Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2009 18:38 - Дребна изборна машинация
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2428 Коментари: 2 Гласове:
0



Поредната предизборна машинация

image

PlovdivMedia - Поредната предизборна машинация

Убеден съм, че кандидатите ни за депутати не са съвсем неграмотни, същото важи и за шефовете на партии. Решение №182 на ЦИК обаче поставя под съмнение тази теза. С него се обявяват за недействителни регистрациите на 12 кандидати за 40 НС. Интересното е, че са заличени от съответните места по листите, основно за елементарни и ноторно известни факти в личното им или партийно битие.

Христо МАРКОВ

Едната група са кандидат-депутати, които са регистрирани в по няколко листи, след като в закона ясно е записано, че ако си много ценен партиен кадър, може да се кандидатираш най-много в две пропорционални листи и в една мажоритарна. Отделен въпрос е, че само в българското законодателство има такава възможност. При нашенските кандидати за слава масово е кандидатирането в три пропорционални листи: Мария Митева в два софийски района и в Шумен, Николай Кацаров във Враца, Кюстендил и София, Марин Йорданов от „Защита” в двата пловдивски и Плевен, съпартийката му Лилия Петкова в три софийски района, а Пламен Иванов пък си избрал хем социалдемократите, хем Българската лява коалиция. По закон всеки кандидат подписва ЛИЧНО заявлението си за кандидатстване, което ще рече, че тези хора са или неграмотни, или умишлено са го направили, или трябва спешно да се намесят психиатрите. Между другото,
България е единствената страна в света, където може да се кандидатират пълни откачалки, защото не се иска бележка от психодиспансера. Има и друг вариант – също възможен. Просто подписите на декларациите за съгласие не се подписват от кандидатите, а положените подписи са фалшиви, положени например от съответния партиен началник. В този случай думата имат други органи.
Има и два безумни случая. Кандидатите Полина Илиева от листата на ДПС в Плевен и Венета Балайкова от листата на "За Родината - ДГИ-НЛ" в Смолян са регистрирани като кандидати, ненавършили 21 години, както изисква не само законът, а Конституцията. Малко странно звучи да не знаеш на колко си години, нали?
Третата група кандидат-депутати са заличени поради наличието им на двойно гражданство, незнанието, за което меко казано е странно. Все пак става дума за два документа за самоличност. Антон Русев от пловдивската окръжна листа на социалдемократите бил гражданин и на Русия, Оксана Заболотная и на Молдова, а синият Сезгин Мюстеджебов от листата в Шумен си бил и номинален турски гражданин – някой твърдеше, че СДС имали добри юристи... Същото е и с левите, чийто кандидат Абдулкадер Абдулхафиз от листата във Велико Търново си е чист гражданин на Сирийската арабска република – те червените по секспричини винаги са имали близки отношения с арабските джамахирии. Още от времето на Станишев-баща.
Вариантите са или недоглеждане, или лудост в кандидатите или партийните им шефове, или злонамерено полагане на фалшиви подписи, но има и един доста вероятен – всичко това да е направено съвсем умишлено и съзнателно. Ще попитате какъв е интересът или както се знае още от римско време Cui prodest? – кому е изгодно? Простичък е отговорът - на тези, на които
резултатите от изборите не се харесат, защото една само подобна грешка като горните /двойно гражданство, нарушение на Конституцията/ при допускането на такива кандидати може да събори изцяло процедурата. Въпросът е в едно недоглеждане от страна на ГРАО, което е подведомствено на царския на Величеството Му министър Николай Василев. Дано си свършат прецизно работата, защото имам усещането, че след 5 юли ще завалят дела за оспорване на резултатите.


Тагове:   машинации,   оспорване,


Гласувай:
0



1. boristodorov56 - Конституция ли?
23.06.2009 18:51
Сега според думите ти - излиза, че `и конституция сме имали.
Ей, Богу - едва ли някой у нас живее с нагласата,
че имаме такава.
цитирай
2. toross - Да, сега и аз се замислих,
23.06.2009 19:01
че за Конституцията сякаш не става дума дойдат ли избори - колкото и да е нефелна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9523573
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031