Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2009 19:02 - Червен Владика /Пловдивския Николай/ говори с неговия си Господ ?!
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3745 Коментари: 4 Гласове:
1



Говори`  ли с червения Господ по изборите Митрополита Пловдивски Николай ?

 

            Въпросът съвсем не е странен или нелогичен, защото по изборите Пловдивския патрика Николай в противоречие с каноните взе дейно участие в политическите битки. От покоите на Негово Високопреосвещенство се пръскаха към пасомите Му политически благопожелания, обещания за „споменаване в молитвите”, подкрепи след разговор с Бога, абе всичко си бе както си трябва, ако тези излияния на духовния ни водач не ги насочваше само и единствено към една партия – любимата Му червена столетница БСП.

            Още в началото на предизборната кампания на 22 юни бе приет в селенията владишки самият Тодор Петков, областен управител и водач на социалистическата листа в 17 МИР. Последваха дежурните клетви и уверения в подкрепа и победа, снимки, на които митрополита светеше с позлатен посох и празнични одежди.  И след  владишките проглеждания Тодор Петков вече чакаше  депутатския стол. Резултатът е известен вече.

            След областния управител коренопреклонно  при патриката се представи другата червена шпага – градската мажоритарка Илия Баташки. Сценарият на 30 того се повтори: снимки във владишките покои, накичен като елха митрополит, самоуверен социалист и много журналисти. Но този път Николай Методиев Севастиянов бе в особен религиозен транс и директно ни уведоми, че за Партията червена говори лично с Бога: „Преподавам Ви Божията благодат и благословия и на добър час, доц. Баташки. Винаги ще Ви споменавам в молитвите си”. И тук резултатите са известни – на Баташки не помогнаха нито автобусите от родното му село Дебращица, нито владишките прозрения, нито коктейлите „с целувка от Ламбо”.  Менда Стоянова си го отвя унизително, ведно с николаевите заклинания.

            Журналистическата гилдия се направи на ударена за симптоматичните „провидения” на пловдивския владика за желаните резултати от него на изборите, които направо получил  в разговор с единствения Му началник.  Кандидатите от БСП били уведомени лично от Негово Високопреосвещенство, че „видял” в резултатите им много от неговите любими числа, което си е сигурен знак за победа. А любимете числа на патриката са 3 и 7 и затова джитка Божия служител с автомобил с номер  37 37. И се запитах дали пък Николай не е почитател на Кабалата, защото се знае, че от любимите му занимания е общението с масоните. Още като викарий на Софийския митрополит,  Николай лично разреши извършването на масонски ритуал от българските ложи в столичния храм „Света Неделя” . Да, ама нито числото 3 /на Света Троица/, нито свещеното 7 не помогна на партията Му.  Тодор Петков взе в областта 45 171 гласа /само една 7-ца/ и бе отвеян от Димитър Лазаров с 72 722 – с  цели две седмици в резултата. В Пловдив пък Баташки получи 36 635 гласа, но в резултата тройките се неутрализираха от дяволските шестици и избирателната промисъл бе към съперничката Стоянова с цели 82 001 гласа. Та владишко-масонската кабала не проигра за любимите му кандидати – „светоуправниците”, както ги наричаше при посещенията.

            Окончателният пирон Николай Севастиянов заби на любимците си в изборния ден. Явило се негово Високопреосвещенство да гласува с антуража си в секция до Понеделник пазара, станали му на крака членовете на комисията, фотографите го щракали като филмов герой, а той позирал като съща Парис Хилтън, но след като влязъл в стаичката директно си пуснал бюлетинките без втори печат, та ги направил невалидни – окончателно и безвъзвратно си харизал гласа на вятъра светиня Му. Застъпникът на Герб в същата секция в Техникума по битова техника Иван Стефанов после разказваше: „ В този миг се убедих, че  БСП губи изборите. Щом „божия” им наместник не знаеше как да ги подкрепи, работата им е спукана.”

            Но загубата на БСП съвсем не смути пловдивския наместник на Бога, а отбеляза Рожденния си ден с подобаващия за него блясък и дандания. В деня, в който Дядо Николай навърши 40 год. отново се изсипа цялото червено воинство. В „Света Марина” се изсипали накуп Тодор Петков, Илия Баташки, Петър Мутафчиев  множество червени бабички и задължителните „червени мобифони-олигарси” Петър Манджуков и Георги Гергов, а персонални телеграми изпратили Гоце Първанов и Сергей Дмитриевич. Към патриката заваляли подаръци във вид на златни ръкавели, кристални сервизи и други бляскави дарове. Раздавал се и курбан на миряните, за да е пълна бутафорията владишка. Аз пък си спомних думите на бившия шеф на вероизповеданията проф. Христо Матанов по адрес на пловдивския наместник: „С него Пловдив ще има ежемесечни скандали”.  Сетих се и за  порицанието Му  през октомври 2008 г. към отец Гарена от Кърджали, който си позволил да отправя плътска съблазън към женствения ни премиер Станишев с думите "Господин премиер, Вие сте пич!", та трябваше да последва нарочно покайно писмо, защото Патриката ни се усъмни, че отеца поискал директна съблазън от премиера.

            Иначе сребристото беевме, последна серия със запомнящия се номер 37 37 /някои твърдят, че номерът двукатно повтаря неканоничните години, когато е станал митрополит/ продължава да пори пловдивска епархия и да разнася свещенните Му телеса по богоугодни дела. Понякога за тържественост го придружават момчетата от Митрополитския хор .  Само лека тъга е обладала помислите на Владиката – съмнението у  миряните, че той говори с Бога, след като се провалиха „светоуправниците” Му, а на всичко  отгоре се схвана и ръката Му  пред избирателната урна, та пусна невалидна бюлетина. И с право  верноподанниците в Богоспасяемата Пловдивска епархия се кръстят с религиозен страх дали това не е знак за дейния  Патрика.  Иначе  е ясно, че е знак за партията и приятелите Му...

 




Гласувай:
1



1. krotalka - Толкова лоши неща чух за него,
22.07.2009 19:08
че само 1/3 да са верни, заслужава да се пържи в катрана на оня свят!
цитирай
2. boristodorov56 - По-големи от нашите кумънизки мърши са само
22.07.2009 19:15
руските.

Поп Николайча Лудия!
Нали се знае, че е бил клиент на клиниката на 4-ти километър в София?
Ето информация за факта:
http://hinkoff.blogspot.com/2008/12/blog-post_28.html
цитирай
3. toross - За съжаление
22.07.2009 20:10
нещата са изцяло верни и да не забравяме, че и миряните в епархията си имаме вина за този човек - меко казано - странен.
цитирай
4. krotalka - Много меко е това - странен!
22.07.2009 21:08
Въобще не е странен, сбъркан е! Не му е мястото там!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9560986
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930