Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2009 16:46 - Бойко свири начало на мача в Пловдив
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1165 Коментари: 0 Гласове:
0



Бат Бойко в Пловдив без патерици, свири начало на мача Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Бат Бойко в Пловдив без патерици, свири начало на мача

ГЕРБ откри предизборната си кампания от площад „Централен” в Пловдив със сладолед и студена вода, раздавани безплатно. Най-нетърпеливи на набързо оформилите се опашки са мургави гербери и поувехнали от жегата белокоси пловдивчани. Пищят гайди, пеят се родопски песни. Насъбралото се множество блажено ближе сладоледец, отпива минерална водица и се озърта от къде ще закуцука лично Бат Бойко.
Христо МАРКОВ
сн.: Нели АНГЕЛОВА
Известната леля Богдана Чирибашиева се е настанила на стълбите на пощата със сладолед в ръка и гербаджийска шапка. Спомняйки си, че зимата на митинг в Концертна зала на ГЕРБ, тя изяде няколко тупаника, заради публично изразената й привързаност към Иван Костов, я поднасям, че се е продала за сладолед и шапка, а тя гневливо ми отвръща, че „ще си гласува за Надето, ама дошла да види и тия”, защото Спас Гърневски й` казал, че ще правят коалиция.
Пищна тумба от задължителните столипиновски цигани го удря на нещо средно между хоро и кючек, наблюдавани с мил поглед отблизо от кмета им Иван Тотев. Със същото умиление той поглежда и към блясково появилата се местна звезда на ГЕРБ, общинската съветничка Дани Каназирева. Тя се е барнала ефектно в бял жакет и черна пола, държи за ръка красиво детенце и не може да се измъкне от лепналия се за нея известен пловдивски превозвач, известен с нефелните си спирачки. Жегата подгонва бляскавата дама към сенките на Цар Симеоновата градина.
Зад вдигнатата трибуна се е паркирал президентският брат Емил Стоянов, image

PlovdivMedia - Бат Бойко в Пловдив без патерици, свири начало на мача

артистично прехвърлил сако през рамо, окупиран от разговорлива гербаджийка на средна възраст, успяла да се вмъкне във възкъса пола. Неглиже облечен, но широко усмихнат е и одумвания депутат заради семейните му скандали депутат Лъчезар Иванов, охраняван от двама яки мъжаги.
Гъмжи от здрави момчета и бързам да се оттегля, защото гледат лошо на апарата и съмнителната ми физиономия без партийна шапка и знаме.
Множеството пред трибуната не се увеличава и запазва константното си присъствие от 1 – 1 500 души.Иначе се веят знамена и се четат множество плакати на ГЕРБ от Борино, Ракитово, Пазарджик, Сопот, Ямбол, Доспат и Асеновград. Нали митингът е общонационален. Виждам стар деец на ДП от Доспат, който развява на дълга рибарска щека плакат на гербаджиите. Мога да се обзаложа, че там другарите и агите ще отнесат загубата, защото знам компанията на Розалин как прави избори.
Над площада прелита малко самолетче и водещият на митинга обявява началото със закъснение от близо час, но нали лидерът е ранен, хората проявяват разбиране. След химна на обединена Европа, честта да открие кампанията има председателят Цветанов, който предопредели изборите със „Здравейте, победители!”. Видео-стената се е съсредоточила в едър план, но нещо не му върви дар словото. Повтарят се вече известните мантри: „ЕС имат вяра на управлението на ГЕРБ, но управляващите подменят дебата.” Леко запъва, но публиката му помага с „Долу БСП!”. Цветанов се колебае няколко секунди, но накрая събира смелост image

PlovdivMedia - Бат Бойко в Пловдив без патерици, свири начало на мача

да извика скромно и той лозунга. Накрая на речта си нямаше как да не ни изчетка и провинцията: „София не е България!”. Тук вече циганите пред мен възприемат признанието като комплимент към тях и тарторът дава знак за развяване на знамената с „Ашколсун бе, шефе!”.
Появяват се фронтмените на „Диана Експрес” Митко Щерев и Илия Ангелов, които раздвижват хората. След тях обаче водещият развали романтиката, обзела площада, започвайки да представя кандидатите на ГЕРБ за Европарламента, където щели да се включат в групата на „Европейския народен съюз”, вместо Европейска народна партия момчето съвсем убедено измисли някаква нова европейска партия.
На видеостената кандидатите разказваха за себе си и след това излизаха по тройки или петорки на трибуната. Хубави, млади хора, образовани, но убийствено скучни в посланията си. Общо-взето разбрахме, че се борят да кажат в ЕС, че „България е най-красивата страна в Европа.” Леки освирквания от стари седесари се чуха при представянето на президентския брат Емил Стоянов, а активист от район „Централен” на висок глас обяви: „Защо ни излъга Цветанов, че подредбата на листата е направена на базата на нашите номинации, този не сме го обсъждали в Пловдив въобще! Пак някаква уйдурма спретнаха с него.” Точно в този момент се чу неуморната леля Богдана, че няма да гласува за ГЕРБ заради този/за Емил Стоянов става дума б.а./, но се усети, че не е безопасно и се оттегля за нов сладолед. Все пак не остава длъжна и им казва на герберите около нея, че щяла да си подкрепи Надето.
Сюрпризите не спират, защото виждам, че съм наобиколен от групата на бивши демократи от Сопот, водени от Тони Андонов и бай Здравко Гълъбаря, който почти ми се извинява „няма как, дойдат ли избори сърцето не трае и съм по площадите и все съм с надежда”. Този път надеждата му е с бяла фанелка на Бойковата партия. Бай Здравко се умилява при появата на водачката на евролистата Румяна Желева, но е разколебан от присъствието на президентския брат до нея. Пита ме наивно дали няма пак някаква далавера, защото разбрал, че Стоянов бил близък с имотния играч Тошко Добрев, комшии били даже. Предпочитам да не развалям поредната надежда на милия бай Здравко и не му отговарям.
Идва сюблимният момент и на сцената се качва самият Бойко Борисов, под възхитителните погледи на журналистките пред мен. Те са като метроном и тръпнат, виждайки как той се появява героически без патерици. Започва тихо и неуверено, но го активира плакат от първите редици – „Който гласува за Станишев, гласува за Доган”. Бойко влиза смело в диалог с носителя на плаката – „А така! Пенсионер ли сте? А пък Станишев излъга, че съм казал в САЩ, че пенсионерите били лош мат,риал?! Лъжци!” Запалил моторетката, той директно заяви, че „Ако най-близкия приятел на Станишев Азер Меликов пипа софтуера на изборите, те ще бъдат фалшифицирани.” Накрая си припомни за злощастния футболен мач, където се контузи и припомни на публиката, че „изборите са футболна среща в две полувремена, които трябва да завършат с убедителна победа на ГЕРБ”. Тук дори бай Здравко от Сопот се просълзява, независимо от терзанията, че има нещо нечисто около четвъртото място в листата.
Междувременно провинциални активисти-гербери са успели да заемат позиции зад трибуната. Най-стратегическото място е заела сериозна група от Асеновград, която чака лично лидера да му се оплаче, че от „града им издигнали за депутат някакъв сервитьор от „Св. Кирик” и непопулярна заместник-кметица”. Едър станимаклия ме светва: „Ще станем за смях в града. Те и сега ни бъзикат, че в новото ръководство има хора с прякори Уйката, Наско Банана и Гипса”. Затова чакат Бойко да „оправят този резил”. Изгледите им да му се оплачат клонят към нула, защото цвъртящи журналистки са се накачорили около контузения крак на лидера на ГЕРБ и надвикват даже най-населения с чайките, накацали на океански остров по време на любовния им период.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9564712
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930