Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2009 19:14 - Шпионската държава България
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 4528 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В тая държава кой кого и за кого шпионира!?

image


И двайсет и още две по двайсет години от прехода да минат, България ще си остане държава на тайната власт, на тайните служби, на негласното пазарене, на задкулисието и потайните човечета, които дърпат конците на управлението по свои си практики. За поредния „шпионски скандал” с хора от ДАНС става дума, разбира се.

Христо МАРКОВ


Вече повече от две седмици най-тайната и най-могъщата служба в държавата разиграва управляващи и опозиция дали има доклад, който уличава десетима бивши министри в корупция и дали Сергей Станишев го е получил. Той отрича. Иван Костов де факто пее неговата песен?! И двамата твърдят, че такъв доклад няма. Служители на ДАНС и управляващи се кълнат, че има такъв доклад и в него са изписани имената на бившите министри Цветанов, Кабил, Цонев, Близнаков, Свинаров, Масларова, Гагаузов и Мутафчиев, които лично направлявали корупцията в държавата. Офицерът и уж журналист Зоя Димитрова пък направо съжали Станишев, че бил толкова неинформиран... После се намеси Алексей Петров и нещата придобиха страховит изглед.
Другарите от БСП се засегнаха и оневиниха партийно Сергей, ама Бойко Борисов каза, че разпоредил 50-60 проверки все на министри от тройната коалиция. А Янето директно обвини Станишев, че е скрил доклада, защото там имало данни и за него и дружинката му. Както и за брат му Георгий. Шефът на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Иван Костов поиска Алексей Петров да се яви пред депутатите, за да даде обяснения по въпроса. Иначе докладът бил повече от 1 000 страници, но някъде в превода се загубил...
Пълна лудница!
Изглежда политиците се светнаха, че ДАНС ги прави за смях с този доклад и извадиха престарялото дело „Галерия”, което не било едно, а цели три. Подслушвани били автори и собственици на в. „Уикенд”. Чакайте бе хора, нали в предишния парламент комисията за контрол на службата обяви официално, че подслушваните и контролирани журналисти били десетки. Посочиха се и конкретни имена, извън обявения кръг. Петко Сертов сам подал сигнал до себе си, сам подписал разработката, но в тайната служба имало къртица, която информирала журналистите. Огнян Стефанов за малко не го умъртвиха заради някакъв си сайт, който критикувал Сергей и Гоце и им вменявал педераски оргии.
Новоизлюпеният специалист по тайните на държавата Иван Костов попари журналистическия интерес с изявлението, че имало много класифицирана информация в папките и те не ставали за разсекретяване. Опаааа. Значи останалите, които протичат в разработките ще бъдат укрити, независимо че са подслушвани и следени незаконно. Егати държавата, егати тайните служби, егати парламентарния контрол.
Лудницата започва да става повсеместна!
На сцената излезе и Янето, който обвини колегата си Костов, че е изнесъл класифицирана информация и е издал държавна тайна, оповестявайки имена и подробности от
работата на ДАНС. Лидерът на РЗС, който е шеф на парламентарната антикорупционна комисия, двусмилено заяви пред БНР, че ще предприеме действия срещу колегата си депутат, но отказа да каже точно какви. Важното е шоуто да върви и да се подхвърлят тайни, разработки и доклади, но никой да не разбере какво, кой и как са контролирани, подслушвани или просто следени.
Черешката на тортата постави вече печално проявляващия се вътрешен министър Ц.Ц., който каза, че „Ако е имало доклад на ДАНС, някой го прикрива умишлено или просто се спекулира с темата”.
Цветанов, чуваш ли се какви ги говориш?! По думите ти излиза, че шпионинът Иванчо от ДАНС шпионира толкова тайно, че даже МВР и самия министър не знаят какво прави шпионина, но пък вестници и телевизии знаят. Даже и някои като Янето и Костов знаят, ма не казват.
Няма по света такава държава... Един месец се занимава обществото с полицейски интриги, а в нормалния свят разузнавателните служби се контролират, дават обяснения, отчитат се, свалят ги и ги разследват цивилните институции на държавата, на която трябва да служат ченгетата, не да я управляват! В
България става точно обратното- вече двайсет години управленската йерархия е обърната в полза на тайните служби. То във времето на комунизма бе същото, всъщност.
За да е още по-пълна лудницата, в петък пред бившия възпитаник на МВР академията Росен Петров се появиха двама високопоставени бивши служители на ДАНС и хвърлиха истинската бомба. Доскорошният шеф на отдела за специални операции Велин Хаджолов и шефът на контраразузнаването Рашко Зайков убедено казаха, че „в новото ръководство на ДАНС има хора, които служат на чужди разузнавания и получават пари за шпионската си дейност в полза на други държави”. Айдееее. Ами навсякъде в света това се нарича държавна измяна и се наказва най-строго. Преди със смърт, а сега с доживотен затвор без право на замяна. Така е било и в
България преди 1944 г. и след това, така е и във всички държави. Особено ние, българите имаме богат опит в умъртвяването на чуждите шпиони като се започне с Владимир Заимов и Г.М. Димитров, та се стигне до Иван-Асен Георгиев и д-р Радан Сарафов. Вместо служби, прокуратура и средства за информация да се заемат с най-тежкото обвинение за държавна измяна всички се покриха с дебел слой мълчание и ни се подхвърлят някакви „Галерии” и доклади от 1 000 стр. , но те пък изчезнали или били скрити.
Преди години прекръстиха бул."Владимир Заимов" на "Янко Сакъзов", защото по същото време прекръстиха и бул. "Гамал Абдел Насър" на "Д-р Г.М.Димитров". Защо ли? Заради отвращаващите двойни стандарти, по които 18-та година функционира българският политически живот. Махнаха името на Заимов, защото бил съветски шпионин, но пък Гемето бил британски шпионин по същото време. И двамата са работели против
България, и двамата са осъдени на смърт от същата държава/Гемето успява да избяга/. Не може да има един добър и един лош шпионин. Навсякъде се мерят с един аршин. Да, но в България по мръсничката политическа логика може да има. Нищо чудно утре да ни оправдаят и шпионите в ДАНС, че работили за някоя „добра държава”. Пълна, ама наистина пълна ченгеджийска лудница !


Тагове:   данс,


Гласувай:
5



1. prado - И жалко, и тъжно, и безнадеждно. . . ...
07.09.2009 08:28
И жалко, и тъжно, и безнадеждно...
Моля да извините пораженческите ми вопли....
цитирай
2. flyco - =
07.09.2009 14:15
конюнктура
цитирай
3. анонимен - 8
07.09.2009 14:39
Клюката върти света, а вие сте зрителите, които си плащат и четете текст струващ 0
цитирай
4. анонимен - Да се облагат доходите от корупция
07.09.2009 14:58
Породена от типа психика на двуногото получовек.Това е!
Да се промени закона за данъка върху общия доход.
Да се декларират и облагат и доходите от корупция.
Може даже и за осигурителен доход за пенсия да се зачитат.Нали вече в нашата държава кору
цията се смята за нещо нормално и в реда на нещата.
цитирай
5. анонимен - Историята се повтаря
11.09.2009 21:46
„Из „Геноцидът и холокостът над българите” – Георги Войнов

http://marfieta.wordpress.com/2007/05/09/старозагорското-клане-знаехте-ли-за-н/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542248
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031