Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2009 11:30 - Дед Хасан - новият шеф на руската мафия
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 7606 Коментари: 2 Гласове:
4



Руската мафия си избра новия шеф

image

PlovdivMedia - Руската мафия си избра новия шеф

От няколко дни е адски интересно да се четат руските информационни сайтове. Направо са като военна сводка – гърмежи, жертви, преговори за мир и битки... Не, не става дума за ремикс на Втората световна, а за преразпределението на крупната, може би най-крупната власт в руското общество – тази в подземния свят.

Христо МАРКОВ

Причината е, че на 9 октомври почина знаменитият мафиотски бос Вячеслав Иванков, известен в престъпния свят с прозвището Япончик. Той постъпи в болница на 28 юли, когато бе прострелян в корема три пъти с карабина „Драгунов”, претърпя няколко операции, но накрая се предаде след остро възпаление, вследствие на атентата. 69-годишният Япончик, който живее отдавна в чужбина, пристигнал инкогнито в Москва да урежда спор между две криминални групировки, контролиращи хазартния бизнес в руската столица. Явно една от тях е решила да го отстрани след неуспешните преговори. Приживе Япончик си бе извоювал правото на раздава правосъдие в средите на руската мафия, а това е почит, уважение и респект в средите, където сантименти няма. Започва „дейността” си още през 60-те год. на миналия век, после по времето на СССР лежи 10 год. за ръководство на престъпна група, после му добавят още 14 г., но излиза предсрочно през 1991 год. със застъпничеството на Йосиф Кобзон /той има двойници в
България в лицето на Божана Апостолова и Кристина Патрашкова/ и голяма група руски певци, артисти и режисьори. Със снимачния екип на известния режисьор Ролан Биков заминава за САЩ, където живее с фалшива самоличност. В „малката Одеса” Бруклин раздава правосъдие в мафиотските среди и за кратко време се превръща в краля на подземния свят, като изхвърля групите от Италия, Китай и Израел.
През 2000 г. задочно е обвинен от руската прокуратура за убийството на трима граждани на Турция в Москва и през 2004 г. американските власти го екстрадират в Русия. През 2005 г. обаче московски съд го оправдава, като тогавашният прокурор на Москва Владимир Бакун заявява, че седем от 12-те съдебни заседатели са били криминални престъпници. Върховният съд на Руската федерация обаче потвърждава присъдата през 2006 г. и той е освободен.
Основните руски медии от няколко дни се занимават с наследника на могъщия Япончик. Последните дни РИА „Новости” е категорична, че
позициите на легендата Япончик се заемат от мафиотския клан на Аслан Усоян, който носел нежния прякор Дед Хасан /дядо Хасан/. Той бил дясната ръка на Япончик и дълги години водел война с друг кавказки мафиотски клан – този на Талиел Ониани, когото пък подозират за покушението срещу Вячеслав Иванков. Сега култовата, легендарна фигура на Дед Хасан отмъщавал за приятеля Япончик и предизвикал шок в престъпния свят с познатата отмъстителност и възмездие на честта.
"След смъртта на Япончик, който се ползваше с огромен авторитет, в престъпния свят не останаха хора, съпоставими с фигурата на Дед Хасан. В този случай, ако за организирането на убийството на Япончик обвинят Ониани - което, предвид сегашната ситуация някои няма да пропуснат да направят - то с Ониани "бързо ще си разчистят сметките" – авторитетно коментират в руските сайтове и подчертават, че руските престъпни босове окончателно са завладели огромни сфери на легалния бизнес в страни като Великобритания, САЩ и Испания. Просто свободните пари „в кеш” са основният им коз в условията на финансова криза.
Свободни пари няма, а руските „боевики” от мафиотските кланове обичат разкешването в брой и смело „инвестират” в легални бизнеси – туризъм, енергетика, атракциони, банкиране, металургия и машиностроене. С тях в тясна връзка работят олигарсите от началото на прехода, които ползват отстъпените им от държавата бизнеси с петрол и природен газ, добива на алуминий и скъпоценни камъни, фармацевтични заводи и металургични гиганти. Такива като Абрамович и Алекперов оперират от Лондонското Сити, а хора като Дед Хасан са призвани да работят „на терен” в самата необятна Русия и са си извоювали правото да дирижират подземния свят с ветерани от Афганистан и Чечня и с тях не са в състояние да се справят нито руските специални части, нито международните такива, защото всеки прави това, което умее най-добре, а руснаците от десетилетия умеят най-добре да воюват, да се избиват и да отмъщават. По тази причина Япончик се бе превърнал в незаобиколим фактор в международната престъпна мрежа, дирижирана от САЩ, а сега го наследява екзотичната фигура на кавказкия герой Аслан Усоян /Дед Хасан/.


Тагове:   новият,   шеф,   олигарси,   япончик,


Гласувай:
4



1. krotalka - Щом е кавказец,
17.10.2009 18:20
лошо им се пише! Кавказците разрешават всеки спор с ножове!
цитирай
2. анонимен - samo taka sega triiabva da im pokaje ...
06.02.2010 19:44
samo taka sega triiabva da im pokaje za kovo stava vapros davai dad Hasan ia pozdravliau vam i vseh ludei v organizacii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542410
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031