Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2009 09:37 - Мара Капон - съвършенният полит-паразит
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 4269 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 11.03.2010 15:27


Съвършенният политически паразит....
image

Един призрак броди четвърти ден из България. Призракът на Мария Капон-Мисса. Използвам тази перифраза от класиката на комунизма, защото соло-представлението на видната дама надминава всякаква нормална човешка логика и свян.
След като биват оповестени прогнозите в неделя вечерта за евро-изборите „явлението Капон” пали моторетката и поема към НДК, където на всеослушание обявява, че „напуска коалиция Напред, защото тя била само за отминалите избори”. Забравя внушителната дама, че такива опции не е имало само допреди дни. В кулоарите на двореца може да се открият всички лидери, а личната и` партия няма време да се регистрира самостоятелно, камо ли да събира подписи. То пък си е направо унизително една парламентарна миска да събира подписи от презрения от нея избирателен плебс. След като е отрязана от лидерите на Синята коалиция да бъде титуляр в Пловдив чевръстата мазна дама смело се хвърля в обятията на Севлиевски и отправя офертата си към Лидер и Христо Ковачки. За да засвидетелства уважението си към корпоративната коалиция „Лидер с новото време” пловдивското политическо прилепало е от малцината преки наблюдатели в залата за пресконференции в малките часове на понеделнишката сутрин. Разплуло се е в средата на залата и върти любопитни очички.
На другия ден посвещава занятията си в нови совалки. Този път на прицел е самият лидер на ГЕРБ. Забравила, че като член на Върховния партиен съвет на Демократическата партия, пригласяше на лидера си Праматарски, че „Бойко Борисов бил лице на организираната престъпност”, тя решава да ползва и там офертата си, която е придружена с хиляди обещания за „популярност в Пловдив, самофинансиране на кампанията и общи ценности”. Потърсена е и ръката на бившия и` телевизионен съдружник и вече евро-депутат Емил Стоянов. Независимо че не пестеше лошите думи за покойния бивш министър Александър Сталийски е потърсено рамото на сина му със същото име и изведнъж Сталийски-младши е наречен от миската „братовчедче” по неясни и за нея причини. Младият наследник на бившия вонен министър май не обърнал внимание на поредните клетви във вярност, вероятно припомняки си за крепката политическа любов между Праматарски/виден антибойковист/ и самата Капон. Във вторник не е удостоена с внимание от лидера на ГЕРБ, което я хвърля в нова обиколка за самопредлагане. Впрегнати са всички явни и неявни, живи и мъртви методи за въздействие.
Скоропостижно е организирана лична аудиенция при бойковия православен ментор владиката Николай. Неясната откъм религиозни предпочитания дама уж решава, че е много важно „възраждането на женските християнски дружества”, а всъщност май посещението на четири очи е целяло отварянето на бойковото каменно сърце към щенията за ново депутатстване. Пасомката Капон не пести хвалбите за столичния кмет, удобно забравила, че именно тя по поръчка на комунистите и Доган стана инициаторка за „комисията Куйович” целяща сриване рейтинга на Бойко преди евро-изборите. Може би е поискала прошка от патриката за участието си в създадената от нея комисия за сръбския наркотрафикант?! То и комисията свърши толкова работа, колкото и самата депутатка, но пропагандният ефект си беше налице.
Последните сведения от Банкя са, че миската е успяла да намери място „на диванчето” до Бойко и е избрала поредните нейни си аргументи за пласиране някъде. Забравена е и партията ЕНП и минималните остатъци от почтенност към приятелката Елеонора Николова или Владимир Зиновиев. Всъщност не ясно дали въобще вече съществува някаква капонова политическа сила – работи се само и единствено на принципа „всичко е лично”.
То си струва да се припомни удивителната и неподлежаща на нормална политическа и човешка логика на обществените любови и раздели на самата дама. Като се започне с близкото приятелство и кумство с члена на ВС на БСП Николай Трифонов/бивш кмет на Несебър/, мине се през венчавката със злополучния Праматарски, другаруването със сини политици като Надето Михайлова и Петър Стоянов или земеделците Румен Йончев и Чукарски, после прехвърлянето при предишните евро-избори в гербаджийските среди, за да стане после от най-върлите анти-бойковисти, създаването на собствени гражданска формация, после политическа партия, разлюбване на близки до сърцето и` хора като Димитър Абаджиев и Николай Младенов, да не говорим за женското приятелство с червената Мая Манолова или жълтите колежки по мисови си причини. Ами личната и` подкрепа за президента Гоце?! Абе, то край няма и трябва специална дисертация по политическа псохопатология, за да се обяснят „продуктовите политически превъплащения” на това удивително явление. "Софийските полит-потайности" нашепват, че Мисската е забелязана в откровен разговор за самопредлагане с Янето. Обещанията и при него били познатите - пари, само-реклама, овършаване на села и паланки... Познато, нали?!
Неподлежащото на рационално обяснение щъкане на „призрака” Мария Капон-Мисса намери относително подобаващо обяснение в ирационалните двери на изкуството, та местния кършакалийски чешит Наско Паламуда по поръчка изля вълнението си в краткото стихче:

Ех, зная аз, за мъка си родена, ти, Мария:
костюмче, шалче, часовник златен и обноски...
За да си свежа и в бойковата си стихия ,
България ще ти плаща и твойте вноски.

image



Тагове:   Мария Капон,


Гласувай:
0



1. eien - Един път я чух да говори за: нравствена стойност!
11.06.2009 09:41
Да бе, да...
цитирай
2. chara - леле!
11.06.2009 09:43
Нямам сили вече да се ядосвам! Само ми става тъжно като чета подобни неща!
цитирай
3. toross - Благодаря ви колеги!
11.06.2009 09:50
То и на мен не ми останаха сили, но съм абсолютно убеден, че на такива като тази персона/която имам честта на познавам доста добре/ трябва на всяка цена да се даде поне мъничко, мъничко някакво съпротивително усилие. Иначе не сме граждани. Психо-патологичното дебелоочие просто ще си победи за пореден път.
цитирай
4. анонимен - Поредната пеперудка
11.06.2009 10:28
на политическия небосклон. С парите на съпруг, със собствено сладкодумие и електорално слабоумие успява да " пърха " в политическото безвремие. Но всичко е до време. Пак ще кацне някъде на меко.
цитирай
5. lado - браво, колега - браво, не защото съм ...
11.06.2009 10:29
браво,колега - браво,не защото съм някакъв оценител,а ми хареса и личните ми впечатления от Капон са същите,и колега - само защото сме в един блог,не защото мисля,че мога да пиша като тебе
цитирай
6. toross - Тя е...
22.06.2009 23:15
нещо неописуемо дори за нашите предели - човек преминал в лъжа и паразитизам , независимо от самохвалебствията. Замислям се дали не е с някакви психични проблеми.
цитирай
7. анонимен - Мисса
20.08.2009 14:28
Поздравления за добрия психологически портрет на госпожата.Познавам я отдавна, никога не бях си мислил,че ще падне толкова ниско.
Тя мачка всички по пътя си, не се съобразява,лъже и маже и се прави, че не забелюзва неогобрението на хората.Много от сподвижниците и я изоставиха и с право.
Прави операция "Чисти ръце"?!Ужас!
Тя твърди,че е "професионален политик" какво ли прави сега, а сетих се тя и в момента прави политика извън парламента, появява се по телевизиите навапцана като клоун и вярва, че хората много я харесват?!
Защо мина през всички формации в дясно?
Защото до последно е вярвала, че ще се бият за нея, но не беше така.Защо ли?
Защото тя беше заслепена от хора от близкото и обкръжение и от измисления си нимб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540476
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031