Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2009 23:26 - Малко за родословната подкрепа на политическите „лидери” – Правец за Симеон, Доспей за Ковачки, монасите за Надето Михайлова Един от политиците, които уважава
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1472 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 08.10.2009 22:30


Малко за родословната подкрепа на политическите „лидери” – Правец за Симеон, Доспей за Ковачки, монасите за Надето Михайлова


Един от политиците, които уважавам правеше интересни анализи, според подкрепата на някои от лидерите в родното им място или в секцията, където гласуват. Наричаше това си хоби „минимализиран и биографичен лидерски вот”. Много е типичен, наистина. И характерен – нали най-напред, за да събудиш масова подкрепа трябва да умееш да убедиш съседите си или братовчедите от селото на баща ти, например. Жалко, че този самобитен мъдрец не е сред живите – убеден съм, че анализът му щеше да е впечатлителен. За читателите ще направя сходен скромен опит.
„Спасителката на Пловдив” Мария Капон- Мисса обяви себе си за единствения и неповторим мажоритарен кандидат-депутат от Пловдив. Поинтересувах се след като се включи в коалиция „Напред” с личната си партия ЕНП какъв „електорален тласък” е дала в нейната избирателна секция. Нали все пак ще печели мажоритарни избори, как тъй!?... В секция № 21 на район „Централен”, където гласува Мария Капон и семейство подкрепата е само ... 6 гласа от 721 потенциални гласоподаватели и 338 действителни бюлетини. От тези 6/шест/ на Капон и семейство са цели 2 /ДВА/ гласа! Откъде разбах ли ??? Ами по листите за преференции – там има два преференциални гласа за кандидата на Капон Владимир Зиновиев от крупната частна партия ЕНП. Излиза, че освен миската и съпруг, дори кучето не е гласувало за собствената си партия. То май за Зиновиев /да не се бърка с болшевишкия главорез/ това са единствените два гласа в ... цяла България. В родното Чепеларе пък е подпомогнала Капон коалицията с цели 45 гласа от 5 секции, а и не е сигурно дали са за нея или просто „Напред” са ги е взели без капоновата подкрепа. Айде да продължим нататък.
Свекърът на видната европейка Меглена Кунева е Иван Райчинов Пръмов от пловдивското село Войнягово, пребивавал цял живот във висшата номенклатура на ЦК на БКП. На вчерашните избори съселяните и` са се сетили за фамилията и са подкрепили Кунева-Пръмова със „значителните” 16 гласа от 320 – все пак си е повече от двата капонови, нали? Но пък в селото, носещо името на Апостола – карловското „Васил Левски” – първа политическа сила е догановото ДПС с цели 141 гласа, както е и в селцето със симптоматичното име Православен –тук ислямската партия е първа сила с 53 гласа. Ми, то е същото като в секцията, където са гласували монасите в Рилския манастир. Да, имало е избирателна секция в първата Света обител на българщината и от 23 действителни гласа цели два са за ДПС, а печелят Сините и Атака с по 5 гласа , по три събират Герб, БСП и НДСВ и накрая са Напред и ДПС с по два гласа. Това си е – пълна свобода на гласуването в монашенската обител! Ама вие какво си мислите, че светите старци нямат вкус към красивото женско тяло ли?! От 5-те гласа за сините цели 4 преференции са лично за ... Надето Михайлова. Това си е да попаднеш в монашенските сънища.
Веднага се ориентирам към родопското село Манастир, откъдето е тръгнал рода на кандидата на ГЕРБ и вече евро-депутат Емил Стоянов. И откривам, че съселяните му не са се трогнали особено и са заложили на БСП с 34 гласа, на 11 за Атака, 6 за Синята коалиция и едва 13 за ГЕРБ и то без нито една преференция за президентския брат.
Нещо се отчайвам от подкрепата за нашите пловдивски лидери и търся родното място на Данчо Бакалов от Синята коалиция – китното асеновградско селце Червен. Уви и тук са отсвирили областния лидер и са заложили на БСП с 80 гласа от 270, а за данчовата коалиция са фиксирани само 8 бюлетини. То жалка работа в сравнение с кюстендилското село Фролош, където сините са първа сила с цели 17 гласа от 61. Дали не е единственото?...
Сериозна трудност срещам със Симеон кадет Рилски, защото той се свързва с няколко симптоматични места в красивата ни страна. Тръгвам да видя как е в гр./с/. Баня – нали постоянния адрес на Величеството Му е тъкмо в карловското поселище. Да, но тук са заложили категорично на ГЕРБ и Сините, а за неговото Му движение са гласували по-малко от 80 души от 4 000. Веднага се сещам, че би трябвало селяните от Куртово Конаре да подкрепят здраво Симеон и фамилия – нали в тяхното землище Той си иска поредните хиляди декари гора. Да, ама не го щат и тук – от близо 3000 потенциални гласа, едва 32 са са Царя и Царицата, в случая Кунева-Пръмова. Решавам, че ще бие Рилски в сърцето на планината – с. Бели Искър, Самоковско, където му дадоха/или си взе/ също хиляди декари гори. В Бели Искър от 250 гласа горовладелецът с корона получава 13 гласа. Във Владая пък съвсем са отсвирили „ Симеончо” с едва 37 гласа срещу 115 за Синята коалиция и 180 за ГЕРБ. Естествено е да се запитаме откъде идват гласовете на Движението Му. Ами например от ... Правец, родното място на Т. Живков, където демонстрират силна любов към НДСВ с цели 189 гласа и на второ място са бастионите на ДПС, като например двете секции на село Света Петка, там освен гласове за ДПС има само за ... НДСВ – всички останали „играчи” са в статистическата изборна Нула. Пък после някой да ми разправя, че Доган не прехвърлял гласове към Симеон Рилски?... Не го обичат Величеството в „родните му места”, какво да се прави. Същото е с областния пловдивски управител Тодор Петков, който не успява да активира съселяните си от пазарджишкото село Дюлево и в червената крепост печели ГЕРБ с цели 53 гласа, срещу 34 за БСП, а има и още 16 за Атака и 6 за Синята коалиция. Как така областния ще претърпи разгром в родното си село, как мислите, освен че не искат да го видят и чуят...
Общо-взето има и обратните примери в евро-изборите, т.е. хората си подкрепят земляците убедително, защото познават я тях, я родителите или родата им. Най-характерният пример е с водачката на ГЕРБ Румяна Желева, която просто разпилява всякаква конкуренция в родната Нова Загора и убедително печели с над 60% , а по този начин изтегля и целия Сливенски район с 30% за ГЕРБ срещу едва 20 за БСП. Бойко Борисов в родната Банкя също се радва на небивал успех. Само два примера – в СИК № 2 на Банкя 204 гласа са за кметската партия срещу едва 64 за станишевата БСП, а в СИК 8 ГЕРБ си взима 228 гласа, а основния конкурент БСП – 39. И така е в цяла Банкя.
В интерес на истината и земляците на Христо Ковачки си дават мощното рамо за коалицията Лидер. В самоковското село Маджаре, където е роден от 176 действителни гласове цели 86 са за коалицията на Ковачки, горе-долу същото е и в близките села Говедарци и Доспей – в първото 119 гласа, а в Доспей /там са родени Паисий и Захари Зограф/ с цели 60 – също първа политическа сила е Лидер.
И накрая да погледнем за разведряване родното място на президента Георги Първанов-Гоце – неповторимото радомирско село Сирищник. Мислите, че всичко е за БСП – горчиво се лъжете, уважаеми читатели. От 157 действителни гласа, все пак 51 са за БКП, но 46 за ГЕРБ, 10 за НДСВ, 6 за Лидер , по 3 гласа имат даже Сините и РЗС и внимание /!!!/ – 20 гласа за ДПС от циганската махала в президентското село, защото турци там няма. И аз веднага си спомних за бащиното име Седефчов. То май не е много характерно за граовските предели.




Гласувай:
0



1. boristodorov56 - http://boristodorov56. blog. ...
08.06.2009 23:27
http://boristodorov56.blog.bg/politika/2009/06/08/quot-i-pevci-pesni-za-nego-peiat-quot.346195
цитирай
2. tili - Мъ ти дъ ни съ сети за
08.06.2009 23:41
Седфчо на бат'Сали дето продаваше китки и стана бизнесмен?
цитирай
3. lado - е това е пост, браво, поздравления
10.06.2009 08:06
е това е пост,браво ,поздравления
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9566300
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930