Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2009 22:57 - Идат нови избори. В София.
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 743 Коментари: 0 Гласове:
0



Кой ще седне на стола на Б.Б.!?

image

PlovdivMedia - Кой ще седне на стола на Б.Б.!?

Още в изборната нощ, когато се разбра, че Борисов ще сдава поста си, партиите започнаха да кроят сметки за столичната кметска битка. Едните видяха възможност да затвърдят победата си, други за частичен реванш, а трети просто да бъдат забелязани.

Христо МАРКОВ


За разлика от парламентарните избори сега процедурата е значително олекотена. Например за независим кандидат-кмет се изисква единствено подписка от 500 души, което си е детска игра за желаещите. Не се иска дори паричен депозит.
Фаворитът на ГЕРБ е главният архитект на столицата Петър Диков, който си спечели име на професионалист и относително независим от партийните централи. Подхвърли се и името на заместника на Бойко Минко Герджиков, но пък той е от видните и продължителни агенти на ДС, което го прави крайно неприемлив за софиянци.
И от тук започват сметките и екзотиките, които ще наблюдаваме през ранната есен. Най-вероятно на 24 октомври тази година.
Първият, който заяви намерението си да се кандидатира е виртуалния председател на Българската интернет партия /БИП/ Добри Божилов. Партията не е официално регистрирана и той вече стартира подписка в сайта на партията за издигането му като независим. Лансира и основното мото на кампанията си: „Край с кучетата, мръсотията и гей парадите...” Самият Божилов е основател на партията, автор на политическите тези и е интернет предприемач, с дейност основно извън страната. Със същите мотиви участие заявяват и ред малки формации, обречени на забвение. Изчезналата Демократическа партия отново може би ще заложи на атрактивния Тити Папазов като на миналите софийски избори, а НДСВ са най-акивни в заявката си, след като юпитата от Лондон бяха изритани от Народното събрание. Спряганите имена, които ще имат задачата да върнат част от завяхналата слава са Владимир Каролев, Милен Велчев и Огнян Герджиков. Според източници от „Врабча” е обсъждано сериозно и името на Любка Качакова. Разбира се, последната дума ще има пак подалия оставка Симеон, кадет Рилски.
Има и още съвсем реални изненади и познати лица, които трябва да държат исо на големите играчи. Вероятно ще се върне в изборната баталия бившия софийски кмет Стефан Софиянски, издигнат от РЗС на Янев. Да припомним, че в края на 40 НС той се присъедини безусловно към групата на РЗС. В стройните редици на „Атака” се обсъждал варианта на еманципиране на партията и най-често се споменавали имената на две дами - самата Капка Сидерова и журналистката от СКАТ Калинка Крумова. По този начин Волен съвсем щял да затвори монопола на семейството и бургаската телевизия в националистическата си формация.
Синята коалиция засега се ослушвала за съвместна кандидатура с ГЕРБ, но вече почти са одобрени Мартин Заимов – класирал се на второ място на миналите избори за софийски кмет и на дългогодишния общински деец Владимир Кисьов.
В БСП единственият, който индикира желание за битка в София е Георги Кадиев, който вече получил одобрението на досегашния коалиционен партньор на социалистите ДПС. Обсъждан бил въпроса и с кандидатурата на отпадналия от следващия парламент Младен Червеняков, както и на Димитър Дъбов – също
артисал от депутатски имунитет.
Тези дни била забелязана и неповторимата Мария Мисса около централите на Гергьовден и Лидер. Според нея и ръководството на личната и` партия ЕНП, мажоритарната кампания на бившата парламентарна мисска в
Пловдивска област била много успешна и участието в борбата за кметския стол, макар и без шансове за успех, щяло да напомни категорично, че малките политически субекти не са загубили съвсем любовта на електората. Сондажите били за подкрепа на Кошлуков, Севлиевски и Люден Дилов-син – все нейни бивши коалиционни приятели. Така и трете партии имат реалния шанс да повторят съдбата на Комунистическата партия в САЩ, която от началото на 20 век участва във всички избори за сенатори и нито веднъж не пласира представител в законодателния орган. Всъщност, май не е нахвърлила и 1% повече от век.
Както е тръгнало – на българите избори им дай. Свършват едните – почват другите. Като римляните сме – „дай на плебса хляб и зрелища” и си гледай кефа!


Тагове:   мара мисса,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9565198
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930