Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2009 21:25 - Кой и защо вкара СДС в капан!?
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2220 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кой и защо вкара СДС в капан!? Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Кой и защо вкара СДС в капан!?

Върховният касационен съд отмени решението на софийския градски съд , с което се отказваше регистрация на избраното ново ръководство на СДС. А в Централната комисия за евроизборите се появили някакви анонимни седесари, които се опитали да пробудат регистрация на партията с фалшиво събирана подписка, предимно в Северна България.
Христо МАРКОВ

В сайта на синята партия се появи безпрецедентна декларация „осъждаща” опита за фалшива регистрация. Ударите „под кръста” ще са мода в тази кампания и започват да придобиват мирис на добре организирани „леви мероприятия” или „загрижени депесари”.
Парадоксалното е, че днешното Решение № 73 на ВКС не решава въпроса по същество, защото регистрацията на СДС остава висяща. Върховните съдийки отменят отказа на Димана Йосифова да регистрира новото ръководство, но връщат делото на СГС „за ново разглеждане от друг състав”, т.е. започват нови умувания по регистрацията, защото ВКС дава възможност за процедури по чл. 533 и чл. 534 от ГПК, което ще рече допуска се събиране на нови доказателства или подписки, регистрации, протоколи ... Според Върховния съд предишния отказ на градския е следствие от редица процесуални нарушения като дори не са се съобразили с елементарни изисквания на закона, но така или иначе ръководството на партията остава висящо. В този смисъл искането на „Раковски 134” за бързо и екстрено разглеждане на препоръките е израз на напълно обяснимата паника, защото мудността на съда в подобни казуси може да доведе до напълно безумната ситуация първите преки избори за ръководство да не бъдат признати за ... демократични. Решението на ВКС излиза в последния работен ден преди гергьовденските празници, а срока за регистрация на партиите за евроизборите си тече неумолимо. А „де юре” председател на синята партия още си стои уж отказалият се Пламен Юруков, воглаве с целия му Национален изпълнителен съвет. Така делото по ф.д. 1661/97 на СГС се превърна в казус за оцеляване на седесарите с водещ принцип не идеите, стремленията или изборните резултати, а волята на някой от съставите на Софийския градски съд. Някой или някои умишлено вкараха СДС в този капан. Логичните подозрения водят към бившето ръководство с активното съдействие на „синьото представителство” в ДПС.
За да е кашата пълна пак днес в Централната избирателна комисия се появили някакви „ентусиазирани” седесари и направили опит да регистрират партията с подписка, събирана незнайно как и от кой. Ръководството нарече в специална декларация „подписката” фалшива без да влиза в подробности, въпреки че знаят прекрасно кои са я организирали – следите водят към великотърновското опозиционно на официалното седесарство.
Декларацийте на Мартин Димитров и компания и срещу решението на Шести състав на СГС, и срещу фалшивата подписка са публикувани в сайта на партията, дори медиите не обръщат внимание на синята драма, за съжаление. Симптоматично за тъжния тупик, в който изпадна могъщата някога синя партия, но безспорното е, че в политически битки се намесва недопустимо съда. Успокоителното е, че Върховния касационен съд все пак възстанови относителната справедливост, но засега Мартин и Синята коалиция все още „висят”. Дали пък наистина не пречат много на някой...



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. giorgiocbr - Пречат, особено Мартин!
01.05.2009 21:59
На СДС пречат, с безсилието, глупостта и безидейната си мекота!
цитирай
2. boristodorov56 - Който има полза от това - той вкара СДС в улица без изход!
01.05.2009 22:44
Червеното гестапо на безродниците
има дълги редици платени агенти!

Доскоро и на мен ми изглеждаше невероятно,
макар да е очеваден факт.
цитирай
3. flyco - ...
01.05.2009 23:39
Има външна за СДС неформална намеса. Куклите разиграват етюди, но кукловодите остават скрити. Това не е изолирано действие. Радонов директно подля вода на Мартин почти веднага след избирането му. Сега насоката е същата, но от дискредитирането на СДС има много повече заинтересувани. Личното ми мнение е, че за СДС би било по-добре да се яви на избори самостоятелно, но вече е късно и връщане назад е още по-лошо. Изявленията на Мартин Димитров за изключване на Пламен Юруков от СДС считам за прибързани и повече вредни отколкото полезни в предизборен момент.
цитирай
4. lambo - Още ли не рабрахте, че МИТ
02.05.2009 15:32
= Турското разузнаване,
владее напълно Съда и Прокуратурата в БГ ?!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543451
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031