Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2009 15:48 - ЦЦ-2 е вече и досаден, и смешен
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3523 Коментари: 5 Гласове:
3



ЦЦ-2 е вече и досаден, и смешен

image

Ако си спомняте ЦЦ-2 е министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, за разлика от ЦЦ-1 – шефката на парламента Цецка Цачева. След ББ те са основните лица на новото управление. Като я избраха ЦЦ-1 /Цачева/ се разчупи, промени и дори започна да става симпатична с простонародния си визионерски подход към тежката парламентарна дейност.


Христо МАРКОВ


Нищо такова не се случва със съименника и` ЦЦ-1 /Цветанов/. За справка – огледайте отново гостуването му при царистката Светла Петрова в тресящото се предаване „Сеизмограф”. Аз поне не съм виждал човек, който така перфектно да е овладял стила на „дървения език” – познати трафарети от късния социализъм, от милиционерския жаргон, от съответните „кадрови отчети и информации”.
Ама наистина в началото на 21 век, като членове на ЕС и устремили се към „свободния свят” да съществуват подобни управленски явления е абсурдо. И пак твърдя, че Цветан Цветанов скоро, ама много скоро ще се превърне в гаф № 1 на Герб.
Първата причина е отчайващата липса на харизма и дървено държание пред камери и журналисти, на второ място – познатите жестове от соц-конгресите – дълги безсмислени уводи дори когато трябва да се отговори на елементарен въпрос, скучновато разтваряне на папки „тип партиен конгрес от 1989 г.” при парламентарен конторл и не на последно място напълно излишните напъни за „дейно симулиране на деятелност”.
А в проявите на ЦЦ-2 има откровенно късни комунистически клишета. Какво имам предвид ли? Да знаете какво е „вещево доволствие” ??? Това е понятие, което се употребява само в съветската /остатъчна армия и полиция/ и от Цветанов. „Вещево доволствие” е цялата номенклатура от обуща, куртки, партенки, лъжици, манерки, мешки, долни гащи, ризи и чорапи с тъмно зелен цвят, които се дават безплатно на полицаи и войници. Откакто е станал министър Цветанов любимата му занимавка е това „вещево доволствие” в МВР. Последният път изплака за пореден път как „неговите служители” получавали обувки за 70 лв., а същия
артикул струвал на Илиенци само 30 лв. „И как да стимулирам моите подчинени при тези разлики във вещевото доволствие?” – пита драматично вътрешния министър вече трета седмица. Всеки трезво-мислещ избирател би го попитал – Ами г-н Цветанов като има такива разлики във „вещевото Ви доволствие” намерете виновниците. Нали това е ощетяване на държавата ?! Да , но от десетилетия има негласно споразумение в МВР да не се търси никаква отговорност от предходния колега-министър. Тази негласна договорка съществува само и единствено в МВР, драги читатели. Върнете се в близката милиционелска история и ще се убедите.
Завчера ЦЦ-2 промени закона за МВР и си отнесе критиките от бивши комунисти и антикомунисти, защото министерството Му се централизира по примера на късния комунизъм, върна се оперетната длъжност „главен секретар” /напълно излишна, но обгрижвана преди време от самия Бойко/ , окончателно се премахва
конкурсното начало при назначаването на ръководни постове в МВР, което на прост език означава, че ЦЦ-2 ще си назначава по собствено усмотрение началниците в регионалните дирекции и накрая към МВР се „присъединиха” Гражданска защита и системата на тел. 112 , с което в ръцете на вътрешния министър се дава най-голямата власт в страната. А това е опасно, защото същия човек преди месец се изтъпани и предупреди уж независимия съд да внимава каква присъда ще даде на убийците на Чората по простата причина, че те, видите ли, били полицаи. Така тази екзотична фигура влезе в световната история като един от вътрешните министри, които „инструктират” съда. Доколкото знам това се е случвало само при Сталин и Хитлер. На тези „промени” ЦЦ-2 в „Сеизмограф” заключи – „Така ще отпушим системата на МВР”. Айде сега някой да обясни какво означава да се „отпуши” полицеската /или милицеонерската/ система. И за да хвърли публиката окончателно в потрес ЦЦ-2 добави: „ По този начин ние направихме интегриран секторен подход в системата”. Не се наемам да тълкувам недомислието /всъщност безсмислието/ на подобно изречение – „интегриран секторен подход??!.
И драги читатели, ако не сте забелязали, да ви припомня, че за поправките на Цветанов са гласували ..., о, запомнете , бившите министри Румен Петков и Михаил Миков. Поредицата се допълва и закръгля – Миков, Петков, Цветанов. Да са ни живи и здрави, както се казва.
Тези подвизи на новия вицепремиер и полицейски министър ме подтикнаха да си припомня професионалното битие на г-н Цветанов. Погледнете го и Вие, уважаеми читатели: завършил и служил в „системата на Народната милиция от 1987 г. до 1992 г. ”, през 1992 г. /в демократични времена/ в НСА става учител по физическо възпитание, а /забележете!!!/ от 26 април до 30 април 2004 г. „завършва курс” в централата на „Сикрет сървис” и веднага от 12 юли до 16 юли 2004 г. „завършва курс” във ФБР ?!!? Ще рече – ЦЦ-2/Цветанов/ за 8 /осем/ дни придобива „образование-курс” в най-престижните полицейски академии на САЩ. За осем дни не се обхождат само коридорите на тези институции, та камо ли да придобиеш „квалификация”. Можете да откриете „данните” във всяка справка за нашия вътрешен министър в Интернет. Опитайте, за да се убедите драги читатели. И ще откриете защо оня ден срещу поправките в закона за МВР скочиха всички с изключение на предходните министри. Така ще си обясните и мантрите му за „вещевото доволствие” и „отпушването на системата”. То министър ли бе да го опишеш...


Тагове:   социализъм,


Гласувай:
3



1. krotalka - Тоя е кукла на конци!
18.10.2009 17:12
Кой е кукловода е ясно на всички. Не иска човека да си разваля рахътлъка. Я колко по-лесно е да изрича неразбираеми фрази и да се издига в очите на слепите!
цитирай
2. toross - Абсолютно точно наблюдение, Танче -
18.10.2009 17:52
наистина понякога идва до гуша от безлични хора.
цитирай
3. анонимен - Може, но...
18.10.2009 20:58
Може да е досаден и смешен, но е министър на МВР. А дали "Бог да прости" гражданската свобода -- това е друг въпрос.
цитирай
4. lado - Може да е досаден и смешен, но е ми...
18.10.2009 21:12
анонимен написа:
Може да е досаден и смешен, но е министър на МВР. А дали "Бог да прости" гражданската свобода -- това е друг въпрос.

Тоест- си е на мястото? Или в това си качество(единствено) всичко му е простено? Не - не е досаден и смешен - Ал Бънди е смешен, двойника му, Цецо е жалък, и поради това - опасен именно за гражданските свободи, заради съсредоточаването на съответните правомощия в елементарен субект като него
цитирай
5. анонимен - Соломоново решение
18.10.2009 21:44
О, времена, о, нрави, анонимен и lado са еднакво прави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9545160
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031