Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2009 15:55 - "ВИБ Брадър" като пошъл сериал
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1607 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.08.2009 00:01


ВИП Брадър” започна като пошъл сериал

image

PlovdivMedia - „ВИП Брадър” започна като пошъл сериал

Сценарият с родни „звезди” във „ВИП Брадър” преди избори обещава познатата скука и режисирани „конфликти”, поне така си мисля след първото предаване. В продължение на месец течеше агресивна реклама във всички възможни медии и накрая се роди поредното скудоумие и безсмислена „свръхзадача”.

Христо МАРКОВ


На първо място това е изкуствената кауза, с помощта на която, видите ли, родните „знаменитости” ще се посветят да събират пари за безпризорните деца в домовете из страната. Някой си много извратен сценарен мозък трябва да е измислил това, защото уж ще помагат, а в същото време се плаща и то сериозна сума на всеки един от „виповете” да поживее два месеца в „къщата”. Подхвърлят се суми от 30 000 до 120 000 лева, които можеха от продуцентите и самата Нова телевизия директно да бъдат дадени на домовете, вместо да си подсигуряват присъствието на чалгаджии, набедени миски, завехнали актриси и напълно скучновати водещи. И тази година ще има задължителните есемесни гласувания, с които да се привличат вотовете на възхитеното народонаселение. Неистовите напъни за „благородната кауза” дори размекнаха безкомпромисното сърце на Емил Кошлуков, подпомогнат от превъзбудения Ники Кънчев.
Началото бе със Софи Маринова и доведения й син, който по съвместителство играе ролята на съпруг. Май Дачо се именува този цигански Ромео, което не му попречи да констатира, че „ще си поживуркаме добре тук”. Публиката тръпне да разкажат пред камери за хиляден път любовната си история. След тях водещият обяви с апломб, че техни съквартиранти ще бъдат сестрите Ивайла и Божидара Бакалови – едната „можела да прави от всичко бизнес”, а другата се представи „като водещ дизайнер”. Доколкото развълнуваната публика знае, „бизнесът” на едната е любовта й с Румен Вълка, а дизайнерството на другата се изчерпва с ходене по коктейли и „светски мероприятия”. Последва рапърът Ицо Хазарта, известен според него с това, че е пял с Белослава. И толкова. Към тази живописна компания ефектно се присъединиха майка и дъщеря. Аня е вечната Пенчева, а дъщеря й Пипи е Дикова. Те пък си съперничеха в тоалетите, „решени” в черно и ламе. С такива святкащи дрешки едно време се гиздосваха по селските панаири момите за женене от вълнуващото малцинство на кардарашите. Последва поредната мъка. Не знам на Вас, драги ми читателю, но на мен взе да ми писва от либийската мъченица Кристияна Вълчева. Тя писа книги, организира някакви фондации, изръшка всички възможни предавания и сега ни е сервирана като благотворителка. Е, на мен ми дойде в повече!
Малко по-различно в сценария бе представен внукът на Тато и син на Батето, който пък пожела да си живее в комунизма и се похвали, че бил съученик на Сергей Станишев. Ми то, защо е трябвало сценаристите да събират толкова „випове” за благотворителната кауза? Трябваше просто да проагитират Тодор Славков да направи една официална визита до съученика и актуален премиер Сергей и да изпроси една сериозна финансова инжекция за домовете от държавния бюджет. Едва ли ще му откаже Станишев, предвид старото приятелство и ученическите спомени!
Последваха Гала и Део – те и без това са навсякъде, но се отличават с небивалата скука, която разнасят по екрана. Особено плевенчанката, която щяла да излиза от
къщата и да си води предаването „На кафе”. В него се говори за изключително важните теми за нацията като епилация, пилинг, китайски масажи или актуалния стайлинг на Елза Парини. Сериозно се замислям дали не трябва да се създаде неправителствена организация за защита на зрителите от Гала и скудоумието й. Део пък умира да се прави на маймуна във всякакви „занимателни формати”.
На този фон логично и напълно естествено най-занимателно бе лансиран от водещия славея на тракийската чалга Милко Калайджиев. Ако забелязахте, именно той се оказа и най-креативен във „виповата компания” още първите минути – намери общи спомени с Тошко, Бакалова и даже с изисканата Гала, разказа няколко лакърдии и чистосърдечно си призна, че му липсва детенцето. Е, може би ще му липсват и „новите гласове на фолка”, на които той е всепризнат откривател. На мен ми се стори, че Милко в
къщата още първата вечер си хареса за ново име във фолка самата Пипи Дикова, за радост на майка й и ужас на бащата. Ще гледаме, ще видим! Тук може да се появи интрига, както бе с Пищова и Галка от Каризма.
Накрая ни се сервира зле режисираният спектакъл с възмущението на Емил Кошлуков от наглостта на татовия внук, който си искал комунистическото битие, в което лидерът на „Новото време” излежал в родните затвори за няколко вица три и половина години. Кошлуков аха да откаже участието, но сценаристите спретнаха набързо видеовръзка с изповедалнята, откъдето Славков също призна, че посетил затвора за две години, но в демократични времена. Пропусна да отбележи, че полежа там за изнасилване, а не за разказване на вицове. Кошлуков дълго се колеба, но накрая Ники Кънчев го умилостиви „заради каузата” и със специално обръщение към майката на политика.
Иначе Емил Кошлуков роди и най-умните съждения, но пък с тях напълно обезсмисли усилията на продуцентите. Не знам дали самите те се усетиха какво им каза нововремеца в действителност. А той бе напълно категоричен, че напоследък „благотворителността в
България заприличала на химическо чистене, т.е. събираш пари и си изпираш съвестта”. И телевизионните проекти, бих добавил.
Пошлото представление приключи дотук за първата випова нощ. На принципа всяка вечер да се наслаждаваме на нови звездни персони. Утре се очаква Йожени Минчев като подвижна реклама на педераслъка – може да се появи направо с перо в задника. След него ще се пусне новата миска от „Визаж”, която ще рекламира обилно пернишкия си произход с неповторим диалект и познания по Пауло Коельо. Засега липсва и някой министър да подберат или двуполово същество тип Пеньо от Чирпан.
На излизане от
къщата ще ги чака Митьо Пищова с „питона” и „жакузито”. Благотворителната кауза ще е изпълнена. Капелмайсторите от „Нова” ще свирят туш.
Това е засега. Очаквайте развръзката!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9568901
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930