Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2009 22:03 - За "Лидер" миньорите са ... десни
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1366 Коментари: 1 Гласове:
0



Според „Лидер” на Ковачки миньорите са... десни

image

PlovdivMedia - Според „Лидер” на Ковачки миньорите са... десни

И това доживяхме по избори. Мажоритарният кандидат и водач на листата на „Лидер-Новото време” във Варна , бизнесменът Красен Кралев обясни в една електронна медия, че партията му е единственото спасение, алтернатива, абе въобще –работниците в мините на Ковачки били крайно десни и гласували като луди за идеите на либералната пазарна икономика.

Христо МАРКОВ

По този начин те, „Лидер” и „Новото време” , щели да станат балансьор и основен играч в бъдещето правителство. Естествено, според мен, ще искат министерството на енергетиката. Още повече, че имат човек за тая
работа – бившия министър на Симеон, кадет Рилски и виден представител на енергетиката Мирослав Севлиевски. Да живей, живей „десния труд”.
Точните думи на умствения гений Кралев са: „Да, те са десни, затова гласуват за нас. Когато купуват мината, са имали 200 лв. заплата. Сега имат 900 лв. заплата. За кого да гласуват? Ние ако не убедим собствените си хора от фирмите да гласуват за нас, как да търсим широка подкрепа?”. Точно така – абсолютно правилно. Само с малка и дребна поправка.
Наивно или глупаво кандидатът предизвика с безотговорната лекота, с която оперира. Репликата му “Това е толкова смешно. Какво значи корпоративен вот? Естествено е, че тези хора ще гласуват за работодателя си. За кого да гласуват? За Николай Василев ли, за Иван Костов ли? За кого?” е просто потресаваща. Къде е смешното,бе, странни ми господине? Това е просто цинизъм. Нали точно там е въпросът - мястото на работодателите не е в политиката, че да се гласува за тях. Това се случва единствено в олигархичните модели като Русия и Южен Кавказ. “Искаме промяна”, крещите от всяка медия,а тази промяна, за която мечтаете, не е нищо друго, освен нагло възстановяване на партийните организации по месторабота от времето на комунизма. Ако купуването на гласове опорочава свободните избори, то корпоративният вот напълно ги обезмисля. А колкото до “десните миньори”, това е черешката на интервюто Ви, бих се възмутил съвсем в унисон на идващите „нови времена”. И „лидерски”, разбира се.
Ужасяващото на тези избори е, че вече корпоративно-административните принуди се приемат за нещо естествено от политиците. Със същите аргументи Сергей Дмитриевич призова всички правителствени служители да го подкрепят, т.е. партията му, а неповторимият царски министър Николай Василев директно се обърна към държавната администрация да гласува само и единствено с бюлетината на Симеон, кадет Рилски. Остава двамата да си спретнат и съответните партийни организаций по месторабата – единят в Министерски съвет, другият в държавната администрация. За „Лидер и Новото време” ще останат първичните партийни организации в сферата на енергетиката и миньорското дело. Няма нужда от никакви синдикати и разни шменти-капели – възстановяват се ППО по месторабота и строим живота нов и щастлив. При Ковачки те ще са от рода на „Десни миньори за Севлиевски” или „Център-дясна организация в ТЕЦ „Бобов дол”.
Пък досега си мислех, че е дошла някаква относителна демокрация. Блаженни да са вярващите...


Тагове:   миньори,   новото време,


Гласувай:
0



1. kasnaprolet9999 - Ковачки купува наред,
23.06.2009 22:18
как го прави ли, незнам, до сега никой не е разказал за това, то е като да отидеш в отвъдното и да не можеш да кажеш какво има там.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9523660
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031