Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2009 11:01 - И масоните в изборни баталии
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1569 Коментари: 0 Гласове:
0



И масоните полудяха предизборно, наредиха се за деленето на баницата
image
image

PlovdivMedia - И масоните полудяха предизборно, наредиха се за деленето на баницата

През 1943 г. на цар Борис Трети му писва от разните тайни общества в България и ги забранява официално, със закон. Тогава един от видните български масони Никола Мушанов сам признава пред съпартийци от Демократическата партия – „Прав е, прекалихме с намесата си навсякъде.” Както е тръгнало скоро ще имаме нужда от такова признание.
Христо МАРКОВ

Нашенските масони не само се цепят от началото на съществуването си, но вече и активно се намесват в политиката, включително и в международни скандали.
Бившият премиер на Косово Агим Чеку, който беше арестуван у нас и по-късно освободен, е дошъл, за да стане тайно масон, се разбра завчера. Той е трябвало да се присъедини към Ложа Бенджамин Франклин – ориент София. Тя е част от Великата Ложа на Старите, Свободни и Приети Зидари в
България, която преди няколко дни си избра ново ръководство. Любопитното е, че ръководител на Ложа Бенджамин Франклин е Савино Батанов, който е и специален пратеник на правителството на Косово и се заема с популяризирането на идеята за независимостта на новата балканска държава. Същият Батанов пък е кандидат-депутат в Смолян, където листата се оглавява от възлюбената на Соломон Гергана Паси. Беше и кандидат за евродепутат от царската Му на Неговото Величество партия.
На всичко отгоре бившият Велик майстор проф. Никола Александров е гарантирал за издирвания от Интерпол Чеку в Кюстендилския съд, който в крайна сметка го освободи от ареста. Как така масоните вече имат и статут на гаранти пред независимата съдебна власт в
България не е много ясно. Само да напомня, че в Белград обвиняват 48-годишния бивш офицер от хърватската армия, във военни престъпления срещу сръбското и друго неалбанско население на Косово по време на конфликта в тогавашната сръбска провинция през 1998 – 1999 г. Като бивш командир на Армията за освобождение на Косово (АОК) Агим Чеку е обвинен от Сърбия за смъртта на 669 сърби и 18 неалбанци. Сръбски съд го осъди задочно на 20 години затвор. Тук се разхожда с масонска индулгенция...
В същото време някой си строител на ВЕЦ-ве Володя/какво име само!/ Лозанов бе избран за Велик майстор на Великата ложа на масоните. Тази ложа била друга и провели събрание във Велико Търново с гости с бели ръкавици от Ливан до Швейцария. Заместници на Володя станали кандидат-депутатът Марио Тагарински и Стефан Щърбанов.
Друг пък виден деец на пергела и триъгълника Борислав Ралчев май не признавал и двете ръководства. Трети твърдят, че не е така, а по-иначе.
По стар масонски обичай встъпването в длъжност на Великия майстор се извършва на Еньовден, в часа на лятното равноденствие. Тази година обаче то се състоя няколко дни по-късно - на 27 юни. Причината е повече от прозрачна – изборите, където се дели баницата на държавата. А че баницата е важна за „братята” е достатъчно да погледнете външния вид на „майсторите” – Тагарински и Володя са със средно тегло около 150 кила.
Сега новите Велики и единствени майстори щели да направят възможното, па да се съединят предизборно и координират интересите. Едва ли ще стане, защото има и някакъв орден на тамплиерите с шеф бившия телохранител на Тато Румен Ралчев, който по-преди също бе виден представител на братството, има и последователи на Малтийския орден и още десетина признати и непризнати ложи. Някои дори разделени по политически пристрастия, пък уж основната им доктрина не позволява заглавичкване с политика. Е, в
България може.
В крайна сметка може да отнесат въпроса и до обудсмана Гиньо Ганев – също виден масон, като тъст си – видния комунистически превратаджия Кимон Георгиев.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9523505
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031