Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2009 12:40 - Изборни вариации - дребен щрих
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 7444 Коментари: 9 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Истината е по-свята дори и от бунта против мълчанието!
Всяка плювня по адрес на титаните-кандидати за Народното събрание е част от добре изпипана конспирация, която цели сриването престижа на Тройната коалиция и поддръжниците и`. Излишно е да се споменава, че този плод на недалновидността и откровена глупост се разпространява от, иначе несъществуващата, опозиция, разните гадни националновглъбени индивиди и народа, който заявява Царя е тъп и мързелив (подкрепено и от изказването на новия датски "бисмарк" Могенс Камре преди ден).
Става дума за митът купуване на гласове! Разбира се, че такова нещо няма! Вие представяте ли си ето този човек, с изражение на невинен хамстер, да извършва, или поне да е част от опорочаването на вота.
Купуването на гласове е мит и толкоз! Ето и истината за случайностите, които често се свързват с гласопродаването, разбира се, те са измислени от опозицията и споменатите по-горе индикатори, които не бива да бъдат следени с друго освен насмешка. Но аз ще ви предложа няколко наблюдения на мен и сътрудниците ми в двата пловдивски района като предупреждавам, че в никакъв случай не изчерпват „практиките”.

СПОНТАННИ ДАРЕНИЯ. Всички ги знаем тия пакети-"дарения", със състав макарони, пиле, пищовче мастика и, А-А-А, бюлетина - за салфетка не за друго. Истината е, че тези пакети биват раздавани поради неистовите изблици на хуманизъм от страна на депутатите. "Те имат сърца!" и го показват! Сигурно се питате защо точно веднъж на четири години?! Бъркате, защото това се прави доста по-често: на четири години за парламент, на пет за президент, на две за ЕС, на четири за кмет. Става почти всяка година.

ДЪРВА И ВЪГЛИЩА.Има още един много ефектен номер, въртян от администрацията в някои махали. Нерядко камионите натоварени в въглища изсипват случайно част от черната твърда горивна маса в ремаркетата си из циганските квартали. Виновни са острите завои и дупките по пътищата, от друсането доста въглища изпадат отвън. Също, много голяма заслуга за това недоразумение имат и самите камиони, които са най-вече стари социалистически машини. Виновни са гнусните комунисти от едно време! Пък циганите си ги събират, те не са виновни, че циганчетата в „мезунета” отсреща реват на студено... макар да е юли.

КЮЧЕЦИ И ЧАЛГИИ. НИЕ СМЕ № 1. Преди да се качи за втори мандат на посъдрания трон на град Добрич, Детелина Николова, заедно с НДСВ-арката Антония Първанова (родом от града) въртяха кръшни гюбеци в местната циганска маала. За радост на всички Добричката телевизия успя да излъчи част от представлението. Това не е нищо повече от танц на победителя и показва умението и самочувствието, с което днешната ни власт гради държавните устои и върви в отмерен такт към европейската мечта - България, някога да бъде напълно свободна страна, където всичко е позволено, където всички езици са официални, където всеки е добре дошъл да се чувства и държи като у дома си, където властва волското търпение. Страна без граници! Нима вие не искате същото?! Оная вечер в Асеновград и снощи в Карлово две дами със средно тегло над 100 кг. въртяха кючеци и вееха шалове - масовка незабравима. Нима вие не мислите, че ориенталските танци са неизменна част от европейската и в частност българската културна идентичност?!

ДИРЕКТНО РАЗКЕШВАНЕ. Емисари на властта раздават пачки с двайсетачки на циганските тартори, придружени с номер, който за удобство се пише върху дланта на мургавия им събеседник с химикал, писалка, или маркер. Това са просто безплатни татуси. Татуиращият заплаща цената и след това изпълнява поръчката. Защо точно номера ли? Циганите имат много деца, за да запомнят броя им те нуждаят от това средство за напомняне. С нея те помагат за социалното организиране на циганите и наред с това им помагат с безвъзмезден капитал! Някъде за респект се записват личните данни – номера, адреси, секции, ЕГН-та – и след това се пращат наблюдатели по многобройните родове.

ИЗБОРЕН ТУРИЗЪМ. Практиката не е само приоритет на ДПС. Сега в разцвет е личностния туризъм. Кандидатът Х има много приятели в район У, разполага с излишни пари, наема автобуси за У, товари приятелите си, снабдени с удостоверения и се организира една дребна екскурзия до китния край, гдето има секций на воля. Говори се, че от Пловдив към пловдивското поле широко ще пътуват доста автобуси с тази цел. Някои изчисляват туристите на над 10 000, ама аз не вярвам.

БАНКЕРСКИ ПРАКТИКИ. От години циганите и други малцинства взимат кредити, пазаруват на вересия или са клиенти на местния лихвар. Текат лихви до изборния ден, когато магазинерът в коопа благосклонно опрощава част от вересийте, башът намалява лихвите или превежда част от дълга в кредитна карта, а някъде на по-влиятелните лихвари се обещават „леки” кредити за след изборите. Нужно е да имаш славата на човек със здрави познанства в банкерските среди. Бонус е, ако е бил министър или поне шеф на парламентарна комисия.

ЦВЕТЕН КСЕРОКС. Законодателството ни позволява да гласуваш на друго място с една бележка с по-различен цвят. Сутринта отиваш с личната си карта и пускаш бюлетината, после няколко пъти се снима удостоверението на цветен ксерокс и тръгваш, където си избереш. Само подписваш декларация, което си детска игра за някои. На евроизборите хванаха един, гласувал на 7 различни места. Сега може и да се подобри „рекорда”.

ТРУДОВА КНИЖКА. Поголовно използвана практика от Лидер, БСП и НДСВ. Нужно е да си назначил директора или собственика на завода да ти е политическа дружка. Със съдействието на някой от синдикатите, събираш работническата класа на събрание, където ще се „разяснява” програмата. Там директно се внушава на пролетариата как в условията на криза трудовите книжки на всички са на трупчета, ако определената партия не получи гласовете на класата. Е, ако има изпълнение на изборния план не се пропуска да се обещаят „премии”, а някъде и 13-та заплата по Коледа. Нали всеки работодател държи на своите хора, но и те трябва да направят усилието да се разходят до съответната СИК и препоръчетилно със семействата си.

БОРБА ЗА ЗДРАВЕТО. Трябва ти доктор, който е съгласен в името на партията да извършва безплатни прегледи за рак на гърдата, свински грип, трипер или обикновен маясъл. Спретва се подвижен кабинет, където се разяснява на болния народ колко е важно да си здрав и ако се гласува правилно всички прегледи и консултации ще са безплатни. Старците се умиляват и ронят сълзи от благодарност. В Пловдив се появи и загриженост за младото поколение, на което се раздават чисти дози от хероин и кокаин. Обяснява се на тремориращите младежи, че „стафа ще е фърст”, ако намерят сили да се затътрят до урните и драснат правилния номер. Обещава се „чиста доза” и за след усилието да гласуват. Загрижени пък за кожните проблеми, крастата и резличните екземи сред мургавото население ДПС въведе директното въздействие с безплатната баня. Товарят се 5-6 автобуси с циганки и се водят до царското село Баня, където приминават през басейна, а след това на кротък благодарствен обяд им се обяснява колко е важно да „фърлят” правилната бюлетина.

Има и още: ШАБЛОН, СИРАЧЕТА, КОШЕР, ИНДИЙСКА НИШКА, ТЕЛЕФОН, ИЗДАТЕЛ, СОФТУЕР, УПРАВИТЕЛ, но материалът става твърде отекчителен, пък и не съм сигурен дали може да се изчерпи въображението на политическия българин. Засега толкова.



Тагове:   кандидати,


Гласувай:
0



1. krotalka - Ежемесечно се купуват гласовете им!
05.07.2009 12:44
Нали не плащат ток, вода, данъци и т.н.
цитирай
2. lado - Царя е тъп и мързелив (подкрепено и ...
05.07.2009 13:01
Царя е тъп и мързелив (подкрепено и от изказването на новия датски "бисмарк" Могенс Камре преди ден).
EEEEEEE, и аз подкрепям!
цитирай
3. lambo - Циганка от Пловдив
05.07.2009 13:38
Не щем да го видим Догана ... Ама к'во да праим ?

Дадоха по 200 лв. на семейство и ако след изборите бройката не излезе ...
живи няма да останем
цитирай
4. анонимен - Maйнето
05.07.2009 17:56
Дабре каано чичу !
цитирай
5. анонимен - samo DPS
05.07.2009 22:35
DPS ste speceli
цитирай
6. анонимен - samo DPS
05.07.2009 22:38
DPS ako speceli kvo ste napravi
цитирай
7. анонимен - Това с купуването на гласове е като ...
06.07.2009 05:16
Това с купуването на гласове е като със спирането на прословутите еврофондове. Някой се опитва да ви убеди, че парите не стигат, не защото са окрадени, а защото марсианците са ги хипнотизирали. Истината е, че кинти има достатъчно. Просто НИКОЙ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ИСКА ДА ГИ РАЗПРЕДЕЛИ СПРАВЕДЛИВО! Нито са ви виновни циганите, нито турците.
цитирай
8. анонимен - kolko ti platixa
06.07.2009 23:56
Kolko ti platixa za tazi glupost kojto e napisana.Dokato ima takiva kato tebe Darzavata ni ste e takava,no ve4e njma da e takava i ti otidi da razvjvash znamenata na BSP i DPS v Sibir ili v Anadola.Vie i vashite idoli"PRODADOXTE BALGARIA".
цитирай
9. анонимен - RE: DPS ste speceli
08.07.2009 14:03
анонимен написа:
DPS ste speceli

Da ama ne specheli :-P
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543478
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031