Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2009 12:31 - Модните икони Йосиф Кобзон, Божана Апостолова и Кристина Патрашкова
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 4433 Коментари: 9 Гласове:
8



  Кобзон, Божана и Патрашкова

image

 

PlovdivMedia - Кобзон, Божана и Патрашкова

Последните седмици все по-трудно разбирам актуалните модни и „светски тенденции”. Особено в
Пловдив. Забелязали ли сте, че жените на средна възраст сякаш поизоставят перхидролените букли и се ориентират към черни до синкаво коси, при това с определено мъжка дължина.

Христо МАРКОВ

Понапънах паметта си и констатирах без особени усилия, че „модната тенденция” води началото си от ранната
пловдивска пролет, откъдето се разпространява и в столичните хай-среди. Така и не успях да разгадая генезиса на модната линия на прическата тип „тупе от 60-те години”. Нали си спомняте имаше такава: Адамо, Жо Дасен, Мирей Матьо, Роза Римбаева, Муслим Магомаев, дори Карел Гот? Ама, нещо ми убягваше на българска почва в началото на 21 век.

И така щях да си остана в неведение, ако по панаирни времена не ме „светнаха” софийски приятели, запознати с елитната фризьорска суетня. Компетентно разказаха откъде е тръгнала модата в БГ стайлинга на прическата „гарвановочерно тупе”. И, о, модни светии, наистина щях да се срина психически, когато разбрах, че модният законодател бил... Йосиф Кобзон, а най-видните му последователки на родна почва са   две дами на изящната българска словесност –
пловдивската поетеса и общественичка Божана Апостолова и наблюдателката на културния ВИП живот Кристина Патрашкова, която с Дучето и Леонидов преди година спасяваше ЦСКА от Лупи.

Новият късно-съветски порив в прическите тръгнал също от
Пловдив. Ако си спомняте на 26 март того Йосиф Кобзон изнесе голям безплатен концерт в Панаира/къде другаде има почетен амбасадор на Русия?!/, презентиран лично от Станишевия министър Стефан Данаилов. После съветската естрадна звезда пророкува в обширно интервю, че по пътя на културата, песните и пляските българо-съветската дружба щяла да се възстанови, както било в края на миналия век.
Аналогична теза повтори и в предаването на Слави Трифонов, където изпълни вечния български евъргрийн "Моя страна, моя
България..." в компанията на голям оркестър за военни маршове и частушки. След време се оказа, че Кобзон и компания съвсем не били безплатно в братската страна, а бившият техен сънародник Сергей Станишев ги е „подпомогнал” с 1,700 млн. лв. държавна пара, гласувани от подопечния му Министерски съвет по предложение на филмовия му адаш майор Деянов или Серго. Да не си мислите, че съветските другари безвъзмездно разпространявали частушките, де? Важното е, че "стилът Кобзон" силно впечатлил родния женски естаблишмент.

Та понеже Йосиф Кобзон дефилира в бая национални телевизии, направило впечатление неизменното му боядисано тупе на главата. И понеже той е герой Саветскава союза, родните интелектуалци и светски персони единодушно решили да прекопират прическата на съветския културен корифей и депутат от тамошната Дума.
Не крия, че бях доста озадачен на обяснението от модните ми консултанти, но в къщи се заех внимателно да сравня стайлинга на Кобзон, Апостолова и Патрашкова. Ами, дори абсолютно несведующ в актуалните прически и хай-визията  като мен ще открие поразителната прилика при тримата, че даже и физическо уподобяване има!!! Просто нашите дами са го докарали досущ като Кобзон и в цвят, и в дължина, и в общия взгляд. Само при Кобзон „тупето” е малко по-загладено/тип Боби Михайлов/, но то не може хептен да го копират в кечето. Ще стане някак си много съветско.

Иначе въображение не им липсва. Няма само „Армани” и „Макс Мара” да законодателстват, я? Имаме си толкова добри съветски примери за подражание, нали? Аз оставам пред фотографиите на троицата да търся още съответствия, без извинение, любезни ми читателю.

П.П. Очаква се всеки момент и Мара Мисса да  почерни грива и да скъси русите си букли тип "окръгляне".


Тагове:   мара мисса,


Гласувай:
8



1. krotalka - Нали Кобзон го спрягаха като" кръстник" на съветската мафия,
06.10.2009 12:37
няма да се ограничи само в едно поприще човека.
цитирай
2. анонимен - Ти се шегуваш!!!
06.10.2009 12:53
:)))
цитирай
3. toross - Ама въобще не се шегувам -
06.10.2009 13:35
след концерта на Кобзон в Пловдив поетесата Божана Апостолова цъфнала с негова снимка в пловдивски фризьорски салон на ул. "Отец Паисий" с молба "да направят нещо подобно и с нейната глава". И аз когато ми разказаха историята мислех, че е някаква глупост, но фактите бяха потвърдени от служители на въпросния салон.
Иначе Танчето в предишния коментар е права - няма да се ограничава само на едно поприще героя на СССР, я...
цитирай
4. анонимен - Може би
06.10.2009 13:49
Може би това е носталгия по едно минало. Както ние се опитвахме да подражаваме на Битълс през 60-те, така и те.
цитирай
5. ka4ak - в този ред на мисли,защо ли виждам клипа с трамвая?!!!
06.10.2009 14:39
Министър председателя ,като ватман,а министъра на културата....
Та не виждам какво има да се чудиш!!!По учудващо е че тези болни мозъци ни се подиграха от телевизионният екран и ние си им се радвахме!((((((((
цитирай
6. toross - Владо, напълно си прав, особено
06.10.2009 15:30
за клипа с трамвая, но нали трябва и да намерим време и сили за противодействие, доколкото е възможно вече.
цитирай
7. kalin8 - Е, вече не са в трамвая...
06.10.2009 16:35
Но дали стана по-управляем?
Не зная!
Б.
цитирай
8. santiment - Поздравления за вчесаната и при...
06.10.2009 20:41
Поздравления за вчесаната и привчесана статия!
Не се опитвайте, коментиращи, да правите паралел между подражанието на младежта по Битълс и подражанието на тези поувяхнали дами по Кобзон.
Двете подражания са абсолютно несъвместими.
цитирай
9. toross - Ама разбира се, то остана
06.10.2009 23:31
някой наистина да възприема подражанието на Битълс като подражанието на тези персони по Кобзон. Чак такива идиоти мислещите българи не са. Със сигурност. Надявам се , че и разбирате шегата в статията...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543631
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031