Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2009 13:09 - Луд патрика срещу Чиконе - Мадона
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3017 Коментари: 4 Гласове:
3



    Светиня Му Николай Пловдивски срещу Мадона

image

PlovdivMedia - Светиня Му Николай

Пловдивски срещу Мадона

Пътуващата трупа от православни свещеници, подчинени на
Пловдивския патрика Николай предприеха подготвителна офанзива срещу концерта на Мадона. На авансцената излезе и самият режисьор на спектакъла, призовавайки Бог и Св. Йоан Кръстител да попречат на концерта, насрочен за 29 август. Лошо няма, но прозира елемент на пошъл артистичен спектакъл в каквито се специлиазираха нашите духовни водачи.

Христо МАРКОВ

За концерта на Луиза Вероника Чиконе се знае от началото на година. Нали така? Датата /29 август/ на позорището също е известна от тогава, нали? Издават ли се църковни календарчета с всичките православни празници? Издават се. Пише ли там, че на 29 август е печалното събитие с отсичането на главата на кръстителя Господен? Пише. А чете ли
пловдивския владика православния календар? Предполага се, че го чете. Ами тогава какво прави православния страж осем месеца, та не протестира срещу скверния концерт на г-жа Чиконе? Що не драсна гневливото излияние още през януари и да предупреди, че ще призове пасомите си да не ходят на концерта? Можеше организаторите да го послушат, както направиха шефовете на пловдивския театър и спряха цяла постановка заради Неговото Високопреосвещенство.
Не го е направил владиката, защото през януари или февруари, откогато се продават билетите за концерта не е имало изгледи да Му обърнат медиите внимание, а светиня Му много обича камери и обществена фиксация. Според изявлението Той с „тревога научил от родители, загрижени за доброто възпитание на своите деца, че Мадона прави концерт, не без ясна умисъл за провокация” и се втурва в борба с поругателката на вярата.
Да, може би щях да му повярвам, ако самият Николай като викарий на Св. Софийска митрополия не наруши каноните и разреши масонски ритуали в провославна църква на погребението на Илия Павлов. А нали е знайно, че храм, в който са допуснати масони трябва да се смята за осквернен, според православните догми? Нали точно зидарите стоят и зад икуменическото движение, което е толкова невъзвидяно от светите отци?
И въобще БПЦ през последните години излизала ли е със смислено и категорично становище за каквото и да било, различно от собствените и` интереси – и винаги в случаи от материален характер: храмове, гори, земи, свещи или заплати. Да е чул някой становище на светите отци за такива фундаментални въпроси на вярата като демографския срив, семейните ценности, абортите, рушащите се църкви по селата или комунистическия терор срещу православието?! Няма и да чуете, драги читатели, освен владишката констатация за „нечестивия и беззаконен иудейски цар Ирод”, с чиято заповед е погубен Св. Йоан Кръстител.
Кой знае защо не се учудвам, че нашият
пловдивски владика следва смело примера на руските комунисти, които призоваха Мадона да не опорочава святото място на площада на революцията в Санкт Петербург и да изпее „Марсилезата”, а българските им побратими направо я поканиха на Бузлуджа.
А иначе слабата певица Мадона тръгва като сираче на 5 год. от италиано-френско-канадско семейство на емигранти и стига до Гинес като най-печеливша певица с над 500 млн. долара състояние. Искам да кажа, че кариерата и` е почти като от трудовете на Маркс и Ленин - от пролетарско чедо да несметно богатство. Дали пък тук някъде не е разковничето в мнимия клерикален протест?! Нали за концерта млади и стари отдавна разграбиха билетите от 150 до 300 лв., напук на кризата в
България. И църквата не си задава въпроси защо провокацията привлича феновете, а се потапя в ширналата се съблазън, проповядвана от израсналата в католическо семейство певица.
И накрая да припомним на Светиня Му Николай
Пловдивски, че преподобни Силуан Атонски пише: "Войната (с тъмната сила) е упорита, но само за гордите, а на смирените е леко, защото те са възлюбили Господа и Той им дава Своето силно оръжие - благодатта на Св. Дух, от която се боят нашите врагове, защото тя ги гори."
С една дума нека да сме смирени, за да ни е леко в борбата с тъмните сили, защото оръжието на православието е Христовия Кръст, а не църковно-гневливите излияния. Госпожа Чиконе ще дойде, ще си пее, па ще си отиде без и да разбере за протестите на владици, полски католици или руски комунисти, но борбата за вярата ще остане в ръцете на Богоспасяемата църква, ако тя има желание да я води.



Гласувай:
3



1. krotalka - Владиката да си гледа Божиите работи
22.08.2009 13:14
и да не се бърка в светските!
Явно вижда сламката в чуждото око, а не забелязва гредата в своето!
цитирай
2. toross - Танче, той и божийте толкова
22.08.2009 13:30
гледа - ако му видиш автомобилния парк ще разбереш, че си има слабост към светските изкушения.
цитирай
3. raders - голям образ
22.08.2009 16:59
Не че ще хукна да гледам Мадона, но ме е яд че се бърка, където не му е работа и провали пиесата на Емилиян Станев... Добре, че не е живял през средновековието ; щеше да удари Торквемада в земята. Има нещо много налудничаво в погледа на този човечец. Дано оторизираните органи не му обръщат сериозно внимание.
цитирай
4. toross - Така е колега,
22.08.2009 17:14
освен че го избраха неканонично Николай Пловдивски наистина е лекуван като млад за психични отклонения /да не дава Господ на никой/ и данните ги изнесоха хората в мрежата още преди години, но ... И да не говорим за слабостта му към лъскави коли, златни часовници, коктейли и всякакви тържества на местните олигарси. В същото време играе роля на някакъв православен страж - тъжно, комично, унизително !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9544002
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031