Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2009 17:41 - Да разменим Паси и Калфин за моряците...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1791 Коментари: 3 Гласове:
0



Да разменим Калфин и Паси за моряците!? Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Да разменим Калфин и Паси за моряците!?

Такъв материал може да се напише и в закачлив тон, ако проблемът не е повече от трагичен за доста българи и взима размерите почти на епидемия. Става дума за отвлечени българи, особено в африканския континент.

Христо МАРКОВ
 
Този път в трагедията са 16 български моряци, включително капитанът на похитения британски кораб "Маласпина Касъл", чийто екипаж от 24 души включва още хора от Русия, Украйна и Филипините. До този момент знаем само, че похитителите са сомалийски пирати, че капитанът се казва Дарин Друмев и не е поискан откуп. Толкова. Дори продължава идиотската практика на нашето външно министерство да не съобщават имената на пострадалите. Не мога да се начудя що за глупава практика е тази! Да не би по този начин да спестяват мъките на близките? Напротив – увеличават ги!
Чиновниците на Ивайло Калфин свършили тежката работа да „запознаят” българските дипломатически мисии в района и им „възложили” да работят по въпроса. За координация /?!/ се свързали с посолствата на Русия и Украйна, а президентът Георги Първанов в Истанбул на годишния форум на инициативата "Алианс на цивилизациите" поискал съдействие по случая от президента на САЩ Барак Обама и испанския премиер Хосе Луис Родригес. Така в рамките на операциите на ЕС и НАТО за противодействие на пиратството в сомалийски води били предприети мерки за издирване и освобождаване на кораба. Нищо конкретно и ефективно. Нищо.
Единствената добра новина е, че корабът е под британска юрисдикция и вероятно островитяните ще поемат нещата в свои ръце, а те знаят как да се грижат за интересите си. Все пак става дума за 32 000-тонен плавателен съд и 24 човешки съдби. Иначе, ако се разчита на ведомството на класическия апаратчик Йвайло Калфин, съдбата на сънародниците ни виси на косъм. Поне досега външните ни министри убедително доказаха, че не стават за деликатни спасителни мисии на българи. Примерите са безброй. Надежда Михайлова не реагира, когато арестуваха медицинските сестри в Либия, по времето на Соломон Паси обезглавиха шофьорите ни в Ирак, а Калфин просто изчезва от хоризонта.
Още на 3 декември миналата година в сайта написах за бездействието на външното министерство при драмата с отвлечения българин в Нигерия, който бе освободен благодарение на нефтената рафинерия, за която е работил. Преди това цели две седмици дипломацията ни мълча като риба.
А да си спомня някой за драмата на Данка Пачова?! Да сте чули и дума от Калфин за съдбата на момичето, което отвлякоха преди шест месеца също в Сомалия?! Активистката на белгийска благотворителна фондация бе похитена от терористи и повече нищо. Жива ли е, искан ли е откуп, от кого, какво прави републиката за нея, какви мерки са предприети? Все въпроси, на които половин година няма никакъв отговор. А момичето има близки тук... Тогава изразих надежда, че драмата ще завърши с усмихнал финал, но не би. Калфин и компания приложиха познатата тактика на „всяко чудо - ден до пладне”. Ако става дума за лиготии в Брюксел за етикетите или унифицираните зарядни устройства, няма равни на Калфин, Грънчарова и Кунева, та не може да се вреди никой от тях по екраните и ефира, но опре ли до съдбата на българи из африканските джендеми, никакви ги няма.
Ето, сценарият и с отвлечените моряци отново се разиграва от познатия актьорски състав. А ония от Сомалия явно не си поплюват, ама няма как да отвлекат я Калфин, я Грънчарова-Паси, я Кунева-Пръмова пък да ни върнат Данка Пачова и моряците. Или пък да се съгласят да им ги дадем, а те да ни върнат пленените мъже. За нашите министри правителството ще се бръкне дълбоко и ще се разшава със сигурност. Пък може и НАТО да се намеси...



Гласувай:
0



1. mitternacht - oo
11.04.2009 17:44
не само тях.Целия комплект крадци ще им дадем.
цитирай
2. gothic - Твърдо за!!! И дано там да не им дават ...
11.04.2009 17:44
Твърдо за!!! И дано там да не им дават постове. Язък за сомалийците :))))
цитирай
3. toross - А трябва, трябва
11.04.2009 18:44
да ги заменяме де...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9560571
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930