Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2009 21:53 - Евро-избори в Пловдив
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 7391 Коментари: 14 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Евро-избори по балкански в Пловдив

 

            Цяло чудо ще е, ако тукашните евро-избори преминат без санкции за купуване на гласове или  общо-взето „неправомерна, необичайна  агитация”. Още сабахлем на домашния ми телефон първо чух запис на Станишев, след един –два часа се обади и мазния гласец на Ивайло Калфин. Абсолютно неправомерна агитация в изборния ден, но нейсе. Към обяд се запътвам да гласувам в у-ще „Димитър Димов” в Кършияка. Поовъртам се в двора и веднага „ме светват”  седящите по пейките за преминаването на хора от царистите, а застъпниците не са в помещенията за гласуване, където им е мястото, а оживено разговарят по телефона. В жегата се разнасят минерални води и закуски. Рано-рано около училището са разлепени плакати на другарката Миглена Кунева-Пръмова.

            Попадам на тарикат, който любезно ме пита в коя секция ще гласувам от петте в училището „в 35-та секция” отговарям наивно и с надежда да припечеля някой лев. Става ми интересно дали ще предложи нещо, но се оказва, че човека има списък с гласуващите в секцията!? Айде , някой да ми обясни как става това?! Има една-единствена служба в държавата, която разполага с точните списъци на избирателите по секции. Това е службата Гражданска регистрация и административно обслужване, т. нар. ГРАО. Тя е на административно подчинение на министъра на неговото Му Величество Николай Василев и директно управлявана от Мария Дивизиева – шефка на предизборния щаб на НДСВ. И ето първата ми прогноза два часа преди края на изборния ден – изненадата ще са резултатите на НДСВ. Причината е свободното движение на списъците с избирателите в странни люде, които в никакъв случай не се занимават с раздаване на студена вода в жегите. След като настоятелно заразпитвах тариката за името му той се изнесе в тръс. Гласувам и се запътвам към друга циганска мека по избори – училище „Гелеметов” в Шекера.

            В двора му е по-оживено, отколкото в учебен ден. Айдън Осман ме пита за коя партия съм, защото имал информация за хората в махалата. От него и циганин представил се като Елмаз Мустафа научавам, че е възстановена старата практика на „индийската нишка”. Накратко да ви припомня за нея. Първият гласувал си жертва гласа и вместо в пликчето скатава оригиналната бюлетина в джоба си. Пуска празен плик, но на следващия „сигурен” от списъка  е подсигурена правилната бюлетина и той има задачата да я пусне и да изнесе друга със същия номер, а може и с друг в зависимост от промяната на плащането. И така до края на списъка може да се продължава. Причината е  идиотския текст в закона за пликовете. Схемата е желязна и действаше безотказно и на тези избори. Оказва се, че и двамата брокери имат списък по секции, но след като разбират, че не съм с тази цел в двора на училището се оттеглят в близкото кафене , където се лее наливна бира. От Халил Иса разбирам, че те агитирали да се „фърля за бюлтината на Царя”. Ама имало и от хората на ДПС-то.

            Застъпници с баджове на ДПС са окупирали секция № 45 и щедро раздават инструкции на турски език. Някак си тук е по-стройно и организирано. Семействата пристигат на тумби с деца и моми, спират се до неизвестни субекти и се отправят уверено към мястото дето „фърлят”. Не се допуска до агитката външно лице, какъвто се явявам в случая аз. Много ще ми е любопитно какви ще са резултатите в тази секция на Кършияка. Обещавам да ви информирам. Лично аз прогнозирам около 80-90% за ДПС. Такъв е ефекта от „индийската нишка” и няма нужда да си от ДАНС или друга секретна служба, за да го констатираш. Ама така наречените застъпници, спокойно цъкат мухабет по пейките или се разхлаждат със студена водичка. Питам един от тях с бадж на ГЕРБ не виждат ли какво става, а той отвръща, че задачата му била да си направи „извадка от секционния протокол за паралелното преброяване”. На устата ми е да му отвърна, че работата ще е свършена, но ...

            Решавам да пообиколя любимите ми секции в Кършияка. Споменавал съм за 14 и 33 СИК-ий, където на местните избори гласуваха само за партията на Софиянски и за други партии нямаше дори и един глас. И там картинката е позната – суетене и щъкане на незнайни активисти. Бисер Серафимов/поне така се представи/ компетентно обяснява, че в 33 секция „имал организация за най-малко от 100 гласа” и хитро намигва с надеждата да се изтъргува стоката му. Явно, нямам достатъчно авторитетен вид на търговец и съм отпратен – „ако искаш обади се твоите хора – за два часа имате гласовете. А парите на ръка.” Пред 14 секция  ситуацията е сходна – тумба скучаещи цигани и прехвърляни листове с избиратели. Отново тези пусти списъци и пак се питам няма ли някой да се заинтересува откъде са придобити, па да пипне в тази прословута служба ГРАО към Министерството на администрацията – единственото място, откъдето могат да се получат. Ето ви конкретен пример – и в трите секции в р-н „Северен” с  №-ра 14, 33 и 35 свободно се разменяха списъци с включените избиратели и видимо най-лесното нещо бе да платиш съответната сума и да проследиш дали гласовете отговарят на дадените пари. Или за действието на „нишката” и нейната ефективност. Обещавам на читателите да си направя труда и проследя резултатите в тези центрове на манипулирания вот.

            Остават два часа до края на изборния ден и се оттеглям на заслужен отдих до 19 часа, когато ще се върна да проследя „резултатите”.




Гласувай:
0



1. анонимен - България вече е циганизирана и р...
07.06.2009 23:25
България вече е циганизирана и разсипана , мой човек! Бягай , по-далече от тази циганска комунистическо-мафиотска територия!
цитирай
2. анонимен - izborte se oporo4iha vsi4ki abs...
08.06.2009 09:08
izborte se oporo4iha vsi4ki absolutno vsi4ki prodavaha,kupuvaha glasove.Nai mnogo glasuvaha romi i turci, za6toto ne im puka za BG ,a gledat da si vzemat pari4kite
цитирай
3. анонимен - samo БСП
08.06.2009 09:34
samo БСП
цитирай
4. zabylgarite - БСП са ФЕСОВЕ
08.06.2009 10:37
С ШАЛВАРИ И ФЕСОВЕ
цитирай
5. анонимен - nadia
08.06.2009 11:22
Здравейте! Безпокоя ви от сутрешния блок на Нова тв. След като прочетох с интерес това, което сте написал, бих искала да ви поканя да участвате в предаването. Надявам се да проявите интерес. Ако искате, моля ви изпратете e-mail на zdravei_bulgaria@abv.bg Благодаря предварително
цитирай
6. borislavabrashev - Преливането
08.06.2009 11:56
ДПС-30~50 хиляди гласа = 2 Евродепутата на НДСВ

Само ния можем да го спрем да не се случи отново на 5 юли!!!
цитирай
7. toross - До Nadia
08.06.2009 14:28
За съжаление изпратения адрес ми се връща, че не го откриват. Да няма някаква грешка ?
цитирай
8. анонимен - ot nadia
08.06.2009 15:09
изпратете ми тогава на e-mail n.gancheva@ntv.bg
би трябвало да няма проблем
цитирай
9. анонимен - софиянец
08.06.2009 15:44
Братя и сестри демократи! Жители на град София, както и вие, останалите граждани, а не поданици на БГ! Чухте отзарана коментара на Люба Кулезич! Видя се, че по вота на своите жители София се отличава ДРАСТИЧНО от останалите селища в БГ! Ето защо, немедленно се налага да бъде въведен граничен(ни) пункт(ове) с висока парична такса за допуск на всички временно пребиваващи в София поданици на БГ, тъй като те ще имат привилегията да посетят ЗОНА НА ЕС, СВОБОДНА ОТ КОМУНИСТИ И ТУРЦИ-ДЕПЕСАРИ!
Немедленно трябва да бъде учредено местно правителство и местно самоуправление! Така щото и де юре София да се конституира като град-държава, тъй както са били управлявани древногръцките ПОЛИСИ!
Предлагаме партийните централи на БСП=ДПС=ДС, заедно с катуните им, немедленно да се изведат извън пределите на София и да се ориентират към Кърджали-Разград-Търговище-Силистра - за Доганоглу, а бесепарите - към Видин-Враца-Монтана! Там да си правят политическите центрове, може и с Ковачки привкус за шарм! Там да управляват и експериментират с подопечните си поданици!
В обетованата земя СОФИЯ, без парична гаранция или политическа протекция и
СЪС СТАТУТ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ,
ще се приемат ЕДИНСТВЕНО СЪНАРОДНИЦИТЕ НИ ОТ ДРУГИ БЪЛГАРСКИ ХАБИТАТИ, С ДОКАЗАНИ ГРАЖДАНСКИ РЕФЛЕКСИ!
ТЕСТ ЗА ГРАЖДАНСКОТО ИМ САМОСЪЗНАНИЕ ЩЕ БЪДЕ ТЕХНИЯТ ВОТ!
Всички останали поданици на комуноидно-депесарската БГ, воглаве с кокорбашиите им, да бъдат подложени на следните строги рестрикции:
1. Лишаване от всички права и задължения, произтичащи от членството ни в ЕС!
2. Забрана на свободен достъп до страните - членки на ЕС!
3. Свободен достъп ЕДИНСТВЕНО до Русия, федеративните й републики, Турция, както и до симпатизиращите им режими в Азия, Африка и Латинска Америка!
Трябва да се въведат още финансови и икономически рестрикции от правителството на софийския ПОЛИС, чрез които ГРАДЪТ-ДЪРЖАВА СОФИЯ да може да поддържа нужния висок жизнен стандарт за гражданите си!
Тъй като те единствени ще обитават територията на ЕС в границите на БГ!
За поданиците в БГ от т. нар. софийска хора, остава честта и задължението да изпълняват политическите, финансови и икономически разпоредби на ЕС, посредством служба не на Станишката=Ковачки=Дуган, а на жителите на полиса София, доколкото те единствени СА същинските членове на ЕС в рамките на БГ!
цитирай
10. анонимен - От чужбина
08.06.2009 15:45
Да,и аз бих взел участие в някое публицистично предаване,само че за да обясня защо не гласувам и защо се спасих от България.
цитирай
11. анонимен - do gusa ni doyde ot dps
08.06.2009 16:34
nyama li bılgarin koyto da iska turski izbirateli da glasuvat za patıyata mu?

nikoy za nikogo ne rabotı.
ahmet i stanişev za kesiyata rabotyat
no da izleze edin bılgarin da otıde pri horata moje ina selo moje iv ankara vsiçki sa...
otvrastavat se ot dps no nyama koy...
цитирай
12. borjanmljakov - В пррвинцията е така.
08.06.2009 16:44
Аз пък гласувах във Френската и всичко си беше съвсем прилично.
цитирай
13. conservoir - е, аре бе! НТВ да си прави е-мейл а...
09.06.2009 04:21
е, аре бе! НТВ да си прави е-мейл адресите на абв? ??? нещо те бъзикат или ти играят номера, приятел. иначе наистина хубаво си се поразходил - сподели го с някоя медиа ... не че ще има ефект, но принципно ...
цитирай
14. анонимен - за купуването на гласове
09.06.2009 07:43
Няма какв ода се чудим. Закона е направен така , че да се купуват гласове , съвсем целенасочено.На парламентарните избори ще е голям алъш- вериш.Най- напред ще пристигнат рейсове от Турция. След това други екскурзианти на БСП и ДПС ще кръстосват градове и села и ще гласуват по списък . Правителството няма пари за децата в неравностойно положение , а раздава милиони по избори.Ясно е , че Доган ще прехвърли " гласове" и на НДСВ и на БСП. Те затова го ценят.тТой няма как да докаже , че турците и циганите с българско гражданство са например 1 милион , а за неговата партия са гласували 3 милиона и затова прави подаръци на БСП и НДСВ.Ако българите не излязат да гласуват за Бойко , ще става все по- лошо и по- лошо.Доган ще управлява отново , защото в момента де факто той управлява.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542056
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031