Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2009 12:44 - Балонът Обама май се спука...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
0



Балонът Обама май се спука

image

PlovdivMedia - Балонът Обама май се спука

Балонът Барак Хюсейн Обама се спука за по-малко от година. В САЩ отдавна премина „обама-манията” и сме свидетели на най-бързо угасналата любов в американската политика.
Христо МАРКОВ
Докато света се захласваше по срещата в Италия на най-могъщите държави в света, условно неречени Г-8, таблоидите се пълнеха с леко пияния Медведев /което си е комплимент за руснаците/, избирателите на Ботуша крюкарски коментираха поредните забежки на нежния фронт на техния Берлускони, а французите гадаеха къде е Карла Бруни, в САЩ се дивяха на техния чернокож владетел, съвсем забравил, че предизборните му обещания бяха за преборване на кризата най-вече с мерки, насочени към вътрешната политика.
По същото това време най-голямата агенция за проучвания в САЩ „Расмусен рипортс” оповести, че рейтингът на Барак Обама се е сринал до най-ниското равнище от всички обитатели на Белия дом след година властване. В момента дейността на Обама се одобрявала едва от 32 % от всички анкетирани, а цели 37% категорично не я харесват – останалите са настроени по-скоро негативно към президентската институция. Социално чувствителните американци не одобряват загърбването от страна на Обама на икономическите проблеми на страната, а в същото време не пропускат да отбележат, че първата дама Мишел се появила на срещата в Москва с чантичка за 6 000 долара от крокодилска кожа на бутиковата компания Ви Би Ейч. Американските медии съвсем открито коментирали , че откакто е поел кормилото във Вашингтон Барак Обама е абдикирал от вътрешните проблеми на страната и единственото, което е направил е да нареди печатането на инфлационни долари, между впрочем типично лява идея, както можеше и да се очаква. В същото време се ориентирал към безкрайни пътувания със семейството си, преди всички в страни като Русия и Гана, където е възприеман по-скоро като планетарна екзотика, отколкото като сериозен държавник.
Все повече се увеличават и критиките от страна на консерваторите в Сената, които неколкократно поискаха дебат за удивително толерантното отношение на президента Обама към авторитарните режими в Арабския свят, особено възмутителна била топлата му среща с Маумар Кадафи – все още считан оттатък Атлантика за един от бащите на световния тероризъм и ислямския фундаментализъм.
Всъщност наблюдаваме безпрецедентно сриване на доверието към един популистки лидер в най-могъщата световна сила, което идва да ни припомни, че никой народ не е застраховен от грешни избори и дано някои от нашите политици се поучат от кратката президентска съдба на Барак Обама.


Тагове:   САЩ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9569485
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930