Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2009 15:46 - Искра Фидосова - парламентарният наследник на Мара Мисса
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3762 Коментари: 5 Гласове:
3



Мара Капон с наследница в парламента

image

PlovdivMedia - Мара Капон с наследница в парламента


 

            Мислех си, че след неповторимия балканско-раблезиански продукт Мара Мисса няма да има вече подобна фигура в камарата. Наивно – тъжно ми се струваше, че с пловдивската депутатка ще изчезне завинаги от политическия ни живот тежкото обществено заболяване хипербулия, което ще рече свръх-активност и пълна завъртяност,  дори където трева не никне. Този феномен е обобщен от неповторимия Бай Ганю – „То бива ли без мене бе, кьорпе?!”. Не минаха и 100 дни от началото на новия парламент и се появи вече достоен наследник на Мисса.

            Искра Фидосова е крупна фигура, не само като външен изглед. За кратко време  пое на здравите си плещи разнообразни управленски функции. Също като двойничката си се чувства задължена по лични пориви да взима думата по всички  проблеми. Приликите между двете са просто поразителни. Освен силно изразената хипербулия и двете дами обичат да демонстрират и парадират с богатство и разкош. За Мисса знаем, същото е и с Фидосова – светнати по въпросите на Северозапада  твърдят, че е най-богатата жена по ония забравени от Бога места, притежателка на единствената нотариална кантора в Монтана/на втората отнемат лиценза при съмнителни обстоятелства/, притежава чрез мъжа си завод за PVC дограма, почивна база на Петрохан, профилакториум, езеро и в него ресторант „Монтанензиум” за останалите и` имоти в Монтана и околности се носят легенди. Още Фидосова е ловец, благотворител, любител на бирата и футбола, а поради нестандартната и` фигура за тоалетите се грижат лични шивачки, а специален фризьор я посещава всеки ден в парламента.

            Искра Фидосова е съпредседател на групата на Герб, шеф на правната комисия, заместник на Цветанов в партията и виден законодател. Тази последната и` дейност засега се изразява в първия внесен от бойковите депутати законопроект. Познайте кой? Ами да си запазят депутатите-натариуси частните кантори, демек – да върви личния бизнес.

            Иначе Фидосова тръгва да усвоява науките от ... Стопанскоправния факултет в Монтана, който след време е обявен за назаконен и закрит, но дамата вече е „овладяла” правото и става юристконсулт на общината. Следва процъфтяваща кариера на единствен нотариус и зашеметителен политически демараж. И познайте от първи път откъде? Ами разбира се от партията на неговото Му величество Симеон, кадет Рилски. Когато бившият цар пристига в Монтана охраната му взима специални мерки да възпрат едрата дама, която първа се втурва към него с букети и подаръци. Да, но тази среща за Фидосова се оказва решаващ катапулт – скоро е приятелка на доня Маргарита и се запознава със самия Бойко Борисов. Става виден монтански царист, а после чевръсто се прехвърля към Герб. Пътят към парламента е вече трасиран.

            Иначе и личният живот на Фидосова е достоен за царско-бойковите анали. Съпруга е на бивш сръбски футболист, който дори е по-млад от нея, почива със семейството си задължително на Канарските острови, специализира в Швейцария и изпитва особен афинитет към екзотиката. За да се завърши окончателно впечатлението на пълната селяния на новобогаташкия лайфстайл е кръстила сина си Франсоа на ... дядо си Фидос. Тук вече трябва и на вас, драги читатели,  да спре дъха.

            Сега сравнете фактите и обстоятелствата , както се казва и ще разберете защо съм лично успокоен, че неповторимата Мара Мисса има достоен заместник. И още нещо. Самата Искра Фидосова твърди съвсем убедено, че била състезателка по баскетбол и волейбол, което ме хвърли окончателно в ступор, защото това е все едно Мара Мисса да се яви на европейско първенство по художествена гимнастика.

            Повече думи нямам.



Тагове:   мара мисса,


Гласувай:
3



1. krotalka - Природата празно пространство не търпи!
01.10.2009 15:54
Достойна заместничка се е намерила....
цитирай
2. анонимен - Страшна е Искрето!
01.10.2009 16:58
Миналата година имах "удоволствието" да се запозная с нея и Краси Велчев в Пловдив. Искрето ми скри шайбата. На място промени устава на ГЕРБ, само и само на нея да и' е удобно. Страшна е!
цитирай
3. kalin8 - Аферим! Машалла!
01.10.2009 19:10
Знаех си, че Алеко си е актуален!
Б.
цитирай
4. toross - Е, разбира се, че
01.10.2009 20:05
Алеко , особено при такива персони си е напълно актуален.
цитирай
5. анонимен - БАХТИ СВИНЯТА
03.10.2009 18:52
Тая ако пръдне на някое заседание в парламента, може да утрепе човек чак Министерския съвет!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541232
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031