ государственая тайна”.
Че ще се радваме на тези люде, не ще и спор, нека дойдат всичките, защото като централно-азиатски владетели може и да не сколасат, но кой хързулна кмета ни с Хилари Клинтън, Владимир Путин и „държавните глави на 28 страни”? Кому бе нужно? На 6-та панаирна палата? На 53-те хотела? На „консултативния съвет” или легналите полицаи?...
Бесен съм, защото за пореден път ни правят за смях. Единствените радостни люде ще са журналистката от пловдивския ежедневник и Стефчо Автографа, за който дали е Аслам или Хилари няма значение... Но истината се намира след няколкодневно ровене в мрежата, без извинение. И малко познание по чужди езици, с извинение.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9580556
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930