Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2009 19:31 - Гнусната кандидатка на Царя - Кунева-Пръмова !!!
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1742 Коментари: 3 Гласове:
0



Кунева – Пръмова в Карлово, царици на розата и неочаквана бременност

Мислех да не пиша за партията и кандидатката на Неговото Му Величество активистката Кунева-Пръмова, но което видях на 30 май и следващите предизвика наивната ми душа отново да драсна няколко реда за подвизите на „новите национални герои”. Може би, защото днес е празник на едни други герои, които не са отговаряли за европейските потребители и имиджа на Симеон Рилски.
Почти всяка година съм на празника на розата в Карлово, виждаме се със стари приятели, пием по ракия и понякога пеем възрожденски песни. Тази година уважихме и официалната част, защото ни каза Светльо Лазаров, че „акцент било посещението на еврокомисарката Меглуна Кунева”. Светльо беше активист на НДСВ, после се скара с тях, изгониха го, но неговите връзки с царското семейство го върнаха при партията Му, а сега май пак работи за жълтата раковина. Абе, може да му се вярва – царски човек.
Още около 10 часа сабахлем в центъра на Карлово щъкат многоезични и многонационални групи със сплетени венчета от рози. Японци, китайци или корейци/всики са еднакви/ шумно си обсъждат нещо и вадят миниатюрни камери да запечатат невижданото от тях кукерско представление, после прииждат и мажоретки от местната училищна самодейност. Не знаех, че в балканското градче още има Дом на народната армия. Сега научих, защото от него излиза внушителна група, придружаваща „акцента на мероприятието – Кунева.” Кметът на общината, независимо че е от БСП услужливо подава ръка на комисарката и компетентно и галантно я напътства. Щяло да се ходи „до розовия масив, където ще извършим ритуала”. Решавам да зарежа сутрешното кафе и последвам множеството, водено от Кунева-Пръмова, колегата и` от червената партия Кристиян Вигенин и кмета Найденов. Следват ги азиатците, баби в народна посия, мажоретки, кукери, духов оркестър, който все го кара към хората на Дико Илиев. В розовия масив първа пристъпва комисарката на патребителите и иска ножица „да зареже розите”. Част от журналистите се изхилкват на гафа, та се налага кмета Найденов да и` обясни, че розите не се зарязват, а цветът се къса с ръка. Зарязвали се лозята, ама това било розов храст. Червеният Вигенин се хили доволно, но Кунева-Пръмова не губи самообладание и смело прекършва едно цветче и го слага зад ухото си, по-точно в края на рамките на очилцата си. Заприличва удивително на младия Станишев с дълга коса и китка зад ухото. Потънала е до коленете в бурен и коприва, но смело започва да благославя по европейски: „Днес е един розов и слънчев ден за община Карлово. Този ритуал по събирането на розовия цвят е толкова красив и мил. Ще работя за всички, както и досега – това е моето скромно предизборно послание,това е посланието на листата на НДСВ, защото вкусът към заобикаляне на правилата, липсата на ред и корупцията убиват.” Започва да става много еднопартийно и червения кмет Найденов дава знак на свирачите да започнат поредното хоро. Баби в народни носии, цигани с розови клончета на главите/те са основните берачи/ и дечица с нови дрешки се хващат на поляната на ипровизирано потропване. Увличат и самата Кунева-Пръмова, която с обувки/последен писък/ смело заподскачва по буците пръст. Вигенин не посмява да се включи, но авторитетно се усмихва на местни социалисти.
След народно-европейската демонстрация групата се завръща на карловския площад, където около импровизираната трибуна щъка, О Боже, самият Драгомир Драганов или Драго Чая. Мажоретките го наобикалят за автографи и Кунева е леко смутена, че губи от популярността си пред звездата на БНТ. Драго вещо обяснява, че е „модераторът на празника” и подхваща „официалните лица” за сценария. Приятелите ме задърпват към кафенето, но категорически отказвам да ги последвам. Става ми интересно.
Отнякъде изниква и настоящата евро-депутатка и пак кандидатка Петя Ставрева. Тя леко е встрани, защото е трета в листата на сините, а тук фронтмени са Кунева и Вигенин. Все пак лично е поканена от кмета да ги придружи „на трибуната”. Перхидролената земеделка не отказва и Драго Чая стриктно я записва на листче. След уточняване на сценария бившия фаворит на Лили и Ивана приповдигнато занарежда гостите на карловци и чак сега разбирам, че тук са освен родните фаворити и „официални лица” от Япония, Китай, Австрия, Унгария, Казахстан и Норвегия и „накрая ще има голяма изненада за всички жители на общината”.
Първи започва кметът Найден Найденов и обръщайки се към гостите обяснява: „Този ден се организира за почет на изконното цвете - розата. То се отглежда в Карловската долина над 300 години и един от основните поминъци в долината”. Веднага след това преминава към награждаване на „царицата на розата”. Оказва се, че преди три дни за такава е избрана ученичката от СОУ "Христо Ботев" Николета Сотирова, която с подгласничките си гордо дефилира, за да е коронясана, а еврокомисарката Кунева-Пръмова избива рибата като връчва на невръстната миска ... плакет на Европейската комисия. „Плакетът” представлява кутийка с хромирана ламарина и надпис върху нея, но е гордо развят почти като корона на „Мис Свят”. Вигенин и Ставрева немеят, защото са политически надиграни от бившата активистка на БКП и Царя с наградата „плакет на ЕС”, а те не са помислили за подходяща награда с партиен подтекст. „Официалните лица” са приканени от гост-водещия да освободят трибуната за „изненадите на вечерта” и първата от тях била, че на този светъл празник гостува „неповторимата и сексапилна Лейди Би”.
Учениците от СОУ "Христо Ботев" надават оглушителни ревове и заграждат някакво същество с трудно установим секс-профил, но доволно разголено навсякъде. Искат автографи на фанелки, голи гърди, а един заголва тумбак и иска Лейди Би „да му остави спомен”. Еврокомисарката Кунева-Пръмова гледа със строго изражение сцената, защото журналистите се насочват към арен-би звездата, а не към нея. Завърта се областния царски шеф Тошко Стоев и отнася неочаквана критика от героинята в деня на розата: „Ама каква е тази организация?! Трябваше да има моя среща с регионалните медии? Утре ме награждават с Великия кръст и Ордена за заслуга на Малтийския орден, после ще посетя Пловдив, ще представям първия градоустройствен план на Шнитер, ще имам среща със Сиромашки и Евроклуба на английската гимназия... Веднага организирай импровизиран брифинг.” Царският активист изпълнява задачата и след малко в кафенето на ДНА имаме удоволствието да задаваме въпроси на царската фаворитка. И аз се включвам, независимо от слабичкият ми журналистически опит, но научавам изключителнот важната за народа информация, че истинското наименование на ордена, който ще получи Кунева е Ordine pro Merito Melitensi и Великият кръст/ Gran Croce/ щяла да получи лично от извънредния и пълномощен посланик на Суверенния военен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта Н. Пр. граф Камило Дзуколи. Следвайки неопитността си задавам не особено умния въпрос какво значение има това за страната и за кампанията на НДСВ. Кунева ме поглежда пренебрежително през очилцата си и ме застрелва: „Как може да задавате такъв въпрос? Та там ще присъства лично Негово Величество Симеон Втори, доайенът на дипломатическия корпус, посланикът на Ливан Н. Пр. Мишлин Аби Самра и директорът на БТА Максим Минчев.” Разбирам неуместната си намеса и се измъквам от „брифинга”, а в отсрещния хотел „Щерев” компанията се черпи с гюлова ракия.
В този момент джамбурето на площада с фонтаните в Карлово продължава. Драго Чая е изпаднал в състояние средно между делириум и ментален потрес: „Специален гост на тържествата е красивата роза на българската музика Марианаааа Поповааа!”. Екзалтирани средношколци са в ударната група фенове, а ние очакваме от терасата на хотела разтърсващи изпълнения от любимката на президента Първанов. Вместо с песен чернокосата фурия хвърля в тъга самотните мъжки сърца: „Тази вечер, може би не ви изглеждам секси, но признавам, че съм бременна”. От нашта компания най-бързо реагира Станко Маринов от Сопот – „От Първанов ли?”, но е порязан от сервитьора – „Стига бе, простак”. Участничката в Евровизия обаче разсейва съмненията: „Детето не е от Миро, а от човека, който обичам и е чужденец”. Самотното сърце на Станко е разбито и набляга на гюловата скоросмъртница, а на площада защитничката на всички потребители Меглена Кунева се поклаща в такт с песента на бъдещата майка.
Мислех да ви спестя уважаеми читатели, наблюденията си в Деня на розата, но днес прочетех, че Меглена Кунева-Пръмова е получила на лъскава церемония изключително важния за страната ни орден Ordine pro Merito Melitensi in Grande Croce. Разчувствах се и реших да споделя терзанията си в разгара на кампанията за евродепутати.







Гласувай:
0



1. nadagr - Да, в краката и е и Атомната централа,
03.06.2009 09:29
има заслуги срещу България!
цитирай
2. анонимен - Не Мариана Попова е бременната
03.06.2009 09:54
Времето е бременно. Дали отново ще роди изрод с две или три глави ? Дали отново ще ни управляват монархо - социалисти + социалисто - утописти + етнотуристо - националисти, зависи от разума на останалите милиони българи. ГЛАСУВАЙТЕ, ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА И ДА ПСУВАТЕ ЗА ВАС ОТНОВО ЩЕ СА САМО БОДЛИТЕ .
цитирай
3. toross - Много съм ви благодарен
03.06.2009 10:28
колеги, защото вече наистина ми се повдига от тази персона. Нямате представа колко нелепо изглеждаше ! Просто незабравимо преживяване с лек привкус на погнуса!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540832
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031