Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2009 17:08 - И пак за случая с детенцето от Асеновград...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3731 Коментари: 6 Гласове:
3



  Как държавната машина смаза психиката на едно дете

image

 

PlovdivMedia - Как държавната машина смаза психиката на едно дете

Полицейски ескорт, 25 тежковъоръжени момци, съдия-изпълнител, прокурори, психолози, истерични пристъпи, заплахи за самоубийство, възмутени граждани, забрана за достъп на журналисти... И всичко това не за задържане на опасен сериен убиец или мащабен наркотрафикант, а за „предаване” на едно седемгодишно дете на майката, но то пък искало да е с биологичния си баща.

Христо МАРКОВ

Да, сагата с Тодор Василев и сина му Павел приключи в полза на Полша и майката Барбара. Асеновград и
България да духат супата, защото „операцията” брилянтно бе ръководена от комисар Баненкин и едната страна е удовлетворена, прикрита в кола със затъмнени стъкла. За капак в екшъна се включили и представители на Агенцията за закрила на детето, под чийто благороден поглед бащата е окован в белезници за всеки случай. Същия ден либийският терорист Меграхи бе освободен от затвора по хуманни причини, ескортиран само от един полицейски служител, независимо че е организатор на касапницата в самолета над Локърби, Шотландия, а в членката на ЕС България един баща и детето му бяха удостоени с вниманието на цял тежковъоръжен полицейски взвод.
Не коментирам съдебните решения в Полша относно все още неразведените родители, както и решението да се предаде детето на майката, но в спорещите страни едната е очевадно ощетена, просто защото е имала съдбовната предопределеност да се роди в
България. Каквото и да се случи от тук нататък малкият Павел няма да си спомня с добро за родината на баща си. В спомените му ще останат въоръжените полицаи, белезниците на ръцете на татко му, писъците и колите със затъмнени стъкла. Една държавна машина смаза психиката на едно дете, което по рождение е български гражданин, толкова, колкото е и полски. От тук нататък кошмарите му ще бъдат свързани с родината на татко му и всесилните чичковци, които го „разпределят”, където то явно не желае да бъде.
В целия пъзел остава пълна мистерия какви междудържавни механизми използва
България, за да защити правото на мъжката страна в спора. Вярно е, че решение на съда не се коментира, но и не означава да се демонстрира пълно пренебрежение към основно човешко право, каквото е правото на защита. Нещо повече – асеновградският баща бе подложен на полицейска акция, каквато няма към нито един подземен бос. Кому бе нужно всичко това? Следене, примамване, арест, белезници, полицейски ескорт, викове и сълзи. Демонстрация на сила, подчинение на международните норми или „приятелско” отношение към Полша? Никой няма да отговори, разбира се. На случая се гледа като към поредното „парче” от катадневната работа на съд, полиция и прокуратура. По-простичко казано - тежък инфантилен опит за себедоказване, но от него държавата ни загуби един, а може би и двама свои граждани. И къде тук са Гиньо Ганев, Божидар Димитров, Агенцията за защита на детето – все хора, които трябва да се грижат за правата на българите тук и зад граница?
Както винаги на бащата единствената надежда остава съдът в Страсбург и иск не срещу Полша или бившата му съпруга, а срещу
България. То така си и трябва.



Гласувай:
3



1. lado - При целия този дефицит на държав...
21.08.2009 21:00
При целия този дефицит на държавност продължават да копаят в глухия забой на безнадеждното съсипване на малкото останали българи, готови на креативно поведение и натикват мислещите в чувала на непукизма и емпириокритицизма...
цитирай
2. toross - Абсолютно, абсолютно ...
21.08.2009 21:25
тая държава съвсем отива към бавно, но сигурно заличаване...
цитирай
3. анонимен - това днес е трети блог по темата, в ...
21.08.2009 21:53
това днес е трети блог по темата, в който влизам...
не може толкова неща да не са ни наред - а правораздаването да е шест!
Ще кажете - все от някъде трябва да се започне,
за съжаление започваме все от изгубените битки...
цитирай
4. анонимен - Феминизмът и строителствто на новия световен ред.
22.08.2009 00:20
Нещата са по-сериозни и на по-глобално ниво, свързани са с феминизма и строителството на новия световен ред.

henrymakow.com - exposing feminism and the new world order
http://www.henrymakow.com/index.html
цитирай
5. анонимен - външната политика
22.08.2009 15:32
май не бива вече да се учудваме че това се случва защото от много години външната политика на България се изразява в "сваляне на гащи и надупване" (това поне е дълготрайна линия следвана от всички правителства)
цитирай
6. анонимен - Предатели
27.02.2011 23:00
Така "зашитават" правата на българите нашите избранници!

В случая със Спаска Митрова пак клекннаха на Македония. Абсолютни леваци!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542284
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031