Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2009 00:43 - Изборната далавера започва от ЦИК, май?!
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 724 Коментари: 0 Гласове:
0



Изборната далавера започва от ЦИК, май?!
image Редакция | imageДеактивирай | image  Изтриване function confirmation() { var answer = confirm("ВНИМАНИЕ!!!nИзтриването е необратимо. Желаете ли да продължите?") if (answer) { window.location = "/send/dele.1/11695.html"; } } Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Изборната далавера започва от ЦИК, май?!

По презумпция членовете на Централната избирателна комисия трябва да са подготвени юристи, които направляват избирателния процес в страната. Да, ама не! Ако се вгледаме в документите на самата комисия и юридическата практика в избирателния процес, а от там стъпката към опорочаване на избирателния процес е много малка, почти незабележима.

Христо МАРКОВ
На първо място досега ЦИК за европейските избори постигна трагичния резултат 0 на 100% в малкото битки с Върховния административен съд. Два пъти отказват на Костов и компания да ги регистрират и два пъти ВАС им връща решенията с указания как да постъпят – ами нали уж в тази комисия работят представителни юристи. После загубиха още няколко административни битки, включително с партията на Сашо Томов, който искаше да тури в листата на неговите социалдемократи небезизвестния футболен деятел Ивайло Дражев.
Ако влезете обаче в официалната страница на ЦИК ще се втрещите за какъв хаос става дума. Аз се заех да прегледам решенията им, стигнах до 100 и се отказах, защото кашата е повече от пълна. Парадоксално е, че от първите 100 решения на ЦИКЕП за евроизборите повече от половината – 54 на брой, бяха за поправка на сбъркани имена и данни на нейните собствени членове и, на членовете на районните избирателни комисии и дори на самите кандидати! Това ще рече са са объркани имената и ЕГН-та на тези, които ще направляват избирателния „процес” или участват пряко в него. Тези решения са оповестени като „поправка на очевидна фактическа грешка в Решение номер ЕП ...”, ама като ги погледнеш става дума за каша от грешки и поправки. Така например от Решение № 158 научаваме, че кандидата на Зелените Генади Борисов Кондарев имал друго ЕГН от това, което е обявено предварително, което пък ще рече, че става дума за съвсем друго лице. На атакаджията Огнян Стоичков Янакиев пък е объркано цялото име, както е станало и с членкта на РИК-Кюстендил Мюлтелиме Алиева Асенова, а с Решение № 44 от 16 април ЦИКЕП пък поправя цели 6/шест/ фактически грешки в собствените си решения и анулира още толкова свои вече взети решения. Представяте ли си за какъв хаос става дума при самите гласоподаватели, щом се грешат данните на кандидати за евро-депутати и членове на районни комисии! За миналите парламентарни избори над 100 000 ЕГН с гласовете си по някакъв причудлив начин се оказаха над записаните в списъците на упражнилите вота си. Какво става, кой пие и плаща е такава мъгла, че в нея може да се напипа всичко – от купуването на гласове до откритата манупилация и фалшификация на резултатите.
Или да вземем мълчанието на ЦИКЕП при отнемането гласа на над 70 000 наши сънародници в Кипър, защото там хората просто няма къде да гласуват.
Да не говорим, че най-малко 1 млн. българи отдавна фигурират само в избирателните списъци. Не може при население от 7 385 367 души според преброяването през 2006 г., в списъците да има 6,5 млн. избиратели. Това означава, че децата са само 900 000 или просто в системата за отчитане на реалните гласоподаватели нещо куца сериозно. Изведнъж потенциалните гласоподаватели в Пловдив и областта се изравниха – в града обявиха 306 530, а в областта – 306 633. И никой не дава разумно обяснение, ако е така защо досега в областта се получаваше един цял мандат повече. И това без сметките за отрицателния демографски прираст и перманентна емиграция из пределите на континента?! А, ако трябва да прибавим и безкрайните смени, подмени и допълвания в състава на секционните комисии ще излезе, че проблемът с пазаруването на гласове съвсем не е единствения и за съжаление започва от най-висшите началници. Какво ли ни чака след един месец ...



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9569769
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930