Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2009 14:12 - Комунист си изплаква мъката на ракия...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1633 Коментари: 1 Гласове:
1



Истинският социалист: Инатът на Станишев е за лична далавера


Съседът Д.Т. след изборите е като сцепен. Най-напред се изпокара с комшийте в квартала, после писа някакви призиви до „другарите в София”, а в последно време премина към самоизмъчване: „Какво да печелим, аз не мога да накарам жената и дъщерята да гласуват за БСП-то, тръгнал съм агитатор да ставам.” Снощи го срещам пред блока и получавам покана: „Останаха едни пари от изборите, ела да те черпя една ракия, че не мога да си намеря място.” Предчувствам поредната тирада за „столетницата” и привлечен от информираността на комшията по делата на червените в Кършияка, па и в София на драго сърце се паркираме в кварталната кръчма.
Още не са ни сервирали и го подкачам за проведения им Национален съвет и оставката на Станишев. „Пишат вестниците, ама никой не споменава, че Националния ни съвет е от 181 души, а гласуваха 151, значи 30 въобще не са отишли, даже се говори, че някои от тях са напуснали и партията – и продължава социалиста-кършакалия – Аз даже идея си нямам как 29 са гласували срещу Станишев. Бях делегат на конгреса и изборите си бяха предварително уговорени от Ивелин Николов и Дъбчето/Димитър Дъбов/, които раздаваха написани имена, за които Сергей държал да бъдат избрани. Нямаше мърдане, защото ни следяха по региони как гласуваме.” Подкачам го дали водачът им тук Георги Гергов е бил на съвета им – „Ами, да не е луд? Като му се обадили да го канят на съвета той им казал, че подкрепял идеите на Герб, ама нямало как да откаже на Сергей и затова се включил активно в изборите. Нищо чудно сега да стане и член на Герб или да си плати, където трябва. И телевизия, и вестник си има. То се знаеше неговата каква ще е, ама толкова ни е акъла.” Припомням му 1999 г., когато същия местен олигарх се закле във вярност на Иван Костов и СДС в местен ежедневник, но събеседникът ми поглежда воинстно и се връщаме към темата за соц-ръководството.
Преполовили сме ракията и зажаднелият за откровения социалист Д.Т. продължава: „ Тоя бройлер Станишев каза, че няма от какво да се срамува, но в партията се шушука, че ако не е лидер след изборите ще стране страшно. Всичко, Ицо, и при нас е за пари. Сергей просто го е страх да не разровят около него, как ще се отказва от партийната власт?! Темата за съветниците му е табу, мълчи и като го питат откъде бяха тия огромни пари дето платихме на евреите на Зилберщайн за клиповете и разните им проучвания. Никой и дума не отваря за колко изхарчи Кирчо Добрев за младежкото му „Презареждане”, за премиерските съветници Росен Карадимов и Азер Меликов също се мълчи, а да не говорим, че ако не е председател Сергей ще трябва да отговаря за круизите с Елена на яхтата на Баневи, за заменките на брат му по Черноморието, за „Еврофутбол” и Орешарски, който го назначи Васил Божков, за спонсорите на приятелката му за документалните и` филми, за такива като Ивелин Николов, Дъбчето, Альошата Маков Даков, за Корнелия Нинова и „Булгартабак”, за АЕЦ „Белене”, за още куп такива неща”.
Спирам вдъхновението на събеседника с поръчка за втора ракия и питам пак за оставката, но стария социалист е в тремор: „Жан Виденов си отиде с достойнство, защото знаеше, че не е оцапан с далавери и кражби, че няма да се намери нищо около него, а този го е страх, че ако не е шеф на Позитано ще му лъснат всички далавери и първите, които ще му разкатаят фамилията са неговите хора, които той доведе в БСП. Като се почне от Кутев, та се стигне до Кирчо Добрев и Вигенин. Неговият кръг е кръгът на младите олигарси. Станишката ще направи това, което Вие, демократите, не можахте да направите с БСП, ще ни ликвидира окончателно, да знаеш.”
Между двете глътки се вглеждам в комшията. По своему разбира живота, с неговия си аршин мери, но във всички случаи не е от „червените олигарси”, дори на местно ниво, карали сме се през годините зловещо, а сега ми става някак си ... симпатичен. Нали съм си с меко сърце... Преди години купих на хлапетата спрей да напишат на гаража му „Жан Вължан”, той се оплака в районното, а сега си седим и кимам сантиментално към него. Решавам да сменя националния анализ с местен и го питам за Пловдив. Този път започва по-смирено: „Всъщост листите се одобряваха от Гергов, защото той ни издържа, даже сбирките на местната организация си правим в „Ленинград” /хотел „Санкт Петербург”/, ако искаше можеше да води и двете пловдивски листи, но нещо се възгещиса. Той обича да залага на сигурно. Вероятно Първанов му е казал да не се кандидатира. Иначе се провалихме тотално, няма какво да го увъртаме. Баташки знаехме, че не може да спечели, но защо сложиха Захари, който е загубил всички избори в града или ти както му викаш Шукариту – ми той прилича на Вигенин, бе Ицо. Ама Гергов си го харесва и обича. И каква беше тая кампания: „Елате в „Ленинград” на среща с Ламбо и ще получите целувка”. Пълна идиотия. Дойдоха двайсе бабички, но като видяха колко е кила се отказаха и те от целувката и си тръгнаха. После ме бъзикаха, че съм станал сводник на дърти години. Добре, че циганите ни дадоха сериозно рамо в някои секции, а можехме да се разминем и с втория мандат. Иначе сгромолясването ни е пълно. В двата пловдивски района избрахме един бивш министър, който няма и да се весне в града, един провалил се във всички избори безличен човек, а в областта още един министър, който не искат да го видят, дори в родния му Първомай и едно красиво цигане, което е най-качествения ни представител. Жалка картина и срам за пловдивчани.” Напомням му, че съгражданите ни не гласуват за левите от години и парирам следващата тирада.
Решаваме да не пием трета ракия. Разпаленият Д.Т. ме предупреждава да не го споменавам директно - „те нашите, ще се сетят, ама все пак...”. Дължа му го, разбира се...



Тагове:   Станишев,   оставка,


Гласувай:
1



1. анонимен - „Жан Виденов си отиде с достойнство, защото знаеше, че не е оцапан с далавери и кражби"
09.09.2010 13:50
Така е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543504
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031