Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2009 16:42 - Голяма или циганска Богородица в Пловдив
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3816 Коментари: 5 Гласове:
5



Голяма или циганска Богородица в Пловдив

 

            Вчера бе един от най-големите християнски празници официално, канонично наречен Успение на пресвета Богородица или Голяма Богородица, празнуват един куп именници, църквите се изпълват с миряни, някъде се почитат чудотворни икони, другаде се правят курбани – въобще, голям, светъл, християнски празник.

            Някъде е така, но в Пловдив отново тържествуваха и се радваха ... циганите, защото още от рано сабахлем всичките храмове осъмнаха окупирани от бандите на просяците-цигани. Писал съм и друг път за това типично пловдивско явление, но нашествието на цигани около храмовете на подобни празници вече не се търпи. Това е някаква идиотска традиция в тукашните цигани,  която тихо и мирно се приема от общинари и полицаи. А нали още миналата година зам. кметът Руси Панчев гръмко обяви, че се създавал някакъв „кризисен щаб в общината за борба с просяците”. Някой да е видял „борбата с просията” ?!

            Още в ранни зори единствения храм в Кършияка „Св. Иван Рилски” е обсаден от мобилни групи циганки и циганета с целия атрибут на престижната си професия – „осакатени” ръце и крака, пеленачета, които подозрително спокойно спят в парцали, виещи дърти циганки, че „умиргат от град”, а зад пощата в съседство с храма паркира зелена „Лада”, от която се исулват цели шест циганета и след кратък инструктаж от едър мъжага се втурват с китки да предлагат цветна радост за вярващите. Цената на обраните от нечия градина букетчета в чест на Богородица е преференциална – твърдо 2 лева. Докато стигнеш до храма си удостоен със специалното циганско внимание на просяци и амбулантни търговци поне десетина пъти. Отщява ти се и благотворителност, и пожелания за здраве и берекет, и свето смирение в деня на пресвета Богородица, най-малкото защото миризмата в жегите около тях е нетърпима. Разбира се, „органите на реда”, които обикалят в такива празници близо до църквите приемат просешката вакханалия като непроменим пловдивски интериор, а си има текстове в закона /чл. 329 от НК/, според които трябва да бъдат санкционирани странните люде, но кой да им каже, кой...

            В деня на Голяма Богородица минах през четири пловдивски храма и навсякъде картинката на банди цигански просяци бе една и съща. Протегнати пластмасови чаши от кафе, псевдо-сакати молители, агресивни стари циганки, млади „майки” налягали по тротоарите, „продавачи” на букетчета и свещи – просто да се чудиш в деня на светъл християнски празник ли си или на поредната циганска вакханалия. И се чудя толкова ли е безсилна пловдивската община да осигури на миряните поне в празничните дни относително спокойствие в пътя им до храма. Тази цигания е просто нетърпима! Ненужно е да се разчита на пловдивската митрополия, защото нейния глава патриката Николай се интересува повече от луксозните лимузини, златните часовници и обувките от крокодилска кожа, но нали в общината има цял заместник-кмет по тази част?...

            Като кмет на Букурещ настоящият президент на Румъния Траян Бъсеску за един месец изчисти града от пълчищата просяци само с едно микробусче и крути мерки, та мамалигарите-цигани тръгнаха из дебрите на демократична Европа, но ги няма в  тамошните предели. Толкова ли е трудно да се направи това и в Пловдив? Па после, ако искат да се засилват и просяците-майни към европейските столици – важното е тук да ги няма. Толкова е простичко, но явно няма нито желание, нито воля, а може и някъде да се крие поредния интерес – нищо чудно да се появи  неправителствена организация за защита на масовата пловдивска просия...

 

 

 

 



Тагове:   пловдив,   община,


Гласувай:
5



1. анонимен - Един милиард помощи на година за циганите
18.08.2009 14:48
Най- после получих това, за което не спирах да притеснявам Министерството на труда и социалната политика вече десетина дена. Дори ме удостоиха с телефонно обаждане! (Брех, каква отзивчивост към редовия български гражданин!) Преди няколко дена попитах от чисто любопитство, какви помощи получават циганите в България, какво парче от баницата отчупват. Понеже темата се оспами и олигави от всякакви дебили с псувни и абсурдни призиви, да оставим "бедните" цигани, рекох си да отговоря тук.
Защото отговор има и то доста подробен. Това, което успях да запиша след раговора на късче хартия:

Бюджетът на Министерството на труда и социалната политика за 2009 г бил 1 148 507 160 лв!
С тези пари трябва да се обслужат програми, като помощи за осигуряване на заетост, помощи за хоарата с увреждания, заетост при хората с увреждания, социални услуги в семейната среда, помощи за безработни лица над 50 г и още една камара програми и мерки.
Следва интересното:
915 507 078 лв от горепосочените отиват за ... циганите в България, останалите се разпределят между наистина нуждаещи се - инвалиди, пенсионери в затруднено положение, временно безработни, съкратени в напреднала възраст и пр.
Един милиард на година за ТРАЙНО БЕЗРАБОТНИТЕ! Пиша го с главни букви, защото мисля (за мен лично) това да е второто име на българския циганин!
И друго:
Тази цифра растяла от няколко години средно с 8% на година.
352 880 "трайно безработни" прибират под формата на 12 социални програми за подпомагане почти 1 милиард.
Останалите 233 милиона се разпределят между 216 087 истиснки нуждаещи се.
Попитах, " че това идва около 2500 лв, като се разбие!!!". Отговора се забави доста, но последва: "Естествено, че чистата сума не отива в ръката на ...........Има разходи и по самите програми и пр. Но да не се лъжем- нищетата и мизерията вече не са често съпъстващ фактор при "затруднените". Поне не и в големия си процент. За това разбира се има заслуга доброто ръководство и работещите програми"
Тук усетих лека гордост, но си казах "и добър български гръб, да обезпечава тия работещи програми и добри ръководства..."
Та...
Кой казваше, че на нас все някой ни пречел? Не е верна тая работа! Не е "все някой", да не се лъжем!
Подчертават хората, че значителна част от сумите (според ситуацията от 15 до 35/40%) отиват като разходи по самите програми, структури и организации, но тя(сумата) не се променя като краен резултат. Това милиардче не отива по предназначение, а продължава да хрантути в безполезна и безперспективна насока.
Нещо повече:
Отчитат се и 24 804 еднократни помощи за възрастни "пенсионери с ниски доходи", еднократно и безвъзмезно придобиване на общински жилища; както и изплащане на наем при ползване на такива, като вътре влизат и изплащане на ежемесечни сметки по различни видове потребления. (тоя абзац е повече от ясен за кого се отнася).
В този милиард влиза дори и ... интеграционни добавки (?!) Пари на ръка да ... се смесиш с хората! Уау!
А иначе, извън интегрирането, на "трайно безработните", са осигурени малко над 14 000 работни места(4 700 в преработваща промишленост) , отворени са 6 национални програми за осигуряване на заетост, но от началото на годината до края на юни, интерес са проявили едва 521 "трайно безработни".
Желаещите от тях да придобият квалификация и минат обучение са едва 246 души до момента, при 466 за миналата година.
За сравнение - само за първите три месеца от тази година, почти 87 000 българи са започнали работа, а 4 772 души са минали преквалификация или обучение.
А другата дума за "трайно безработни" била "хора в неравностойно положение". Така ме информира човека от министерството. Дори си позволи лукса да се разсмее за част от секундата, чу се ясно по телефона.
Мен пък не ми е смешно:
1 000 000 000 лв за циганите в България. За другите, каквото е останало след лапането - 233 000 000 лв.
http://www.vestnikataka.com/forum/index.php/topic,19831.0.html

Една Сороска Мръсница, на средна възраст
1) Работещите бели майки имат средно по 1 детенце, на което се полагат мизерните 35 лв. месечно. Но и тях не ги дават гадовете. Защото родителите като работят, имат доход бруто !

2) Неработещите мургави майки имат средно по 6 чаавета. На всяко чаааве се полагат 3 (три) вида детски едновременно, общо 100 лв. месечно. Или на тези майки, им плащат средно по 600 лв. на месец ! Защото като отказват да работят, нямат доход бруто !
http://lambo.blog.bg/politika/2009/08/17/edna-soroska-mrysnica-na-sredna-vyzrast.381440
цитирай
2. toross - Напълно съм съгласен -
18.08.2009 18:22
наблюденията са точни
цитирай
3. анонимен - Drugs Medical Nursing
06.07.2011 22:45
What Are Schedule 2 Drugs http://www.tascamdr07.com/ - cheap phentermine price Phen-Fen, a combination of Phentermine and Fenfluramine, was very commonly used in the 1990's, however, combing these weight loss medicines has now be banned. http://www.tascamdr07.com/ - cheapest phentermine
цитирай
4. анонимен - Depressant Drugs Side Effects
09.07.2011 15:08
Dental Student Drug Dealer <a href=http://www.oakhillstore.com/>generic accutane without prescription</a> Some people have severe acne that has broached the mild and moderate categories and requires urgent medical attention because it has caused such a loss of quality of life in the people that are afflicted with it on a daily basis for several year stints sometimes. <a href=http://www.oakhillstore.com/>isotretinoin accutane</a> Rash only occurs in 7% of people. http://www.oakhillstore.com/ - buy isotretinoin for acne In a small minority of cases, it causes thoughts of depression or suicide.
цитирай
5. анонимен - Nugunsosews
26.11.2011 15:38
Nugunsosews, http://www.cellar61.com/ - levitra generique Assurez-vous de prendre Cialis 10mg ou 20 mg environ 30 A 60 minutes avant toute activitAВ© sexuelle, sachant que celle-ci peut avoir lieu dans les 48 heures suivant la prise. <a href=http://www.cellar61.com/>levitra pas cher</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542015
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031