Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2009 15:02 - Нещо става в Парламента
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1856 Коментари: 2 Гласове:
2



Нещо става в Парламента

image


Вече забравих колко време мина от началото на 41 Народно събрание, но все още от него няма приет нито един закон, не е ратифициран нито един муждународен контракт и не е произлязъл нито един съществен дебат.

Христо МАРКОВ

В замяна на това тече бясна
работа, ако имате щастието да се взрете в деятелността на пресните депутати. В двете парламентарни сгради тече могъщо преместване. Непознато в новата история на върховния законодателен орган.
В централната сграда винаги всяка парламентарна група си е имала отделна стая, но от ПГ на ГЕРБ си харесали цели четири стаи и реквизирали досегашните помещения на БСП, „Атака”, БНС и кабинета на един от служителите в предходните парламенти Мирон Гаврилов. Пренасянето още не е приключило. Следващата задача на парламенатрното ръководство било да разпореди изваждането на ... всички мебели от кабинетите в сградата на „Батемберг”. Причината била обяснена подобаващо – новите депутати от ГЕРБ трябвало да си изберат кабинети, независимо че разпределението в последните 20 год. било по парламентарни групи, за да има всеки депутат неприкосновена територия, което си е конституционно тяхно право. Бойковите депутати обаче хукнали да гонят по коридорите секретарки и технически лица да не изнесат някаква изключително важна папка с документи.
Парламентарни служители си разказват като виц случая с монтанската депутатка Искра Фидосова. Наследничката по габарити на Мара Мисса се появила един прекрасен ден в бившия партиен дом и тръгнала да обикаля стаите едаж по етаж, за да си набележи своите бъдещи покои. Спряла се на някакво помещение и заповядала на общите работници веднага да го изпразнят, защото имала намерение да прави ремонт. В потрес пристигнали двама експерти и обяснили, че този кабинет бил винаги от 1990 г. на външната парламентарна комисия, а „книжата” са всъщност нейния архив. Нищо обаче не било в състояние да възпре крупната фигура на Фидосова и папките със стари протоколи на външната комисия още се разнасяли нагоре-надолу.
Същото се случило и със заседетелната зала на правната комисия, чийто покои от 1990 г. са били в зала 356 на сградата на пл. „Батемберг”. Сега новите управляващи заповядали да бъде изпразнена и хамалите се захванали да разнасят нагоре-надоле бюфети, стелажи и етажерки. Преместванията на инвентар и документация продължават и в момента, а заседанията на постоянните парламентарни комисии се провеждат според свободното място в безкрайните коридори на бившия партиен дом.
Стари парламентарни плъхове от администрацията се шегуват, че ако продължава това бясно местене на кабинети законодателната програма на 41 парламент нямало да стартира и до Нова година. Нещо наистина не върви откъм бурна законодателна деятелност, както ни обещаха преди два месеца, как ви се струва?...


Тагове:   ДПС,   атака,   Станишев,


Гласувай:
2



1. анонимен - чудесно дори..
13.09.2009 15:10
колкото по-малко комунистическо-мафиотски закони, толкова по-добре за горките български "граждани".
депутатите да се разместват, да си ходят по коктейли, да си слушат чалга изобщо да си живеят живота...така де всеки да работи каквото може
цитирай
2. анонимен - Пак ли...
13.09.2009 17:47
Пак ли Фидосова се проявява? Тази жена няма спиране. Бетер дядо Николай е! Те и двамата са от един дол дренки така, че... . Българио, мила, родна...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9567923
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930