Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2009 17:05 - "Атака" атакува себе си ...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2992 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 19.06.2009 17:05


„Атака” вече атакува себе си...
Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-
image

PlovdivMedia - „Атака” вече атакува себе си...

Предизборната кампания за Народното събрание създаде и последния парламентарен прецедент. Поне засега. Воленовите депутати Георги Димитров и Ваньо Хърков напуснаха групата, разочаровани от тоталитарния стил на ръководството й и по специално от начина на подреждането на листите.
Христо МАРКОВ

Така парламентарна група на „Атака” вече няма, защото верни атакисти остават едва 9 души и от тук следва парадокса с представителите на партията в ЦИК, РИК и СИК, защото те са там по силата на процентното парламентарно присъствие. В сайта на Народното събрание вече е заличена като парламентарно представена партия.
По един тъжно-комичен начин си отиде първата националистическа партия, за която безспорно има място в общественото пространство, но личностният потенциал на Сидеров и компания се оказа меко казано безумен – да не забравяме, че негови креатури са екзотиките Стела Банкова, Станчо Тодоров, Минчо Куминев, Павел Чернев, Гецата Георгиев, а педофила Владо Кузов бе черешката на националистите. И още няколко представители на комунистическите тайни служби украсиха атакаджийския парламентарен букет. Така след „вълната” преди четири години „Атака” финишира като извънпарламентарна формация.
Недоволните на 19 юли щели да свалят Сидеров и партията ще се оглавява от Председателски борд - то не им стига един лидер като Волен, ами щели да си изберат още няколко такива – а за информация на традиционалистите ще им кажа, че такива временни ръководства преди 50-60 год. са ги наричали Акционен комитет. Може и така да си кръстят ръководството, след като имат Национален сбор. Но да им предскажа още от сега, че нищо няма да направят – сценарият е известен. Волен ще събере верните си пажове, начело с известния Георги Зафиров - Гонзо от Ямбол, ще извика още няколко ячки момчета и ще прогонят бунтовниците. А преди това ще уведоми „органите на реда”, че е застрашен живота му. Това си е напълно в стила на Сидеров – все да бъде жертва. Още от квичането му по магистрала „Тракия” сценката се повтаря като пошло селско придставление. Така че – никаква промяна няма да има. Независимо, че бунтарите този път са повечко - Шумен, Сливен, Стара Загора, Бургас, Русе,Благоевград, Хасково и дори Пловдив, според които кандидатските листи били подреждани от Сидеров, Капка и Чуколов. Че не знаехте ли бе, другари атакисти, че Волен няма да пита вас, а вярната му Капка – нима досега някой се е консултирал с вас? Сега депутатът Димитров обидено твърди, че „Сидеров превърна партията си в ЕООД” – ами същото му каза и бившият воленов заместник Антон Сираков – от истинските идеолози във формацията. Но малко хора го чуха тогава.
Началото на конфликта започнал в Шумен, където Волен, верен на себе си, се явил на държавен изпит по богословие и така между-другото сложил преподавателя си от Перник Румен Ваташки за водач на депутатската листа и мажоритарка в района. В знак на протест двамата местни активисти се изтеглили от листата, която останала само с трима. В Бургас пък начело е персоналът на телевизия „Скат”, воглаве със самия Сидеров, в Ямбол наред със Зафиров-Гонзо е нашия пловдивски херой Павката Шопов, а в Пловдив и областта е отсвирен Тошко Христев и е доведен адвоката на Волен Борислав Ноев, в един от софийските райони не е забравена и сърдечната тръпка на доведения воленов син Деница Гаджева, в друг е журналистката Калинка Крумова, във Враца също е журналист от вестника на атакистите Венци Лаков, както и в Кърджали, където е бившият офицер от тайните служби Димитър Аврамов. Доегашният депутат от партията Тодор Батилов се усетил рано-рано за намеренията на лидера си и се регистрирал като независим кандидат в Бургас, където е меката на атакаджийте, благодарение на телевизията на Валери Симеонов. По този повод бунтарят заявил: „Искаме да покажем, че „Атака” не принадлежи на изток на телевизия „Скат”, а на запад на Слави Бинев”. Е, така е, но Слави Бинев вече се къпе в лустрото на евро-депутат...
Никога не ме е напускало съмнението, че партия „Атака” не е спонтанен политически субект, а умело дирижиран проект на хора зад кулисите. Бегла справка из общинските съвети, където партията е представена недвусмислено говори, че местните атакаджий са или в коалиция с БСП, или са се отлюспили, а има доста примери където много спокойно си сътрудничат с ... техните кръвни врагове от ДПС. Някъде са съвсем пазарно ориентирани, според конюктурата, другаде разчитат на задкулисната помощ на местни олигарси, а ми е напълно необяснимо защо са широко отворени вратите в телевизията им за висши служители на Държавна сигурност. Имена пък като Слави Бинев и Пело Стоев ни припомниха ранните мутренски времена. Дали самоунищожаването е следствие от „съмнителното присъствие”, дали от прекомерните воленови амбиции, дали от структурите на бившата ДС или си е просто резултат от масова налудност ще разберем до 5 юли и малко след това. Що е време – напред е.


Тагове:   Атака,


Гласувай:
0



1. lado - Пък аз си мисля, че това си е част от ...
19.06.2009 17:15
Пък аз си мисля ,че това си е част от предизборната стратегия на БСП - винаги ,когато вота за тях е бил проблемен ,са се пръквали от нищото формации и файтонни (фантомни) партийки и са се отлюспвали парчета от по-едрите конкуренти - досега скандалите са само отдясно ,но не съм изненадан ,щото дс-то не е бивше
цитирай
2. hardrock - Манипулации
19.06.2009 17:30
В млада партия като Атака имаше много недуразумения, които се промъкнаха. Едно от тези недуразумения тук в Хасково знаехме , че е въпросният "лютиер" - безделник, който подля вода на Волен в последния момент.По въпроса за листата в Хасково - Г.Д. не може да се сравнява изобщо с проф Стоилов и с Огнян Стоичков - двама безспорни ерудити, за които ще гласувам с чиста съвест.
цитирай
3. haralanov - АТАКА доказа,че е...
19.06.2009 17:31
Най-шуробадженашката и най-мутренската партия!
Така де...Единия Евродепутат ти е доведеният ти син.
А другият ти Евродепутат ти е откровената мутра Архонт Слави Бинев.Като кажеш на някой атакчия тези два факта,обикновенно започва едно премигане на парцали.
цитирай
4. hardrock - do haralanov
19.06.2009 17:49
Като оставим настрана упреците ти за шуробаджанащината и тем подобни в Атака, какво мислиш за програмата на партията, за идеите й. Повечето от коментарите , които чета са свързани с много елементарни доводи, нямащи нищо общо с есенцията на идеологията на една партия.Отговори ми също - ти като българин, какво мислиш, трябва ли на нас наследниците на тракийските бежанци да ни бъдат дадени обезщетения от Турция за ограбените имоти в Беломорска Тракия.Отговори ми също, коя друга партия освен Атака повдига този въпрос. През 1913 година са зверски избити наши родственици, не трябва ли да има някаква справедливост спрямо тях.Защо обществото ни бяга от тази тема ? Кой спира антибългарската политика на ДПС ?
цитирай
5. haralanov - До hardrock
19.06.2009 18:40
Добре приятелю.Оставам упреците и започвам да отговарям на въпросите ти.Ще карам хронологично...Идеите на АТАКА не ми харесват.Те са най-общо казано популистки.Това за обезщетението е също популистко.Аз самият съм потомък на бежанци от Беломорска Тракия.То е все едно с по-късна дата Гърция да ни иска обезщетения за това,че сме заграбили земи от Византия.Сърбия да ни поиска парични обезщетения за това,че български войници са убивали и изнасилвали сръбски жени по време на Междусъюзническата Война.А пък Турция за това,че сме заграбили земи част от Османската Империя.Ако така се кара-Светът ще се затрие!Постоянното връщане на лентата и подсещането на комшията,че е злодей не върши работа.Единствен който спря Доган и не му бутна гювеч,беше Иван Костов през 1997-2001г.Затова и ще гласувам отново За СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!Оказа се,че АТАКА е рожба на ДПС и,че лично убитият Ахмед Емин е превеждал парите за това.Ако това не е вярно,защо Волен Сидеров не осъди в Съда в.168 часа..?
цитирай
6. hardrock - do haralanov
19.06.2009 18:52
не си прав приятелю, има правни основания и подписани договори за обезщетение, които Турция отказва да изпълни. Аз съм за добросъседски отношения, но този въпрос трябва да се изчисти. Публикувах в няколко постинга статии от профДелчо Порязов за тркийските бежанци , ще се радвам да ги прочетеш .Стискам палци на Синята коалиция, аз ще гласувам за Атака, защото в ХАсково ми харесват личностите в листата на Атака - проф Стоилов и Огнян Стоичков. Колкото до мажоритарния кандидат може да подкрепя Петя Ставрева от Синята коалиция или ГЕРБ, защото нашите Атакисти тука на местно ниво попрекалиха с междуособиците
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9522886
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031