Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2009 08:39 - Лупи щурмува Европа със сестра си
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1260 Коментари: 0 Гласове:
0



Лупи щурмува Европа със сестра си Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Лупи щурмува Европа със сестра си

Любопитно е да се четат документите и решенията на Централната избирателна комисия и да се взираш в листите не на традиционните фаворити, а на по-екзотичните партии и кандидатите им. Правя го от години и благодарение на увлечението си бях първият, който през 2001 г. откри, че мандатоносителката на Неговото Му Величество Симеон Рилски в коалицията НДСВ, достопочтенната Весела Драганова, преди да се врече във вярност към Него е била кандидат за депутат от ... Българската комунистическа партия на Владимир Спасов.

Христо МАРКОВ

Не липсват изненади и в тазгодишните евроизбори. Засега много очебийна е листата на Александър Томов – бивш съветник на Георги Атанасов, бивш социалиситечски министър и вицепремиер, бивш лидер на коалицийте ГОР и ДАР, бивш шеф на „Кремиковци” и ЦСКА и настоящ председател на партия "Българска социалдемокрация".
С Решение № 151 на ЦИКЕП се РЕГИСТРИРА кандидатската листа, предложена от партия "Българска социалдемокрация" за участие в изборите за избиране на членове на Европейския парламент от Република България и я „вписва в регистъра на кандидатските листи на партиите, коалициите и инициативните комитети за издигане на кандидати за членове на Европейския парламент от Република България в изборите на 7 юни 2009 г., както следва: Александър Иванов Маринов, Татяна Трифонова Томова, Веселин Найденов Марешки и така нататък до общо тринайсет кандидати.
Какво ни говорят тримцата водачи на социалдемократите. Водач е бившият шеф на БСП в София от времето на Жан Виденов Сашо Маринов, който после пристана на президентския брат Емил Стоянов /сега гербаджия/ и стана основен политически коментатор в телевизията му „Европа”, където громеше Първанов и Станишев. Вече е пристанал на Лупи и смело повежда на борба четата на широките социалисти. Втора в листата е ... самата сестра на Александър Томов. Тъй де – фамилията Томови не може да остане непредставена. Доколкото знам, тя е била политолог. Третият е видният варненски фармацевтичен бос Веселин Марешки, който уж щеше да е при Яне, но нещо се разкараха, защото Марешки обвини народния трибун, че му искал голяма сума като „такса-избори”. Сега ще се очаква ударно смъкване на цените из подопечните му аптеки, както бе и на местните избори.
Ама и в следващите места има любопитни фигури. На седмо място е общинския съветник от Правец и директор на оръжейния завод „Бета – Червен бряг” Цако Бънчев, на осмо място е футболната легенда и голмайстор на ЦСКА от 70-те години Петър Жеков – нали Лупи му е бил началник доскоро, не е могъл да откаже човека. На почетното девето място в листата е самият шеф на партията Александър Трифонов Томов. Вероятно разчита на възможността на преференцията да го направи европейски депутат? Той ги умее тия работи, безспорно циркът ще продължи, може би само като химера в главата на атрактивния социалдемократ.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9582759
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930