Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2009 20:58 - Пачангата на Капон си върви
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1294 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 01.08.2009 00:04


Пачангата на Капон си върви

image

PlovdivMedia - Пачангата на Капон си върви

Мислех си до днес, че журналистиката отразява, пише или говори действително станалото. След пресконференцията на пловдивската депутатка Мария Капон съм на друго мнение, защото, като чета написаното или гледам излъченото, ми се струва, че не съм присъствал на „събитието”. Или нещо не се разбираме за „приоритетите”.

Христо МАРКОВ
сн.: Лили ПЕТРОВА
 
Подмина гилдията сериозната новина, че тази седмица Мариината партийка внася в прокуратурата сигнал за източването на 4 млн. лв. от бюджета. „Врътката” станала лани за два дни – от 29 до 31 август. Най-напред 900 000 лв. са шитнати за одиторски доклад, а на другия ден още 500 000 лв. по перото „оценка на риска”. Откъдето и да го погледнеш – поредната „лапачка” за сметка на данъците, които плащаме и... хоп 4 милиона ги няма.
Последва Капонената позиция, че е неизказано щастлива от очакваното заместник-кметско място на общинския съветник Тютюков, но в замяна искала да си отидат други двама заместници. Как ще стане това, обаче не казва. Сигурно си представя, че нарочените за подаване на оставка сами ще се стреснат от нея и ще си тръгнат доброволно. За осъществяване на идеята й тя призова за помощ от ССД – да понатиснат Славчо Атанасов да отстрани БСП от властта. Ама доколкото знам, вече втори мандат местният вожд на Софиянски другарят Недевски си гласува и работи с бившата комунистическа партия. А и при това мнозинство на Общинския съвет как ще стане това, за Мария Капон няма значение – важното е да се шуми, да върви пачангата.
Опитах се да попитам дали госпожата е играла роля на връзка между Мария Мургина и депутата Яне Янев, преди да гръмне скандалът с изчезналите приходи в държавния бюджет. И, моля, запишете, получих утвърдителния отговор – буквално: „работихме в близост с шефката на НАП и тя ме запита за телефона на депутата Янев и аз, след консултация с него, й дадох телефона на колегата. Какво е станало след това, не съм известена...” Присъстващите журналисти явно бяха заети да обсъждат помежду си тоалета на депутатката, та думите й не ги провокираха към няколко простички подвъпроса. Например, толкова ли сме тъпи, та да повярваме, че шефката на приходите в държава няма възможност да научи телефона на един депутат и се налага да търси съдействие от негова колежка?! Който и да е телефон се открива за секунди, особено, ако става дума за такива сериозни дами като Мургина и Капон. Нали за тази
работа има секретарки и разните там служби! Или Мургина вече е била светната за сигнала на РЗС до ДАНС? В такъв случай коя е къртицата? Ако по това време вече е била отнета възможността на Мургина за достъп до класифицирана информация?... Без да иска г-жа Капон отвори един тежък за журналистите проблем, ако иска сериозно някой да се занимава с него, разбира се.
Края на театралното представление, представено като брифинг, всъщност даде отговор на въпроса дали ще има операция „Чисти ръце”. С прискърбие ще ви съобщя, уважаеми читатели, че такава няма да има! Искрено се надявах, че Мария Капон ще започне със сделката на сегашния телевизионен деец д-р Иван Чомаков /тогава в ролята на кмет/ с Георги Гергов за „Пълдинтур инвест”, която тогава самата Мария Капон възторжено подкрепи. Без да й мигне окото, боркинята и деятел на операция „Чисти ръце” бе категорична, че, цитирам я: „в ония условия запазената квота на общината от 25%, дивидентите, които обещаваше Чомаков, публично-частното партньорство, закона за него ...” Така че операция „Чисти ръце” ще подмине Пловдив.
Новината, поднесена като десертче от ваклата пловдивчанка, беше, че през април партията на г-жа Капон ще бъде поканена за разговори от европейските християндемократи, които по правило са по-леви от английските консерватори и Берлускони. Ама кой ти гледа – важното е брифинг да става и името Капонено да се върти по медиите!


Тагове:   капон мисса,


Гласувай:
0



1. анонимен - Браво!
13.03.2009 14:23
Много добре казано. Тази Капон от доста време ми е силно съмнителна! И се опитвам да разбера какво не е наред ,но нямам достатачно информация коя е тя и какви ги е дробила!
Боже,този театъ който ни разиграват наистина няма да има край никога!
цитирай
2. toross - Ако научите цялата истина
14.03.2009 17:49
за лицето Копон ще се потресете - наистина е ужасяващо. Между другото, в предишни публикации съм споменавал за това изобретение на БКП.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9567588
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930