Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2009 11:33 - "Цар", Бойко, имоти и ... Кадафи
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1999 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 15.09.2009 18:06


За „Царя”, Бойко и Кадафи...

image


ХРИСТО МАРКОВ

            Напоследък пак изникнаха от царските регалии безкрайните горски масиви, върнати на Симеон, кадет Рилски. Опитни анализатори подхвърлиха темата на неговия бивш охранител и изчакаха реакцията му. Ударът попадна в десятката – нали този царски охранител сега е убедителен прeмиер на България. Така, както победи Рилски през 2001 г., така победи и Бойко Борисов. Категорично и зареден с много надежди.

            Съвсем сериозни хора твърдяха през 2001 г., че ако се гласува за бившето Величество неговите огромни контакти в арабския свят ще спомогнат за няколко милиарда, които щели да бъдат налети от шейхове с чалми и бели покривки, а после лично да доведат осъдените медицински сестри, защото Кадафи не можел да откаже на короновани особи. Военният чин на Симеон си остана същия, демек кадет /единственото Му гражданско образование/, но се възкачи на премиерския трон и управлява мъдро страната цял мандат, през който забогатя с няколко дворци и още десетина милиона евро във вид на гори и поляни, храбро харизани Му от самоковски комисии и същия Министерски съвет, който оглавявал.  Ни върна сестрите, ни дойдоха петродоларите от шейховете, ни построи магистрала „Тракия”, както се закле в началото на мандата си.  Сестрите бяха освободени много по-късно, благодарение на френския президент Саркози и особено на чаровната му бивша съпруга Сесилия. На посрещането им не се вясна кадета Рилски с огромните „връзки в арабския свят”.

            Тия дни омразният на ЕС либийски диктатор разпъна шатрата си в Берн, Швейцария. Даваше го лежерно и поиска същите луксове и за многобройната си свита. И да поискат в китните паркове на Берн няма да разрешат палатка ни на бившия Цар български, ни на Бойко Борисов, да не говорим за Георги Първанов, който не е поканен в нито една европейска страна, откакто стана ясно, че е доносника Гоце.  И защо им трябва това гостоприемство на швейцарците?! Моят отговор е прост – става дума за Нейно величество Сметката. В бутиковата държава отдавна са доказали, че умеят да си правят добре сметката в интерес на гражданите и банките със седалище при тях. Повече от 50 години в тази планинска страна се спотайваха за старите влогове на евреите и хитлеристите, независимо от писъците на „демократичната общност”. Посветени разказват, че още има анонимни банкови сметки на приближени до Третия райх. Сега разказват, че тайна били и различните сметки на такива като Кадафи и арабските му приятели. Преди години Бейрут се опита да стане център на тайните банкови сметки и офшорките, но набързо го вкараха в правия път с пет-шест разрушителни войни.  И в Бейрут си намериха мястото. След него същото се опитаха да направят Каймановите острови, Малта или остров Ман, но със световната криза им намериха цаката и на тях. Различните ислямистки банки са друга тема, защото там имат своя система за разплащане и трансфери, която се контролира някъде из чукарите на пущуните в Авганистан. Само Швейцария си остана остров на паричната сигурност и умело борави дори с прищевките на такива като Кадафи.

            Та сега да си дойдем на думата. Знаете ли кой е министър-председателят на Швейцария? А президентът? А шефът на Народното им събрание?  И аз не ги знам. Трудно се откриват имената им дори в световната търсачка. Просто си имат своя система на управление, която не тласка държавните началници да се пъчат и репчат с гръмогласие и безумни обещания. Спомняте ли си Симеон – „Ама моля ви се, как така ще искам нещо от България?! Никога няма да направя това!”. Ами другото царско послание „за оправянето на страната за 800 дни”?! И затова въпросът към новия ни премиер за царските гори и имоти е повече от логичен – ако искате да има справедливост, най-напред я раздайте на бившия ви началник. Това е подтекста на въпроса към Борисов.  Важно е какво ще видим отсега натътък...

            Има и една друга прилика между Швейцария и Либия. Много странна, но с  резон . В двете страни просто липсват генерали. В Либийската арабска Джамахирия шефът Кадафи е полковник и никой не може да му е началник или с по-висок чин. В Швейцария  може да се произведат генерали само, ако са във война, но те пък не са воювали от началото на 19 век. Ако не се лъжа от 1815 г. Ами в България? Няма повече генерали на глава от населението, отколкото в България. Накъдето се обърнеш – генерали. Войска няма, полиция също, но на генерали го докарваме все едно сме в перманентна война. Даже имаше един пловдивски полицейски генерал Валентин Петров, който бе наричан от подчинените си с гръмкия прякор Лимонадата. Май служеше вярно на Румен Петков и братя Галеви? Генерал Лимонадата - звучи потресно, но пък е учил физика, заедно с Румен Петков. После Лимонадата се върна в родния край някъде около селата Ямна и Лопян и си остана там. Местни жители разказват как  в селската кръчма се хвалел, че спастрил като генерал за правнуците си дори... За парични средства става дума, разбира се...

            В България направят ли някой генерал първата му работа е да се снима във фотографско студио с униформата и да разпространи кадрото в медиите. Спомняте ли си как Бойко Борисов, когато Симеон, кадет Рилски го направи генерал се щракна в героическа поза при придворния снимач Иво Хаджимишев? Сега ще трябва като премиер със същата героическа поза да застане зад държавния интерес  и да разсече гордиевия възел с царските имоти, дворци и рилски гори. Тогава хората ще повярват в напъните да се въведе ред в България и ще провидят най-после в управлението надеждата си, за която са пуснали бюлетинката.

            Иначе преходът започна и с една запомняща са фраза: „България – Швейцария на Балканите!”. Да, ама след 20 г. „андрейрайчевски преход” палатката си в Берн разпъва Кадафи, а Гоце Първанов не го поканиха дори на един коктейл в Швейцария. Така ами – той се задоволява и с рожденния ден на Георги Гергов.

 

 



Тагове:   ЦАР,   Гоце,   Кадафи,


Гласувай:
2



1. анонимен - Гоце може...
15.09.2009 12:45
Гоце също може да разпъне палатка, но само на Червения площад.
цитирай
2. toross - А, да това е съвсем
15.09.2009 12:50
сигурно. Ще е незабравима гледка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540560
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031