Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2009 15:58 - Стилът "Берлускони" срещу стила "Бойко"
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2148 Коментари: 5 Гласове:
3



Стилът „Берлускони” срещу стила „Бойко”

image

PlovdivMedia - Стилът „Берлускони” срещу стила „Бойко”

Силвио Берлускони дойде и си отиде, но следата му остана по софийските сокаци. Отделих няколко часа да разгледам снимките от посещението му в България. Любопитни са – направете го и вие. Родната журналистика правилно е фиксирала двамата герои – премиерите на Италия и България – хиляди снимки от официални и полуофициални „мероприятия”, пикантни коментари и много, много „светски” проявления.

Христо МАРКОВ

Погледнете, драги читатели, снимките на двамата лидери, за да откриете съществената разлика в политическия Стил! На всички фотоси /без изключение/ Силвио Берлускони е широко усмихнат, с широко отворени очи, ръкомахащ и здрависващ се. До него нашият премиер Бойко Борисов блести с мрачен и строг поглед, вдървена стойка, ще речеш, че костюмът го стяга отвсякъде. Главата му е леко приведена на едната страна в заканителна поза. Сякаш не му гостува световен лидер, а Младен Михалев – Маджо. Що е това мрачно изражение у нашия водач, не мога да си обясня?! В интерес на истината разликата е в Стила, който може да ни даде отговор на въпроса защо в Италия левицата три години не спира да плюе Берлускони, но одобрението му надхвърля 60-те процента. На нападките отговаря с присъщото си чувство за хумор и по средиземноморски пренебрежително. На българска почва демонстрира отново „другата си политика” Силвио – опипа мускулите на Борисов, изчисти с кърпичка костюма му, а на културния министър Рашидов направо оправи яката на костюма, защото скулптура се бе явил облечен като квартален сарахош на официална церемония. С премерена ирония посрещна и награждаването си от президента Гоце, докато Борисов не намери време поне да се усмихне.
В края на посещението си Берлускони направи и едно забележително изявление, отправено към новите управници: „Да ви обясня какво е магията на пазара. Това означава да се превърне егоизмът на много предприемачи в благото на всички останали. Комунистите никога не успяха да го разберат!”. И това послание го прави един от най-богатите хора на планетата!? Дали родните политици го разбраха обаче?... Защото е фундамент на всяко дясното управление. Нашият Бойко продължи да гледа строго и справедливо.
След това виждаме Берлускони усмихнат, разчупен и лек на неофициална вечеря в „Къщата с часовника”, но цялата родна компания от политици /Борисов, Цветанов, Сидеров, Мартин, Абаджиев/ отново е излишно строга, докато италианецът им подарява игриви вратовръзки със собственото си име и разказва вицове за себе си. ЦЦ-2 като вътрешен министър пък се разнежил от подаръка и се похвалил, че децата му учат в Италианския лицей. И добре, че на същата вечеря блестяла със стил и тоалет премиершата Цветелина Бориславова. От много години мога да съм горд със стилна, умна и красива първа дама, спор няма! На всички снимки банкерката наистина представлява държавата ни достойно – усмихната, премерена в облеклото и много чаровна. Пак въпрос на стил. А доколкото знам и говори няколко езика, за разлика от целокупната компания от родни политици.
И нямам обяснение защо Бойко е толкова мрачен в компанията на италианския премиер, след като е разтърсващ герой в съвременния фолклор – достояние на най-рейтинговите управници. На другия ден прочетох заглавие по барековски – „Силвио и Бойко си свериха часовниците”. Е, как така бе, колеги, нима не отчетохте, че лъжете грубо читающата публика? Ми нашият Бойко няма от три месеца часовник – нали в изборната нощ го подари на верния Цветан Цветанов. Просто след победата реши, че вече той ще определя времето в
България, кога е ден и кога нощ, кога закуска и кога вечеря. Даже самият ЦЦ-2 му припомни да си свали атрибута от ръката. За какво сверяване на часовниците става дума?! Пък и нали знаете защо след визитата на Берлускони стачкуват жепейците? Ами защото Бойко искал да му спират „на стоп” влаковете. При такъв шеговит фолклор нямам никакво обяснение защо Борисов е все мрачен и строг, независимо че се радва на медиен комфорт за разлика от италианския му колега, който не го оставиха на мира с компромати за изневери и фриволно поведение, че даже и развод поиска съпругата му.
И пак опираме до разликата в Стила. При Силвио Берлускони усмивката и закачките говорят за неизкореним позитивизъм, който успява да предаде на потенциалните си избиратели, докато на Балканите мрачнотията и строгият поглед се приемат като предимство и сила. А че е така, говори сравнението между Италия и
България дори във футбола. Едните са световни шампиони, а другите падаме от Кипър с 4 на 1.



Гласувай:
3



1. анонимен - Средата определя характера
20.10.2009 19:03
Ако Берлускони беше завършил гимназията в Банкя, след това школата в Симеоново и ако е бил главен секретар на МВР, сигурно и той щеше да се държи както се държи Супермен. Просто Берлускони не е расъл при комунизЪма.
цитирай
2. krotalka - Сравняваш паркетен лъв с каракачанска овчарка!
20.10.2009 19:27
Единия е цар на животните, а другия пази стадото...
цитирай
3. toross - Да, колко сте прави
20.10.2009 20:37
в сравнението, наистина. Така е-.
цитирай
4. vanex - :)
20.10.2009 23:03
аз мисля, по начина, по който се е изразила кроталка :)
цитирай
5. анонимен - :P
23.10.2009 00:15
"...нашият премиер Бойко Борисов блести с мрачен и строг поглед, вдървена стойка, ще речеш, че костюмът го стяга отвсякъде..." ми той е охрана човека, следи от къде ще нападнат човека който охранява :P
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540400
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031