Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2009 18:03 - Сергей озаптява протестите ?!!
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1415 Коментари: 1 Гласове:
0



Сергей тихомълком озаптява протестите Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Сергей тихомълком озаптява протестите

Още на 17 януари тази година писах в „Plovdivmedia”, че Министерският съвет на Сергей Станишев подготвя законопроект, който практически ще забрани всякакви видове протести в широкия център на столицата, както и въвеждането на сериозни рестрикции за организаторите в градовете.
Христо МАРКОВ

Тогава мнозина не повярваха и припомниха, че по този начин ще се върнат годините на късния соц, когато такива прояви въобще бяха немислими. Днес това се случи. Да, да! Правителството единодушно е одобрило проект за закон за промяна на Закона за събранията, митингите и манифестациите. В него се забранява провеждането на митинги и протести около сградите на Народното събрание, Президентството и Министерския съвет, в непосредствена близост до военни и други обекти, свързани с националната сигурност, както и по републикански пътища. Министрите по стар обичай, вместо да решат проблемите НА протестиращите, решават проблемите С протестиращите. Явно, още им държат влага протестите от началото на годината на фермери, студенти, еколози. А, уж бяха „мижави и формални”?
Не са забравени и забраните за използване на „моторни превозни средства и животни”, което ще рече, че вече няма да виждаме добитъци из центъра на столицата и други градове, а таксита и лични автомобили отпадат като присъствие в какъвто и да е митинги или манифестации. Иначе одрусват инициаторите със санкция до 3 000 лв. Организаторите на събрания или митинги са длъжни да уведомяват кмета на общината най-малко пет работни дни преди началото им. Той може да забрани провеждането на мероприятието, когато има несъмнени данни, че то създава непосредствена заплаха за насилие, създава реална заплаха за националната сигурност, обществения ред, живота и здравето на хората. Как ще установи тези „заплахи”, не е ясно в приготвения текст. Ще може градоначалникът да променя маршрута, деня и часа на протеста.
Ако съответният кмет на общината забрани провеждането на митинг, ще може да се обжалва пред Административен съд, предвижда още законопроектът. Но административните съдии трябва да бъдат сезирани в рамките на три дни, като през това време забраната си остава в сила. Ами то си е практически ясно, че всякакви видове манифестации и граждански прояви ще зависят изцяло от волята на съответния кмет. Просто и ясно са го написали другарите.
Много подходящо са избрали времето за промяната. Когато общественото внимание е ангажирано с изборни закони, процентни бариери и потайно коалиране, нищо чудно тихомълком да мине и този законопроект, който много плътно ни приближава с практиките в Северна Корея и Китай. И няма да има ни мучащи животни по магистрали и градове, ни вой на клаксони по улиците, ни палаткови лагери пред Президентството. Ще се възцари такова спокойствие и тишина...
За повече подробности – можете да видите статията от 17 януари в “архива на Plovdivmedia”. И после пак не вярвайте на прогнозите, любезний читателю!



Гласувай:
0



1. анонимен - Ами да ...
23.04.2009 21:34
Аз писах че като не могат да се съберат хора да се събере добитък и да се блокира центъра докато не тръгнат нещата и явно нямат намерение да подкарат машината, а е по лесно да се забранява това или онова.Така ще е докато ги търпим и молим.Спомнете си - ПОБЕДИТЕЛЯ НЕ ГО СЪДЯТ.Защо ще им се плашим от законите.Само че за това трябва да се съберем достатъчно за да няма възможност Сергейчо и подобните нему да приемат ситуацията като цирк и плесницата да бъде достатъчно сериозна за да не си позволява ехидни усмивчици.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541708
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031