Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2009 00:07 - Остана и "братята" да ни одрусат в Страсбург
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 636 Коментари: 0 Гласове:
0



Остана и братята Галеви да ни одрусат в Страсбург Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - Остана и братята Галеви да ни одрусат в Страсбург

Скоро Европейския съд ни одруса здраво, заради дивотиите, които сътвориха владиците на патриарх Максим и правителството на Симеон, кадет Рилски за разправата със свещениците на Инокентий. Днес официално започна предизборната кампания за Народното събрание и вече сме пред първите заплахи за „жалба до европейските магистрати”. Причината са прословутите дупнишки герои братя Галеви.
Христо МАРКОВ
И двамата се регистрираха като кандидати, спазвайки буквата на закона, приет от депутатите без особени колизии. Районната избирателна комисия в Кюстендил не намери причина и връчи на адвокатите им удостоверения, че са номинално кандидати за народни представители. Пламен Галев и Ангел Христов трябваше да са, съгласно закона, свободни да провеждат кампанията си. Така пише в текста, приет от 40-то НС. Да, но прокуратурата си ги държи в ареста, защото... не работела в събота и неделя, сякаш е бакалията в село Ресилово, където живеят двамцата.
Братята /приятелите/ сигурно са виновни в това, в което ги обвиняват - „образували и ръководили въоръжена организирана престъпна група, изнудване и побой”, но се пита в задачката защо досега не ги осъдиха. Мина повече от година от срещата им с вътрешния министър Румен Петков, откъдето им тръгнаха проблемите - той си отиде, а тях родното правосъдие не успя да ги изправи пред съда. Защо ли и дали е случайно?; та нали и двамата са бивши високопоставени МВР-служители в някакви много специални структури. И не е ли притеснително друго. Пламен Галев в много бърз порядък събра нужните подписи за регистрацията като независим. А става дума все пак за 10 000 подписа с личните данни в един относително малък избирателен район какъвто е Кюстендил. Дори адвокатът му обяви, че получавали писма в ареста от граждани, които ги призовавали да се кандидатират, тъй като били ... „носители на идеи за промяна и за борба с организираната престъпност" ?! Е, това вече идва в много, но е видно отвсякъде, че Галеви в момента са „незаконно задържани” по смисъла на Закона за избиране на народни представители, защото с регистрацията им в РИК-Кюстендил са се сдобили с имунитет. Безусловно.
Оттук нататък вече няма значение за „демократичността” на изборите, защото и в двата случая ще е губеща държавата. Ако „братята” не бъдат избрани ще се жалват навсякъде, включително и пред ЕС, че с този арест са им нарушени основните човешки и политически права, т.е. – отнети са им конституционните права да са равнопоставени в предизборната кампания. А както знаем, в такива казуси европейските чиновници са скрупульозно придирчиви. Ако пък поне един от „братята” бъде избран следват много интересни „дебати” вече на парламентарно ниво.
Предвидливо адвокатите им „вкарват в играта” и омбудсмана Гиньо Ганев, който по думите им, също имал право да прави проверки в затворите. И са напълно прави. Предполагам, че са направили сметката и за „след изборите” с негативен развой за клиентите им, т.е. да се окажат отново задържани, а тогава думата ще имат европейските магистрати за поредния уникален български казус.
Въобще, лошо започват изборите за
България, не за Галеви.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9571081
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930